| jasmina a întrebat:

Are dreptul un profesor sa dea nota doi unui copil pentru comportament?

Răspuns Câştigător
| dannyella15 a răspuns:

NU. Un profesor nu are voie sa noteze comportamentul, el e obligat sa noteze cunostiintele.Pt comportament exista nota la purtare.De asemenea, nu se pedepseste copilul, ci comportamentul acestuia, insa nu prin note.Insa simt nevoia sa adaug ca in Romania da, se poate. Oricum, daca ai patit asa ceva, iti recomand sa apelezi la inspectoratul judetean, ia atitudine!

18 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Probabil ca respectivul copil l-a scos pur si simplu din rabdari. Orice persoana are limitele ei. Presupun ca i-a pus si o intrebare din lectie. Evident ca, in cazul in care copilul facea ca toti dracii prin clasa, n-a stiut sa raspunda, deci, si-a meritat nota.
Imi ca toti aveti senzatia ca voi, ca elevi, aveti NUMAI drepturi, iar toti ceilalti au NUMAI obligatii fata de voi.
Sa stii ca si profesorii au drepturi, chiar daca tie nu prea-ti convine chestia asta.
Si acum, hai sa-ti mai spun o chestie. OK...de acord ca nu dai nota la obiect pentru comportament. Dar, sa stii ca orice profesor, daca-si pune mintea, te ia la intrebari NUMAI din ce ti-a predat si iti demonstreaza ca habar nu ai si ca meriti nota 2.
P. S. Astept cu nerabdare avalansa de "stupizi" dati pentru ca raspunsul meu nu a fost EXACT ceea ce ai vrut tu sa auzi.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Un copil care are un comportament neadecvat implicit și notele le are mici.
Decât să dea în el mai bine la "ars" cu o notă mică.
Pentru comportament violent se poate scădea nota la purtare și chiar mutarea disciplinară la altă școală, și de ce nu la una de reeducare!
Pa, pa.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Nu există o lege care să permită aşa ceva. Şi eu când eram în liceu am avut probleme cu o tovarăşă de engleză şi până nu am venit cu Inspectoratul pe cap, n-am scăpat de comportamentul ei aberant şi notarea ei total injustă care mă dezavantaja atât pe mine cât şi pe încă 2 colegi, avantajând însă... mai bine nu mai zic pe cine că iar mă suspendă ăştia.
În altă ordine de idei, vă recomand să faceţi o sesizare către direcţiune. Ăia oricum n-or să facă nimic, aşa că după două săptămâni, faceţi sesizare la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi, dacă aveţi noroc, aceia vă vor face dreptate (mie mi-au făcut). Dacă nu, vă doresc succes în Ministerul Educaţiei.
Oricum, nu lăsaţi lucrurile aşa stimată doamnă pentru că aşa fac mai toţi părinţii şi de-aia-şi permit profesorii să se creadă zei.
Numai bine.

| εїз a răspuns:

Odată ce nu ai fost cuminte, da normal. Înainte nu era aşa, se dădeau note pe merit, la materia respectivă, nu pe comportament.
Pa, pa

| Beatrice a răspuns:

Se scade nota la purtare...

Dar ma rog se poate, profesorul ii pune o întrebare care nu o știe și gata! 3 e rezolvat!

| AnnaMariaaa a răspuns:

Eu stiu ca nu are voie, adica pentru comportamet neadecvat sunt alte masuri, sa cheme parintii, puncte la purtare sau in caz ca te asculta si nu stii asa da, dar altfel nu.

| LNK a răspuns:

Salut!
Cu siguranta nu.
Nota se da dupa cunostinte.
Daca totusi copilul e obraznic, se scade nota la purtare, nu se acorda nota.
Pa-pa!happy

| Anonnnnn a răspuns:

Are dreptul sa scada nota la purtarethinking
depinde ce ai facut

| Kat123456 a răspuns:

Pai daca ii profesor adica de geogra de mate romana, etc in fine daca nu ii diriginte/ diriginta nu prea are voie dar depinde ce comportament la mine in scoala niciodata nu a dat un profesor 2 unui elev pentru comportament

| jasmina explică:

Eu sunt mama copilului.Au scris lucrare de control la engleza.Mai erau cateva secunde pana la pauza, de obicei atunci copii numara ultimele secunde din ora(zece, noua opt etc...)De data asta nu au numarat, doar fiul meu(clasa a sasea)a inceput singur, crezand ca toti vor numara, profesoara i-a luat lucrarea si l-a rupt, i-a scris doi in catalog.De altfel are note bune si nici cu comportamentul nu am avut probleme. Dansa mai are un an pana la pensie...

| jasmina explică:

Mai tare ma intereseaza legea care da voie asa ceva

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vrea, da. Poate sa fie istet si sa-l asculte din ceva ce elevul nu ar stii, tocmai pentru ca nu s-a comportat cum trebuie. Si uite asa apare un doi.

| TJohannaB a răspuns:

Da are voie.

| Fan7a a răspuns:

Nu prea nota! doar daca la ascultat si nu a stiut din cauza comportamentului! poate 2 puncte la purtare ar putea dar nu nota pentru invatat

| momo a răspuns:

Pai dreptul sa-ti puna nota are dar sa-ti dea 2 pe comportament nu ar trebui sa fie normal (chiar daca cazuri d'astea mai sunt). Logic (zic eu) ar trebuie sa scada un punct la purtare (acest lucru fiind la urma discutat de catre profesori cand se face consiliul profesoral).
O nota (la materii) ar trebuie data pe cunostiintele tale care se vad in ora, la oral cand te asculta, teme si teste in niciun caz la comportament. D'aia exista nota la purtare (daca deranjezi ora sa ti-o scada de acolo nu de la materia respectiva).

| Aditzaaaa a răspuns:

Din pacate are drreptul:Xbig grin

| Annye_2425 a răspuns:

Mie mi a pus 1 deci...se poate

| Bia_8296 a răspuns:

Da la nota de la purtare