Daca ai facut contract de intretinere cu bunica, prin care ti-a dat casa in proprietate, in schimbul intretinerii, atunci matusa ta nu mai are dreptul la nimic si nici nu are sanse sa castige, chiar daca te-ar da in judecata.
Nu ai de ce sa te îngrijorezi. Contractul de întreținere nu e o liberalitate (precum donatia sau testamentul), ca sa poata fi atacat. Tu ai devenit proprietara casei la decesul bunicii, deci matusa nu mai are niciun drept.
Nu se poate dezmosteni complet un copil!
Nu stiu exact cat la % dar are dreptul din mostenire copilul sau copii lor.
Iti recomand sa discuti cu un avocat, contractul de intretinere se poate ataca in instanta si poate va face matusa ta.
Nu, nu este dezmostenire totala. Este principiul liberei circulatii a bunurilor. Mai exact, omul face ce vrea cu bunul lui. Daca bunica vindea casa, crezi ca ataca cineva vânzarea? Pa si pusi!
Se "ataca" numai liberalitatile, adica donatiile si testamantele. Contractul de întreținere nu este cu titlu gratuit. Este un contract oneros. Eu iti dau casa in schimbul intretinerii. Exista obligatii reciproce de partea ambelor părți. Plus ca, in Codul civil nu se prevede reductiunea contractelor de intretinere, pentru incalcarea rezervei succesorale.
Dar n-a fost dezmoștenit complet. După cum am scris a primit și ea destule de la bunica.
Nu-i ajunge.Mai vrea.Ai grija sa nu ceara mai mult decat o camera. Poti expune problema ta aici sau la numerele de telefon afisate.
Sursa:http://www.consultatii-juridice.ro/contact.php