| Fartie a întrebat:

Aş putea susține examenul auto scris exact în ziua în care fac 18 ani? Există vreo lege care prevede acest lucru? Mulțumesc anticipat

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare prevede urmatoarele:
-La art.20, alin.4, citez:
"(4) Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
  a) 16 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule AM, A1 şi B1;
  b) 18 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;
  c) 20 de ani împliniţi, dacă persoana are o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani împliniţi, pentru motocicletele din categoria A;
  d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 şi D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor din categoria A;
  e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb şi Tv."
-La art.23, alin.4, citez:
"(4) Persoanele care solicită prezentarea la examen pentru obţinerea permisului de conducere sau a unor noi categorii ale acestuia trebuie să îndeplinească, potrivit legii, condiţiile de vârstă, să fie apte din punct de vedere medical şi să facă dovada pregătirii teoretice şi practice prin cursuri organizate de unităţi autorizate, potrivit legii."
Din aceste prevederi rezulta ca, la data prezentarii pentru examinarea teoretica, trebuie sa ai implinita varsta minima prevazuta.
Dupa parerea mea conditia de varsta implinita este realizata si daca te prezinti in ziua cand implinesti varsta, deoarece nu se solicita si ora nasterii.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Da. Poti. Conditia este sa mai si vrea sa te programeze in ziua aia.

| mihai69 a răspuns:

În ziua în care faci 18 ani ai deja vârsta legală. Ce altă lege mai ai nevoie?!?

| IoanaIonuca a răspuns:

Nu cred ca poti fix in ziua respectiva, pentru ca trebuie sa-ti faci buletinul nou si sa te prezinti cu el. Iti dai seama ca nu se face pe loc si dureaza cateva zile.

| Adrian_Paraschiv_1993 a răspuns:

Daca ai 18 ani da poti este o varsta legala odata ce ai buletinu de 18 ani nu ai nici un pic de streswinking, bafta