| Sonia822 a întrebat:

Aseara camerele au surprins un vecin cum imi fura oglinda la masina. Are rost sa ma duc sa depun sesizare? Ce poate pati, luand in calcul ca pare de 70 ani?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Tu trebuie sa stabilesti daca faci sau nu plangere penala.
Parerea mea este ca nu are rost, vorbeste cu vecinul sa-ti restituie oglinda ori sa ti-o plateasca si doar daca n-o face sa depui plangere penala.
Tot la aceasta se va ajunge si daca faci plangere penala, avand in vedere varsta si valoarea mica, se va dispune neinceperea urmaririi penale. Doar daca este vreun recidivist se poate sa fie trimis in judecata pentru furt.

14 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Poate face puscarie dar varsta are o are ii trage din pensie putin... eu zic ca merita asa tio primesti inapoi si nu va avea curaj sa mai faca alt furt. Altfel tio ia pe cealalta maine

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Doar tu stii daca are rost, in fond este masina ta de ce nu ai reclama furtul? Daca hoțul era la alte masini cu siguranță nu era treaba ta sa il reclami, dar in cazul acesta tu esti păgubita, acum si cu reclamatia facuta la politie nu rezolvi mare lucru, masina are alarmă? Sa declansat cand vecinul i ti fura oglinda? Poate ar trebui sa mergi la vecin sa vorbesti cu el sa il intrebi din ce cauza ti a furat oglinda masinii? Este clar o razbunare, i ai ocupat tu locul de parcare? El are masină?

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Are rost daca vrei sa iti plateasca pagubele.

| Sonia822 explică (pentru DoarBogdan):

Ma intereseaza un raspuns mai complet

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate primi vreo amenda. Dar mai bine gasesti vecinul respectiv, stai de vorba cu el si poate iti plateste oglinda

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In functie de circumstante va fi anchetat pentru una dintre formele infractiunii de furt si se va urma cursul procedurii prevazute de codul de procedura penala

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai bine ti-a facut, ca ziceai pe aici odata ca noi care postam pe TPU suntem oligofreni.

| Sonia822 explică (pentru anonim_4396):

Sigur ma confunzi. N-as zice asa ceva, de vreme ce folosesc site-ul si am gasit cele mai bune solutii la intrebarile mele

| anonim_4396 a răspuns (pentru Sonia822):

Minti.

| Sonia822 explică (pentru anonim_4396):

Ti-oi fi spus tie personal, daca restul erau oligofreni nu mai intram eu aici

| anonim_4396 a răspuns (pentru Sonia822):

Minti iar.

| Katona_Claudiu_1999 a răspuns:

Păi presupun că ai acces la camere, arată-i filmarea și amenință-l că-l dai la poliție dacă nu-ți dă oglinda înapoi

| Sonia822 explică (pentru Katona_Claudiu_1999):

Nu asta am intrebat

| Katona_Claudiu_1999 a răspuns (pentru Sonia822):

Ai dreptate scuze, da chiar ar trebui sesizat la poliție, de ce să cumperi altă oglindă, pentru că ți-a fost furată, dar vezi poate ajungi la o înțelegere cu respectivul vecin