Nu este nici o instigare la violenta, cel mult poate fi contraventia de tulburare a ordinii publice, bineinteles daca erau si alte persoane de fata.
Nu se incadeaza.
De cate ori trebuie sa-ti spun sa incetezi sa-mi raspunzi mie? Raspunde utilizatorului care a pus intrebarea.
Utilizatorul care a pus intrebarea nu a afirmat ce ai afirmat tu: cu ceva ce nu se incadreaza in nici o lege.
Nunu. Doar l-am întrebat ce face cu poza si dupa m-am intors si am trântit poarta. Fără înjuri și jigniri din partea mea.
O fi vreun cocalar nenorocit
Instigarea la violenta - conform codului penal - are o alta conotatie: instigare la violenta asupra altor persoane, nu a ta. Ce ai facut tu se numeste provocare si in cazul unei fapte penale (prinderea ta de gat) constituie o circumstanta atenuanta.
El a savarsit doua fapte penale: te-a prins de gat si te-a fotografiat (lucru interzis, daca nu esti o persoana publica) incalcandu-ti dreptul la viata privata.
Chiar daca ai fi facut ceva rau, daca nu i-ai atacat persoana, el nu are dreptul sa raspunda prin ceva rau.
Mie nu mi se pare, la fel de bine, putea sa iti reproseze ceva, nu sa te "atace"
LisaJulie întreabă: