anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aseară am reușit și eu să iau prima mea amendă din viața mea. happy Notată și asta în agenda vieții și în Palmares. big grin

Mi-o spus ce și cum mister Policeman dar nu am mai reținut nimic pentru că eram prea euforică să mai rețin ceva. happy

Acum vin și întrebările.

Pe unde se poate plăti amenda asta? happy Și între ce termene?

Știu sigur că o zis de un termen iar dacă nu se plătește în termen va crește, cu mult, doar asta am reținut.

Se poate plăti și online?

Și dacă mașina e pe numele mamei, pot să mă duc să plătesc eu amenda? Dacă o plătesc eu, ea va afla ceva?

24 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ar trebui sa stii pentru ce-ai primit amenda, daca ai primit procesul-verbal de contraventie, acolo scrie fapta si prevederea legala, cu actul normativ, articolul aliniatul si punctul.
Amenda se poate plati online, asa cum ti-au spus respondentii anteriori, la Trezorerie sau la CEC Bank.
Daca platesti in maximum 15 zile de la data p.-v.c. vei plati numai jumatate din minimul amenzii si aceasta trebuie sa fie scris in p.-v.c.
Daca tu ai condus masina tu vei fi amendata, indiferent cine este proprietarul masinii.

| anonim_4396 explică (pentru Ioandelasal):

Aaa, da, am primit o foaie, aia era amenda de fapt? happy Ok, deci cu foaia aia mă duc la primărie?
Dar stați, trezorerie, aia ce mai e? Ceilalți au spus de primărie.

Și da, amendă nu au vrut să-mi dea pentru viteză, mi-au dat un avertisment doar, dar când m-au rugat să mut mașina în partea necarosabilă, nu am semnalizat și mi-a dat până la urmă o amendă pentru nesemnalizare sau era când m-au oprit ei? Ehhh, nu mai știu exact pentru care nesemnalizare mi-au dat-o, dar știu sigur că mi-au dat-o. Până în 200 de lei au zis că am de plată, dar dacă depășesc termenul va deveni 400. Că se va dubla, așa s-au exprimat ei.

| Ioandelasal a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu cred ca este greu sa citesti p.-v.c., acolo scrie tot ce ai nevoie sa stii. Si in Romania nu sunt asemenea amenzi minime, avand in vedere ca amenzile sunt stabilite pe puncte-amenda si un punct-amenda este si acum 145 lei.

| Mosotti a răspuns:

Am luat si eu si mama amenda in Mai 1997 ca ne-am urcat pe marginea bazinelor de la Unirii sa facem poze cu tatal vitreg neamt.
Daca nu era mama si tata fugeam si ma p pe ei.

Era abuz precis, nu cred ca scria undeva ca nu aveai voie sa te urci acolo desi ziceau ca scrie.

Si am mai luat in tramvai in 2006 tot Mai cand veneam de la Niro ca nu aveam bilet, 60 lei.

Se plateste cum zic colegii dar si la orice automat din magazine.
Sa pastrezi chitanta! La noi dupa 3 luni ne-a venit ca nu am platit amenda, ai mare grija.

Mama nu afla daca o platesti fara sa stie.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Really?! Să păstrezi o chitanță că nu țin ei evidențele cum trebuie? Doamne! Dar în ce țară trăim?! :/
Bine că mi-ai zis chiar o să am grijă. happy
Eu nu aveam cum să fug laughing mna, mă oprise cu toate luminile lor și în mijlocul drumului, poate să fi fugit doar dacă nu știam semnul, scosese mâna pe geam, deci după 2 opriri, când ei au scos mâna pe geam, am aflat și eu ce semnal al polițistului înseamnă oprire. rolling on the floor)))
Oricum au văzut ei că sunt ceva începătoare în ale șofatului că i-am întrebat ce să fac cu drăcia aia pentru alcool. laughing) Atunci cred că au și văzut ei că e posibil să nu fiu chiar o țicnită ce o ard nopțile pe străzi, deși chiar aia sunt. rolling on the floor) Și posibil ca atunci să se fi hotărât ei să-mi dea doar un avertisment laughing doar că m-au pus să scot mașina de pe drum și atunci pare-se nu am semnalizat mașina și mi-o dat pentru nesemnalizare, nu știu cât sunt amenzile, dar eu am așa un feeling că omul chiar a vrut să mă ajute, și mi-o fi băgat-o pe aia cu semnalizarea că era mai mică amenda pentru semnalizarea decât cea pentru viteză. Habar nu am, dar așa cred. happy

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai tu nu stii in ce tara traim, eu ti-am zis ca mi s-a intamplat mie.
Pai de aia si se da chitanta in general, tocmai sa ai dovada in caz de ceva. Si de aia se da la general la destule chestii.

Cum, nu stii ce amenda? Pai nu stii cat trebuie sa platesti?

Mister policeman o zis ceva de 140 și ceva de lei și o zis că dacă nu o plătesc în perioada aia vizată, o să se dubleze, dar zicea ceva de 400 de lei, nu știu cum de la 100 de lei, dublu ar însemna 400 de lei, dar mna, posibil să nu fi înțeles eu bine, că eram prea euforică și în gândurile mele ca să mai înțeleg ceva. laughing) Eu deja sărbătoream în mintea mea că am avut prima amendă rutieră rolling on the floor) cred că nici când am luat bacul nu am fost așa de euforică și mândră de mine ca acum, sunt țicnită rolling on the floor)

Cum 140 si ceva? Pe harti ei suma precisa!
Plateste mai repede.

Eu sunt mai ticnit ca tine! Am o herghelie de ciudatenii.

Păi deocamdată e duminică laughing) aștept până luni și mă duc la primărie. happy
Clar ciudățenii avem toți. rolling on the floor) Dar nu cred că aveți careva mai multe ca mine. Mie chiar mi-o zis multă lume că-s ciudată. laughing)

Esti mic copil pe langa mine la ciudatenie.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ghiseul.ro e ceea ce cauti.

| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

Mulțumesc! happy

| Freya1 a răspuns:

Plătești în 15 zile jumate amenda,dacă nu, o plătești integral plus ca dacă depășești termenul se majorează și ti-o baga la impozit.
Pai amenda cred ca ti-a dat-o ție, nu mamei tale o data ce te-a oprit, legitimat și amenda e scrisa pe tine.

Mergi la primărie, plătești-o cât mai repede și se rezolva tot.

| anonim_4396 explică (pentru Freya1):

Mulțumesc! happy Da, o să mă duc la primărie. Sper că mai știu unde e. laughing S-a mai mutat și nu am prea avut tangențe cu primăria orașului meu. laughing)

| Freya1 a răspuns (pentru anonim_4396):

O găsești și are acolo cum intri un ghișeu unde întrebi.Peste tot e asa.
Sa ai doar amenda și buletinul. happy

| anonim_4396 explică (pentru Freya1):

Amendă? Ce amendă să am?! :O happy

Răspuns utilizator avertizat
| mi25 a răspuns:

Online https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/amenzi
Cash – la orice unitate a Trezoreriei Statului, indiferent de locul în care a fost luată amenda sau de domiciliul șoferului, și la direcțiile de taxe și impozite locale;
Cash – la ghișeele Poștei Române de pe întreg teritoriul țării;

| DeMicUnCălător a răspuns:

Cum așa? De ce ti-a dat amendă?

| cruceLaGatDunhillLaBot a răspuns:

Online o platesti pe ghiseul.ro si daca vrei fizic te duci la primarie la taxe si impozite, daca o platesti in mai putin de 15 zile amenda se reduce la jumatate, daca ai luat amenda de 800 lei platesti 400 de exemplu

| RosaliaOriginala a răspuns:

Ce înseamnă euforic

| anonim_4396 explică (pentru RosaliaOriginala):

Tu nu ești a 12 - a? Tu nu dai bacul? happy
Cum să nu știi măi motane Myersss ce înseamnă cuvântul "euforic"? happy

Pe românește înseamnă drogat, dar drogat în sensul bun. happy

Spui despre un om că e euforic, atunci când are simptomele ce le are un drogat în faza aia bună, de i se pare că lumea se învârte, toate-s roz și frumoase, unicornii zburdă liberi printre noi și extratereștri îs amicii noștri, dar are și o ușoară stare de amețeală/agitație bună. happy
Cam asta este euforia.

În dex euforie = beatitudine, beție, extaz. laughing)

O stare de bine exagerată laughing așa eram eu aseară când domnul polițist m-o oprit, mi-a făcut și testul pentru alcool mi-a deschis și port-bagajul, zici că eram o criminală ce deschidea port-bagajul, așa m-am simțit aseară rolling on the floor)