Fiind minori sub 14 ani nu raspund penal si nici contraventional dar se pot lua masuri impotriva parintilor (daca faptele nu sunt in scoala) sau a personalului didactic (diriginte, director, profesorul de serviciu, etc) daca faptele se intampla in scoala.
Te sfatuiesc sa povestesti totul parintilor si acestia sa se adreseze conducerii scolii si sa vorbeasca si cu parintii respectivilor.
A fostei invatatoare? Agresiunile fizice mi s-au facut cand eram in clasele a treia si a patra, intre septembrie 2010-iunie 2012.
Mentionez ca s-au adresat conducerii de mai multe ori in acesti ani,inclusiv saptamana trecuta, candam dat o declaratie scrisa, si semnata de mine, dar parintii nu au fost prezenti la acel moment, fiind pauza.
Nu se mai pot lua acum masuri pentru faptele de atunci. Trebuia facuta plangere atunci si nu asteptat pana acum.
PFFFFFF
Asa e generala cand inveti prietene!
Nu te lasa de invatat indiferent cat de persecutat o sa fii!
Partea practica: Din moment ce "legal" au fost luate toate masurile, poti sa incerci ceva mai putin legal. Daca ai niste prieteni mai mari si mai duri, ii poti ruga sa "discute" cu batausii. (asta in cazul in care nu vrei sa fii implicat direct)
sau
Ai putea sa ii pui chiar tu la punct.
Stiu, ca cel mai probabil nu o sa faci nici una din cele de mai sus, daca voiai sa le faci, nu mai puneai intrebarea aici.
Nu o sa pateasca mai multe decat au patit pana acum.
Pana nu o sa te impui si tu, o sa fii amenintat si intimidat (e posibil totusi sa se opreasca).
Eu am vorbit din experienta, pana nu te impui putin, o sa fii luat de fraier.
Partea buna, e ca o sa termini generala si daca ai medie mare (adica te tii de invatat) o sa ajungi intr-un liceu bun, cu colegi pe masura.
Daca profesorii nu iau masuri si viata ta de elev continua in acelasi ritm, atunci vorbesti cu parintii si le ceri sa faca plangere la Politie sau te duci tu insuti si faci acest lucru. De asemenea poti face plangere si la Inspectoratul Scolar Judetean din judetul tau daca profesorii nu iau masuri ca sa inceteze aceste atacuri la persoana ta. Politistii le pot da cel mult o amenda parintilor. Cel mult.
Oricum, daca nu-ti faci curaj sa le tragi o bataie sau sa vorbesti cu un prieten ca s-o faca in locul tau, nu sunt prea multe solutii. Daca loviturile pe care le primesti lasa urme si ai nevoie de ingrijiri medicale, acolo e deja vorba de un dosar penal.
Nu pot fi exmatriculati definitiv pentru ca sunt obligatorii 10 clase. Nota scazuta la purtare ii lasa repetenti, dar nu inseamna ca scapi de ei. Cea mai buna solutie - raspunde raului cu forta raului, dupa cum spunea Max Weber
Cel mult cu o amenda!?
Cel mult cu o amenda!?
Cel mult cu o amenda!? Am primit lovituri, dar numai in cei 2 ani. Acum sunt numai agresat verbal.
PS:Tatal meu,cand a vazut vanataile mele de anul trecut, din cauza acelor torturi, era cat pe ce sa ma duca la Medicina Legala.
Dar, cu faptul ca agresiunile fizice s-au petrecut in anii trecuti, nu mai pot face nimic. Asa-i?
Mai e o solutie - Protectia Copilului. Cei de la PC vor deschide o ancheta. Pot ajunge la concluzia ca parintii acelor doi minori nu sunt capabili sa-i educe. Daca acei minori sunt violenti si cu alti copii, atunci se poate lua masuri mult mai grave.
De asemenea poti suna la Telefonul Copilului http://www.telefonulcopilului.ro/ si acestia vor asculta povestea ta, iar in cel mai scurt timp vor lua masuri pentru a te ajuta. Iti recomand cu caldura sa suni la ei.
Nu am telefon fix, nu sunt abonat al retelelor Romtelecom si Cosmote. Ce sa fac?
Mda, asta e o problema. Nici telefoane publice nu stiu daca mai gasesti... In cazul in care gasesti, foloseste un telefon public.
Iei la tine la alegere: ori un lant, ori o bata ori, un cutit ori, pe toate si ii trimiti la Urgenta sau dupa caz la iisus.
Iti recomand sa spui cuiva despre problema ta. Nu poti continua asa. In plus este doar un coleg. Trebuie sa spui neaparat cuiva ca isi bate joc de tine. La profesori, parintilor tai sau chiar parintilor lui. Acestia vor lua masuri si vei vedea ca nu iti va mai face nimic. Insa, daca continua ori te muti de la scoala ori ceri sa ii se scada nota la purtare. Daca ii spui unui diriginte acesta va lua toate masurile necesare. Sper ca ti-am fost de ajutor! Mult succes!
Stiu.Are deja media scazuta la purtare, pe semestrul 1.la nota 2.Am spus parintilor, profesorii stiu toti de el, directorul a aflat...
Nu este deloc OK ceea ce ti s-a intamplat! De la prima agresare trebuia sa fi mers la director sau macar sa fi discutat cu parintii. La astfel de "specimene", nu merge nici macar ignoranta.
Sfatul meu este sa gasesti cat mai repede o solutie.
Bafta!
Spunele parintilor si du-te cu ei la director, iar directorul o sa trebuiasca sa ia masuri cu respectii baieti inclusiv va instiinta parintii lor, bafta
Vorbește cu părinții tăi în primul rând. Ei vor ști exact cum să rezolve problema. Nu știu cum de ai suportat un astfel de comportament din partea lor așa de mult timp .
Pai ai mai multe optiuni: Rambo (1-4), Rocky (1-6), Terminator (1-4), Van Damme, iar daca nici unul din ei nu te ajuta incearca Die Hard (Bruce Willis face minuni)...
Daca as fi in locul tău ori i-as zice la diriginte sau zile la părinti tai sa vorbească cu băieți aia.