O persoana care nu lucreaza in primarie nu poate primi nici o recompensa pentru o asemenea reclamatie, de fapt un denunt.
Un functionar al primariei ar putea fi premiat, bineinteles daca si dupa ce se incaseaza amenda si in functie de valoarea acesteia. Conform L.50/1991, republicata in 2004, cu md. si compl. ulterioare, pentru construirea fara autorizatie amenda este de la 1.000 lei la 100.000 lei.
Nu primeste, dar fiind mai dificil sa faci un bine cuiva, multi aleg sa faca un rau... Si crede-ma, nu doar romanii fac asta, ci si occidentalii, probabil din motive diferite.
Nu. Nu primeste doar daca Consiliul Local a luat o asemenea hotarare. Numai cei de la primaria locala stiu si-ti pot spune.
Nu primeste nimic. Unii o fac din invidie.Altii ca, chipurile, ii deranjeaza o casa mai inalta ca a lor.
Asta ar mai lipsi, sa se premieze denunturile! s-ar umple primariile de reclamatii si sigur s-ar gasi unii care si-ar gasi in asta un mijloc de subzistenta...
Sa nu citeasca vreun tip cu contacte inspre parlament intrebarea asta, ca ne pomenim cu vreo initiativa legislativa pentru legiferarea cointeresarii materiale a delatorilor. Exact ce ne lipsea in cadrul legal! ca restul sunt toate in regula.
Exista un proiect de lege in acest sens.Motivele unui asemenea denunt pot fi multiple.Constructia poate afecta pe cineva, frustrarea cuiva datorita faptului ca primaria i-a refuzat vreo cerere, dar admite asemenea constructie, atitudinea proprietarului fata de vecini, ori pur si simplu invidia.Personal consider ca nu trebuie incurajate asemenea constructii.
Din cate stiu eu, excutarea lucrărilor de construcţii fără autorizaţie se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 100.000 lei.
O persoana poate reclama asta daca este deranjat sau afectat in mod direct de constructie sau pur si simplu ca asa e romanul, invidios ca vecinul face ceva si el nu
Nu se primeste in mod obisnuit. Doar in cazuri speciale, alegerea fiind a consiliului local