Ce ar trebui să înțelegem din delirul de mai sus? Că problema acestei lumi sunt oamenii cu studii superioare?
Fiecare înțelege ce vrea. Tu ai înțeles... acum daca ai înțeles bine asta nu mai am cum să iți mai zic.
Eu încerc doar să înțeleg ce ai vrut să spui. Nu este o poezie deschisă la interpretări personale, este o întrebare pe care trebuie să o înțelegem corect pentru a putea răspunde.
Ai menționat de patru ori "studiile superioare" sugerând că cei care le posedă îi oprimă pe cei care nu le posedă. Asta susții? Că oamenii cu studii superioare sunt o clasă exploatatoare a celor fără studii superioare?
Pentru că dacă asta susții, atunci este clar că te afli într-o gravă eroare. A avea studii superioare nu te face automat un exploatator de oameni.
Dupa cum ii uraste p-astia cu studii superioare, ai zice ca e proaspat scapat de la parnaie.
La fel cum sefii au nevoie muncitori, si muncitorii au nevoie de sefi. Asta este ordinea fireasca a lumii. Daca nu ar fi sefi, am fi cu totii haotici si am face ce ni se taie noua. Daca nu am avea muncitori, am fi cu totii sefi peste nimic. Este simpla treaba. Unii oameni sunt facuti sa dea ordine si alti oameni sunt facuti sa le execute.
Aroganta omului va fi mereu prezenta in societate, in clipa in care cineva e mai sus decat tine deja nu mai poate sa te priveasca de la acelasi nivel decat daca se apleaca sau daca coboara, lucru care reprezinta un efort in plus. O sa iti raspund mai mioritic, oamenii educati de regula sunt constienti de necesitatea oamenilor needucati, insa ii apreciaza un grup, ca si cum ar aprecia o fabrica ce produce, insa ca individ nu le ofera valoare, e doar ca o masinarie din fabrica ce poate fi inlocuita. Asa ca aprecierea pentru cei ce ne ofera tot ceea ce ne este util pentru a exista, exista si ea, doar ca atunci cand o priveste la nivel de grup, altfel nivelul social va face imposibila aprecierea asta fara un efort in plus, iar lenea e ceva caracteristic nou.