Nu ar trebui si nici nu se poate in mod legal, noi nu ne razboim cu Austria. Nici nu pot fi declarati persona non grata in mod legal.
Președintele Băsescu declarase indezirabili pe membri ai partidului Jobbik când era președinte. Se poate.
De ce am face asa ceva, care-i logica?
Doar ca ai tu boala pe austrieci si vrei sa moara capra vecinului, daca nu-ti place de ei?
Ceva de genu.
Din atat lucru nu se deranjeaz nimeni.
Sa moara si capra vecinului, ca asa vrei tu?
cauta-ti ocupatie si lasa porcariile scrise pe forumuri, ca nu au logica pentru nimeni, decat pentru tine, odata ce-s inventate de mintea ta intortocheata.
Eu nu vreau nimic, probabil lui Drimmero vroiai sa i te adrezezi.
Raspunsesem la mesajul tau:
"acum 26 minute | mysha1 a răspuns (pentru Violleta2022):
Ceva de genu."
dar acum vad ca si tu ai bagat degetul aiurea, raspuanzandu-mi mei
Eu eram de acord cu ce ai spus tu referitor la " De ce am face asa ceva, care-i logica?
Doar ca ai tu boala pe austrieci si vrei sa moara capra vecinului, daca nu-ti place de ei? " Cand am spus " ceva de genu", clar nu ai baut lapte de ceva timp.
Ceva de ce gen?
Ca ai lasat fraza neterminata si nu face nici un sens sau logica!
Genul poate fii: masculin, feminin sau neutru!
Mai bine să moară vecinul să-i iau capra.
Serios, cred că aș chefui de bucurie dacă Austria ar dispărea de pe fața pământului.
Că doar austriecii ni l-au dat pe cel care a declanșat al Doilea Război Mondial, în care au murit peste 80 de milioane de oameni, și din cauza căruia am trăit sub papucul rușilor și sub comunism.
Hehe, noroc ca nu participam la cupa mondiala ca au timp romanii sa fie experti pe politica internationala.
nu am citit ceva mai amuzant toata ziua, mersi. Nationalismul de weekend e in floare ca de obicei.
Vorbesc serios, dacă oligarhii ruși au fost sancționați, așa pot fi și prietenii cancelarului Austriei.
Nu se compara razboiul cu Ucraina cu faptul ca nu ne-au primit pe noi in Schengen. Treceți peste.
Și să stau să mă uit cum pierd carburant la frontieră, când se stă la coadă, dacă vreau să plec în vacanță în România din Occident?
Alooo, mai ușor cu extremismul și ultra-naționalismul pe scări.
Austria a dat un vot împotriva aderării României la spațiul Schengen, nu a intrat cu tancurile peste noi ca Rusia peste Ucraina. Cred că orice om întreg la minte înțelege diferența.
Ceea ce sugerezi tu acolo sunt niște măsuri aberante pe care nicio țară democratică, membră UE și care aspiră să fie membră Schengen nu le poate lua împotriva altei țări pentru simplul motiv că i-a dat un vot nefavorabil.
„nu a intrat cu tancurile peste noi ca Rusia peste Ucraina": nu acum, că nu e în stare.
Dar când a fost în stare, a făcut-o. Nu uitați de Imperiul Austriac.
„măsuri aberante": deloc, aici e vorba de o luptă împotriva extremismului.
Să ne amintim că partidul care e la putere în Austria e un partid de extremă-dreapta, mulți din membrii actuali, în tinerețe au fost membri ai organizațiilor neo-naziste.
Și dumneavoastră mă faceți pe mine extremist și ultra-naționalist. Pe ei cum îi mai faceți?
Să nu uităm că tot din Austria a venit acela din cauza căruia au murit 6 milioane de evrei, iar nazismul nu a murit cu el în Austria.
Austria, spre deosebire de Germania, nu a avut parte de o denazificare activă, o reînnnoire a țării radical, ci doar s-a ascunss ca „victimă nazismului", când austriecii erau activi perpetratori al genocidelor și al ideologiei naziste. Cine sunt extremiștii acum?
Bai, frate, noi trebuie sa ne rezolvam problema cu Austria in mod direct, adica sa incercam sa vedem ce nu am facut bine si ce nu au facut ei bine si sa gasim o solutie. Ca daca nu e Austria, e Rusia, Germania sau Franta.
Romanul stie doar sa caute vinovati si sa se planga. Cateodata doare sa fi roman.
Toată lumea știe că România nu era rută de tranzit pentru migranți, și am auzit că mai sunt polițiști de vamă, dacă treci vama ilegal, te împușcă ca pe vremea lui Ceaușescu, poate nu direct în cap, dar măcar în picior.
Cât se lăudau ungurii că apără granițele, nu se compară cu România, care nu se laudă, dar avea frontierele sub control, cred că datorită unui fost sistem comunist, care nu permitea nimănui să iasă sau să intre, și erau foarte brutali cu cei care treceau ilegal granița.
Și din câte știu, mai sunt și capcane, și alte metode ca să-ți urmeze pașii, și să te urmărească până te prind, dacă tregi clandestin frontiera.
Trump, dacă avea sistemul vamal de la noi, nu s-ar mai fi gândit niciodată la a face vreun zid, sistemul nostru e unul de vis pentru unul ca Trump.
Dacă nu mă crezi, încearcă pe pielea ta să treci clandestin frontiera.
Eu cred ca e adevarat tot ce spui, dar nu vad care este legatura cu ce am scris eu.
E legat de faptul că ce spuneau austriecii că nu ne acceptă în Schengen din cauza problemei imigranților, e o aberație.
Se poate să fi fost puși de ruși să facă aceasta, să nu fi acționat din proprie inițiativă cancelarul Austriei, că acela e păpușa lui Putin.
Austria nu avea nici un interes să nu ne accepte, companiile austriece chiar aveau interesul să intrăm. Refuzul a fost clar o palmă peste față din partea Rusiei (la fel ca în momentul când au cumpărat OMV, care OMV e proprietarul Petrom, deci rușii ne controlează indirect petrolul).
Îți dai seama că asta ar afecta mai mult România decât Austria, atât pe plan politic cât și pe plan economic. Am mai zis și o repet: avem destule probleme economice să ne jucăm de-a boicotul.
Nu are nici o logica ce spui tu acolo atat din punct de vedere legal dar cat si moral.
Păi, ce s-a întâmplat cu oligarhii ruși, nu se poate face și cu austriecii?
Sanctiunile impuse oligarhilor rusi sunt consecinte a crimelor de razboi comise de rusia. Ti se pare ca noi suntem in razboi cu Austria?
Da, cel puțin economic.
Ne defrișează pădurile, ne fură țara, cumpără pe politicieni, da, Austria e în război, dar nu cu statul român și cu politicienii, ci cu poporul român.
Austria e kurwistina rusilor, cu alte cuvinte sustin razboiul din Ucraina fiind de partea rusilor, premierii lor sunt amicii lui putin, iar oligarhii rusi care au embargo in restul Occidentului umbla nestingheriti prin Viena facand in continuare averi, Austria nu le-a impus sanctiuni si au declarat ca sanctiunile asupra rusiei nu sunt rationale. Trageti singuri concluziile cam cat de zdrente sunt spalandu-se pe maini cu bani care s-au facut cu sange ucrainean. Exact aceeasi politica a aplicat-o si Ungaria, nu degeaba au fost candva imperiu astea 2. Niste mizerii de tari. Mai bine documentati-va inainte sa comentati despre politica, inversunarea romanilor pe Austria nu e gratuita si au scos la iveala legaturile adanci pe care o au corciturile astea nemtesti cu rusnacii.
Momentan din cate stiu nu exista lege sa previna sanctiuni pe motiv ca " au refuzat ei aderarea noastra la spatiul schengen", deci prin urmare nu prea avem ce face. Ei au identificat o serie de probleme pe care noi trebuie sa le remediem, pana atunci ramanem cu buza umflata sa zic asa.
Hahahaha, "probleme pe care noi trebuie sa le remediem", mai pe romaneste au aberat ca sa justifice motivul, una din aberatii a fost cum ca Romania aduce multi imigranti in Europa in timp ce aia sunt plini de veri ai lui Ali Baba purtatori de cearceafuri pe cap, hai sa nu-i mai scuzam, au fost niste mizerabili si basta. Cu putin timp in urma ne-au sustinut aderarea, acum brusc nu mai vor, atunci indeplineam criteriile? : ) ) plus de asta celelalte tari care sunt mari puteri economice si gigantii UE si-au dat acordul sa intram si s-au opus papagalii astia. Cel putin respectul meu pentru zdrentele astea a ajuns la 0, din kurwe rusesti nu pot sa-i mai scot.