Întrebare recomandată | Mihai_Platon_1983 a întrebat:

As dori sa stiu daca am voie sa pun citate, paragrafe sau definitii din carti, manuale de specialitate, pe blog-ul meu fara a intra sub incidenta vreo unei legi. Din cate am inteles, din cautarile facute pe net, e suficient sa faci link catre sursa articolului, numai ca eu am niste paragrafe si definitii din niste carti tehnice care nu au fost publicate pe internet...cum procedez ca sa nu fiu acuzat de plagiat. Nu mai zic de faptul ca oricat m-as chinui sa creez un articol "original" cand e vorba de definitii si termeni tehnici, nu prea mai ai cum sa reinventezi roata. Va multumesc anticipat si astept raspunsuri.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sigur ca ai voie sa pui, cu citarea sursei. De regula scrii autorul, titlul lucrarii, editura, anul aparitiei si pagina. Citatul se pune intre ghilimele.

| alessia5158 a răspuns:

Gasesti aici cateva reguli pentru evitarea plagiatului :
http://danielapurice.blogspot.ro/......entru.html

| onasis1961 a răspuns:

Ţie frică de plgiat? dacă se ia cineva de tine, spui că ai dezlegare de la PONTA!

| Mihai_Platon_1983 explică (pentru onasis1961):

Nu stiu daca e vorba de frica sau de dorinta de a face "un lucru" cum trebuie, fara a intra in ilegalitate. Eu unul vreau sa fiu corect atunci cand postez pe internet, numai cand vad ca pe alte site-uri gen scribd sunt intregi carti si manuale postate, banuiesc, fara acordul publicatiilor...nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai zic...Incerc sa fiu corect intr-o tara in care si cei care ne conduc plagiaza happy

| PeaceLoveMusic a răspuns:

Hai cu ponta...te ajuta el daca vrei sa plagiezilaughing

| LeahAduRose a răspuns:

Ai voie. Nu vei fi acuzat de plagiat daca scrii si autorul citatului. Sper ca te-am ajutat.