| ganditorul213 a întrebat:

Aseară un "prieten" m-a chemat sa-mi inapozele bmxul(era trecut de 12). Eu m-am dus sa-l iau cu gândul ca nu o sa stau mult. Mama nu știa ca am plecat. M-am întâlnit cu acesta, mai era cu încă un băiat. Mi-a dat bicicleta și am zis ca plec, el tot insista sa rămân. Am zis ca mai stau 10 15 minute, când am zis iar ca vreau sa plec a început sa-mi zică sa mai stau, sa mai stau ca nu mă lasa sa plec (o zicea pe un ton destăinuit de gluma mai serioasa ). Am mai stat. A început sa-mi spună ca are nevoie de bani sa meargă la un majorat ca îi e greu sa meargă cu mana goala ca dacă am sa le împrumut sau sa mergem sa băgăm telefonul la amanet ca îl scoatem ziua următoare. Eu i-am spus ca nu vreau sa le duc. Am continuat sa mai vorbim puțin și la un moment dat prietenul lui se duce cu bicicleta și telefonul sa se plimbe(pe telefonul meu era muzica, băiatul care m-a chemat a pus mai devreme ca cică sa ascultam putina muzica). Ala a zis ca sa am încredere, ca nu face nimic se intoarce ca îl cunoaște. Când se întoarce ăla cică a dus telefonul la un amanet la un prieten(telefonul este an 2017, îl am de doua luni) cică a luat 300 lei pe el și îl scoate ziua următoare cu 400. EU le-am zis sa meargă sa îl ia ca sun la politie. Ei s-au dus repede pe bicla și când s-au întors au zis ca ăla plecase și ca mergem maine dimineață sa-l luam. Acum am vorbit cu băiatul ăla și a zis ca cică ăla de la amanet a plecat în Italia și ca nu mai poate face nimic personal telefon.
Eu cred ca minte. Voi ce puteți sa-mi sugerati? Vreau sa-i spun mamei adevărul și sa mergem la politie. Credeți ca poate sa-mi recupereze telefonul dacă l-au vândut azi(Ptr ca aseară eram cam adormit și nu am conștientizat bine) și măcar sa mi-l plătească sau sa facă rost de telefon înapoi? Va rog ajutați-mă!

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Spune-le parintilor si acestia sa ia legatura cu familia celui in cauza si sa le solicite restituirea imediata a telefonului. Abia daca nu ti-l restituie puteti merge la politie si sa depuneti plangere penala.

| Violleta2022 a răspuns:

Poti sa fii sigur ca telefonul ala a disparut deja.
La 12 noap0tea, nu mai era nimnei la casa de ament ca sa-l vanda, cel mai probabil l-a vandut la golani sau tigani.
Te-au fraierit si te-au lasta fara telefon!
Spune-le parintilor si mergeti sa faceti reclamatie la Politie!