| Mihaelutzaaa a întrebat:

Aseara am stat cu o prietena si niste baetii(priteni) in parc pana tarziu recunosc... am ras baieti cum or baut vin bere au facut galagie. si a venit "garda" cum zic ei si ne'a identificat pe totzii au vaz ca s-a baut ca toti baietii miroseau a alcool eu si prietena mea nu am
intrebarea mea este urmatoarea : daca m-au legitimat ca eram in parc noaptea era 1 si ceva ceasul :-ss trimite ceva acasa sau ceva? va exista urmari dupa aceasta. plangere slava Domnului nu o facut nimeni ink si politisti or spus ca dc facea cineva plangere primeam amenda contraventionala... :-ss nu te alta da nu as vrea sa ii supar pe ai mei, ca lor nu le-am spus si nu o sa le spun.

va multumesc pentru rabdare ca ati citit!

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform L.61/1991, republicata in 2011, puteti fi amendati pentru 2 contraventii: consumarea bauturilor alcoolice in locurile publice, altele decat cele folosite in mod special pentru asta si conturbarea linistii publice. Nu pot spune daca o sa fiti amendati ori nu, totul depinde de cei care v-au depistat si mai depinde si de varsta voastra, conform OG nr.2/2001 minorii sub 14 ani nu raspund contraventional iar la ceilalti limitele minima si maxima a amenzii se reduc la jumatate. Aveti grija de voi si nu mai repetati asemenea ispravi, nu cred ca parintii vor fi fericiti daca au de platit. Numai bine!

| Dani04 a răspuns:

Nu-ti vine nimic acasa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-ti vine nimic acasa daca intre timp nu vor aparea plangeri la sectia de politie din raza unde ai fost legitimata, plangere prin care cineva reclama tulburarea linistii si ordinii publice.
De asemenea legitimatul are si rolul de a lua in evidenta persoanele din anumite zone si din anumite ore, in cazul in care s-au savarsit infractiuni intre acele ore, in acea zona, persoanele luate in evidenta prin legitimare vor fi chemate pentru audieri in vederea depistarii unui posibil martor ori chiar posibil autor a unei fapte ilegale daca este cazul.

In viitor, evita sa mai consumi alcool in locuri publice ori sa insotesti astfel de persoane, cei gasiti vinovati primesc amenzi.
Daca esti minora orice chemare la sectia de politie se face in prezenta unui tutore, parinte desemnat legal, retine asta.
Nu esti obligata la contraventii civile sa semnezi procese verbale ori sa fi martora ci doar in fapte penale, retine si asta, poate ai nevoie si-o sa fi constransa sa semnezi ceva si poate nu era cazul.

Răspuns utilizator avertizat