| aandrreeey a întrebat:

Astăzi am fost prins cu viteza de 75km/h in localitate. Am dat carnetul meu, buletinul si certificatul. In folia certificatului era si carnetul tatălui meu. Pe amenda a scris numele tatălui, iar restul datelor sunt ale mele. Ce sanse sunt ca amenda sa fie nulă?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform OG nr.2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.16.(1) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de muncă ale contravenientului; descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a căii de atac şi organul la care se depune plângerea."
"ART. 17 Jurisprudență
  Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata şi din oficiu."
Fata de aceste prevederi poti face plangere contraventionala si sa soliciti anularea p.v.c. Plangerea trebuie facuta in termen de cel mult 15 zile de la data primirii p.v.c., la judecatoria din care face parte agentul constatator.

| aandrreeey explică (pentru Ioandelasal):

Si cum se face plangerea asta? cam cat dureaza pana cand o trece in nulitate? trebuie sa platesc altceva?

| Ioandelasal a răspuns (pentru aandrreeey):

Cauta pe internet un model de plangere contraventionala pentru anularea p.v.c. sau adreseaza-te unui avocat.
Taxa judiciara de timbru este de 20 de lei.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Foarte mari daca faci contestatie

| keepcalm99 a răspuns:

Sanse mari! Sticletii nici macar o amenda nu stiu sa scrie. E jale laughing)