Si daca dentistul ala face asa pentru ca are spatele asigurat?
Asta se poate afla doar in urma controalelor.
Că orice medic răspunde în fața colegiului medicilor. Și că orice prestator de servicii in fata protecții consumatorului.
Sunt anumite substante care se pot descompune sau altera. Dar la majoritatea produselor medicale data expirarii e pusa degeaba.
Stiu. Ca nu conteaza ca folosesti o seringa expirata, aia e doar plastic. Dar cand ti se reconstruieste un dinte cu compozit expirat, nu prea merita sa dai atatia bani
Dar tu de unde stii ca are el sau foloseste materiale expirate? Plus de asta, cand pune o plomba, cand face o lucrarea, cerei garantie, sau intrebi, pentru lucrarea asta am garantie, cata garantie am si in ce consta?
In felul asta daca el spune ca garanteaza o anume lucrare X luni, un an, nu vad care ar fi problema, cade, te duci la el, trebuie sa faca moca.
Asa ca idee tot la aia ce ai spus le poti scrie, la ANPC, le spui despre ce este vorba, numele cabinetului sau doctorului, spui ca ai vazut, oricine ppate vedea materialele ce el le foloseste si sunt expirate.
Cei de la protectia consumatorului va merge sa-i faca o vizita si daca chiar asa este, vor sti ei ce masui sa ia.
Autoritatea pentru orice asta este ANPC pentru orice tu cumperi, produse, servicii, etc aia se ocupa, mai sunt si alete legate de un segement anume, in cazul tau, ceva medical, unde la fel poti face reclamatie.
Nu stiu cum exact se numeste, dar stiu sigur ca exista, dar cel mai indicat este ANPC pentru ca nu stiu ce chestii medicale, aia se cam acopera uni pe altii, in RO nu prea vezi medici sa ia amsuri impotriv altor medici.
Eu am vrut sa fac o reclamatie si in afara de ANPC mai erau inca vreo 2 alte autoritati unde puteam reclama, vorbesc legat de domeniul asta medical.
Insa ANPC este autoritatea unde poti reclama orice.
Pe bune, ce intrebare e aia? Cum adica de unde stiu ca sunt expirate? Pt ca scrie pe ele. Si eu am ochi foarte buni, cand eram in scoala puteam sa copiez de la toti colegii ca vedeam ce scriau in foaie
Exact cum stii tu saiu vezi tu ca materialele folosite de un dentist sunt expirate? Ala nu vine cu punga linga tine sa desfaca, sau nu stiu despre ce materiale vorbesti mai exact.
La dentist merg, ma aseaza pe scaun, ce anume sa mai vad? Nu sta ala cu materiale in galeti, in pungi, sa vad eu etichetele si sa mai vad si cand expira, nu stiu la ce dxentist mergi tu, dar eu nu am cum vedea chestiile ce le spui tu.
Ce pot sa avd is ce pregateste asistenta, pune acolo linga scaun pe masuta aia ustensile, dar alea nu au termen de expirare, sunt doar scule, iar materialele ce le foloseste la plombe de exemplu eu ce vad, sau aud, le ia de pe undeva au ceva sertare, de pe acolo le scot, dar sa vad eu din ce le scoate, sa mai vad si daca are sau n-are ambalaj si pff sa mai si citesc termenu de expirare, eu cred ca exagerezi
Cum zic materialul de polombe nu vine la galeata, pune dentistu galeata linga tine si dai sa sune, iar tu vezi ditai galeata pe care scrie termenul de garantie.
Ce spui tu sincer, is basme, cred ca esti cam paranoia nitel. Copiai de la scoala de la colegu de linga tine, aia e altceva, dentistu e alta poveste, tu stai cu gura cascata, nu te intorci tu sa vezi ce face ala de unde ia el materiela.
Nu stiu mie asa mi se pare ca deja exagerezi, vezi numai chestii paranoia.Vedeai de la tloti colegii, ba tu esti nebuna adica intr-o clasa de elevi hai ala de linga tine, da poti vedea, dar cum vedeai tu la ala din spate, sau din celalalt capat al clasei?
Uite sa vezi cum exagereaza omu, asa te-ai exprimat, la scoala puteai sa copiezi de la toti colegii, nu ai spus colegi apropiati, ai spus "toti colegii" deci vedeai si prin lemne si prin alti colelgi, tocmai ce scria ala din spatele clasei sau din fata, esti un fenomen nu stiu cum de nu tau luat in vizor serviciile secrete
99% din compozitele care se folosesc acum in cabinete vin in niste seringi preumplute care au si data de expirare. Nu se cumpara la galeata, se cumpara un set de seringi din alea care contin mai multe nuante si cand se termina se arunca. Si da, se tin in sertar dar cand le scoate le tine putin pe masuta sau pe tavita aceea cu ustensile, nu ai cum sa nu vezi ce scrie pe ele oricat s-ar feri doctorul
Sincer, nu stiu sub ce forma sunt materialele compozite. Daca sunt sub forma de pulbere, care se amesteca pe loc, atunci nu vad nici un pericol de alterare a proprietatilor.
Pulbere e doar ala cu care se face cimentare. Cele cu care se reconstruieste dintele dupa tratamente de canal si indepartarea cariilor vin in seringi si sunt ca o pasta sau ca un lichid mai gros si se usuca cu lampa
Ah, si aflu asta dupa ce mi-am tratat cariile anul asta