Și să stau să mă uit cum pierd carburant la frontieră, când se stă la coadă, dacă vreau să plec în vacanță în România din Occident?
Președintele Băsescu declarase indezirabili pe membri ai partidului Jobbik când era președinte. Se poate.
„nu a intrat cu tancurile peste noi ca Rusia peste Ucraina": nu acum, că nu e în stare.
Dar când a fost în stare, a făcut-o. Nu uitați de Imperiul Austriac.
„măsuri aberante": deloc, aici e vorba de o luptă împotriva extremismului.
Să ne amintim că partidul care e la putere în Austria e un partid de extremă-dreapta, mulți din membrii actuali, în tinerețe au fost membri ai organizațiilor neo-naziste.
Și dumneavoastră mă faceți pe mine extremist și ultra-naționalist. Pe ei cum îi mai faceți?
Să nu uităm că tot din Austria a venit acela din cauza căruia au murit 6 milioane de evrei, iar nazismul nu a murit cu el în Austria.
Austria, spre deosebire de Germania, nu a avut parte de o denazificare activă, o reînnnoire a țării radical, ci doar s-a ascunss ca „victimă nazismului", când austriecii erau activi perpetratori al genocidelor și al ideologiei naziste. Cine sunt extremiștii acum?
Eu cred ca e adevarat tot ce spui, dar nu vad care este legatura cu ce am scris eu.
E legat de faptul că ce spuneau austriecii că nu ne acceptă în Schengen din cauza problemei imigranților, e o aberație.
Se poate să fi fost puși de ruși să facă aceasta, să nu fi acționat din proprie inițiativă cancelarul Austriei, că acela e păpușa lui Putin.
Austria nu avea nici un interes să nu ne accepte, companiile austriece chiar aveau interesul să intrăm. Refuzul a fost clar o palmă peste față din partea Rusiei (la fel ca în momentul când au cumpărat OMV, care OMV e proprietarul Petrom, deci rușii ne controlează indirect petrolul).