Erau elicoptere civile si aveau programata acea revizie astfel ca nu poate fi de rau.
Da, este de rau, fiindca Putin este suficient de nebun sa treaca la razbunare, dupa ce va cucerii Ucraina.
Putin doar latra, n-are ce sa faca, incep sa cred ca Ucraina o sa castige razboiul, primeste arme constant, occidentul ii sustine, lumea ii sustine, au armata destul de mare si ei, e o tara destul de mare si nu poate fi cucerita atat de usor iar spiritul ucrainenilor e foarte bataios, nu se vor lasa calcati in picioare, au dat mare pumn in barba Rusiei cand au aratat rezistenta, rusii nu mai au nicio tactica, au venit la cacealma cu aproape toata armata in Ucraina, in momentul de fata daca ii ataca oricine la ei in tara ar face prapad pentru ca sunt descoperiti, pana se retrag fomistii lor deja ar fi prea tarziu, din disperarea de a nu pierde au facut compromisuri uriase, Rusia nici nu stie cat de mica incepe sa fie, ei nu au nici macar cea mai mica sansa sa duca o confruntare cu NATO, el sta ca ultimul sobolan ascuns, l-a chemat Zelenski fata-n fata sa discute ca intre barbati pentru negocieri si s-a p1sat pe el de frica stand ascuns, de panarama asta sa ne fie frica? de armata lor plina de amatori sa ne fie frica? de tancurile alea vechi de 100 de ani sa ne fie frica? fiti seriosi. Nu e atat de bazat incat sa atace o tara NATO.
Nu e de rau, e de bine. Toate tarile civilizate trebuie sa-si arate deschis sustinerea pentru Ucraina. Iar Romania si romanii, macar acum ar trebui sa-si scoata capul din fund si sa arate clar ca directia pe care si-o doresc e catre civilizatie, nu catre bolsevism si dictatura.
Si daca a zis Putin, ce? Trebuie sa dam pantalonii jos si ne punem capra?! Putin a marait la 30 de tari, sau mai multe, nu doar la noi. Cu ocazia asta, tocmai s-au suplimentat ajutoarele militare trimise Ucrainei si s-au inasprit sanctiunile impotriva Rusiei. Una e sa maraie, si alta e sa si poata face ceva...
Romania trebuia demult sa arate ca-si doreste sa se alature civilizatiei, nu bolsevismului si cretinilor de genul lui Putin. E o rusine ca avem in Parlament cretini de tipul Sosoaca, Simion, Ghita si alte panarame ca ei.
Si ce treaba avem noi cu Ukraina? Ca sa o luam in bot toti din UE? Sa dea ala cu nucleara? Sa stai in frig? Pai de ce?
Lasa-i dracu in treaba lor.
De aia nato nu se baga, ca nu vrea sa ucida ala toata UE.
Cum te alaturi civilizatiei? Cu preturi la curent si gaze de 3300 Euro in loc de 300? Ungurii au facut contracte cu rusii si au preturi bune pentru oamenii lor, ca asta ii intereseaza, nu altceva. Ce treaba au ei cu ce fac rusii la ei acolo? Eu imi urmaresc interesul.
"Eu imi urmaresc interesul."
Are rost sa-ti spun ca ceea ce crezi tu ca e "interesul" de fapt reprezinta tocmai contrariul? Dar deh, romanul mai mult decat ziua de azi, nu poate gandi. De aia si suntem fraierii fraierilor. Mai scoate-ti capul din fundul Sosoacai, al lui Simion si a altor cretini, si poate vei intelege. Sunt lucruri mult mai importante pe termen mediu, sau lung, decat pretul la gaze. Daca romanul nu le intelege, va ramane tot sarac si avand impresia ca are cineva, ceva, cu el, si ca lumea vrea sa-i fure prostia.
Eu nu am treaba cu Sosoaca, sincer doar de nume stiu.
Simion? Nici nu stiu cine e sincer.
Si aia ce? Doar latra, si daca ar ajunge sus, n-ar face nimic. Am auzit ca ei ar fi pentru Romania sa fie a romanilor, dar aste-as vorbe doar.
Si care-s lucrurile alea mai importane, enumera-le daca vrei, sa vedem, ca poate ai dreptate.
Dar pana una alta, trebuie sa aprinzi becu, sa te incalzesti, are lumea copii, oameni mai in varsta se imbolnavesc fara caldura, industria trebuie sa mearga, trebuie sa mananci sa ai preturi decente, nu sacrifici o generatie pentru nu stiu ce interese mai in colo.
Deci oricum ziua de azi trebuie rezolvata cumva.
Sau urca veniturile ca sa putem plati, si asta e o chestie, dar asta nu poti face.
Uite, cand e mai frig afara si in casa, tu stii ce chinuitor e in frig? Pana sa se incinga caloriferu electric am vazut cum e, abia treci o ora, e ca dracii.
Ca sa mai apuci si sa mai conteze interese mai tarzii, trebuie sa treci ziua de azi intai, nu sa-ti moara copii de frig, de foame, sa innebunesti, sa te imbolnavesti.
Dar sa auzim acele interese.
Ia gandeste-te, 4 milioane de romani, unde au plecat, spre est, sau spre vest? De ce? In conditiile astea, care ar putea fi interesul? Nu poti sacrifica o generatie, dar ai sacrificat cel putin trei in 50 de ani de comunism?! Germania Federala, dupa WWII, era praf, la modul propriu al cuvantului. In 20 de ani, facea pipi pe Romania si pe orice tara aflata sub influenta sovietica. Cum crezi ca au facut asta? Au muncit de i-a luat dracu`, au suferit, au rabdat si au strans din dinti. E drept, i-au ajutat americanii financiar, dar pe noi cum sa ne ajute cineva, daca noi stim doar rahatul de "nu ne vindem tara"? In anii 90, "tara" nu trebuia vanduta, trebuia data gratis. In sensul ca toate uzinele alea de rahat comuniste, care produceau scump si prost, trebuiau date gratuit cui voia sa le ia, ba chair cu scutiri de anumite taxe/impozite pe niste ani. Bineinteles, cu anumite conditii, de genul x milioane investitii in 5(10) ani, minim x% din numarul de salariati pastrati, etc. Sa vezi in cativa ani ce se intampla si cum veneau bani la buget. Dar nu, noi le-am lasat sa le ia dracu, ca sa le cumpere "smecherii" si sa le vanda la fier vechi. Cand imi aduc aminte de prostalaii din anii `90, simpatizantii lui Iliescu care manifestau sub lozinca "Noi muncim, nu gandim!", mi se face greata. Acum, urmasii lor, hauristii, au schimbat lozinca in "Prosti, dar multi!". Nu ti se face greata?
Asta cu comunismul ai dreptate, dar asta doar 12 ani 1977-1989 ca pana in 77 era bine, si asta mi-au zis parintii si bunicii, nu ca am citit undeva, se gaseau de toate, salarii cat de cat, se construiau apartamente la pret bun ca sa-si permita orice om.
Cu 4 mil de oameni, da, au plecat in vest dar de ce? Ca am fost putori si sugatorii altora si nu ne-am dezvoltat, ca altfel nu mai era nevoie sa pleci in est sau vest.
Deci asta nu e nimic de fapt, s-au sacrificat si aia, copii singuri fara parinti, si asa mai departe, deci cucu mucu de fapt.
In loc sa ii ia de gat pe politicienii astia nenorociti sa dezvoltam tara, au fugit repede.
Nemtii da, au fost praf dupa ww2, fara SUA erau tot praf, s-au dezvoltat pentru ca pe deoparte s-a facut planul Marshal (pentru a arata la rusi ce bun e capitalismu, sa nu cumva sa se intinda comunismu si sa le ia lor bogatii banii), apoi ca au si muncit, sunt seriosi oamenii. Iar e corect ca au suferit pana s-au ridicat dar era dupa razboi, era altceva. Acolo nu aveau de ales.
Bravo lor, oameni jos palaria fata de noi.
Pe noi oricat ne-ar ajuta tot lepre suntem. Ca acum nici nu au interes sa ne dezvoltam ca sa nu le facem concurenta economica, e alta.
Ca acum daca s-ar dori sa ne dezvoltam (sau de cand am intrat in UE), puneau ei la putere oameni sa faca treaba, ca ei iti fac politica, dar i-au lasat pe astia tocmai sa nu faca nimic.
Cu vandutul tarii "nu ne vindem tara", e teorie, am vandut-o deja, am dat pamanturi, resurse, cam tot.
Mda, ai dreptate cu fabricile si conditii, dar sa pui conditii cum zici, nu sa le dai aiurea si sa le faca praf doar, sa le dezvolte.
Insa nici un strain nu are interes sa te dezvolti ca apoi leul tau sa concureze cu valuta lui.
Deci ar fi trebuit si statu sa mai dezvolte cate ceva.
Corect, asa veneau banii la buget, ai spus bine.
Tu crezi ca merzanu n-ar veni aici cu fabrici? Cau dau sal mai mici, si au si cota de impozitare mica, pai ii lasa nemtii? Ca atunci cand lezezi interese politice mari, nu mai faci tu ce vrei nici ca privat.
Aia cu noi muncim nu gandim era idiotenie, ca daca nu gandesti unde ajungi? Sa muncim inteligent.
Cu Iliescu a facut si putin bine desi traiu era praf in anii 90, si tot atunci s-au dat fabricile moca sa ajunga la gunoi, dar a facut asa, astea traite de mine, nu din citite, deci fapte:
1 - Nu aveai voie ca strain sa cumperi pamant, ca sa nu-ti ia strainii tara bucata cu bucata.
2 - Nu a dat tara inapoi la bogatasi, adica nu a dat retrocedari sa dai afara lumea pe strazi, ca nici statu nu i-a asigurat.
3 - Nu a dat regelui palatele inapoi nemuncite si pensie moca de pomana.
4 - La toata lumea care statea in chirie la stat, le-a dat casele la pret f mic sa aiba unde sta, altfel ti le lua, si se foloseau altii de ele. Conditie, nu le puteai vinde 10 ani.
Cand au venit taranistii toate astea patru au fost anulate.
Cam astea, in rest erau rau cu niv de trai.
Inchipuie-ti ca acum ar costa 24 de lei o cutie de cola de 330 ml, sau 60 lei kg de banane, am pus la un sal mediu net de 3000 de lei.
Cam asa era atunci raport sal preturi, o nebunie.
Ptr un TV color cu diagonala 51 cm, dadeai 4-5 salarii medii nete.
Acu dintr-un sa-l iei si 5 TV-uri mai ieftine de 24 de inci.
Dar cu taranistii era mai rau, culmea. In feb 1997 mureau porcii de foame in ferme, doamne ce a fost, deci la taranisti, evident cu scopu sa ne distruga productia interna.
Asa ca aia este.
"...ca pana in 77 era bine..."
De fapt nu era deloc bine, din sute de motive.
1, 2, 3, 4 - toate de fapt in mare parte au fost masuri total gresite.
"Iar e corect ca au suferit pana s-au ridicat dar era dupa razboi, era altceva. Acolo nu aveau de ales."
Nu e mare diferenta intre "dupa razboi" si "dupa comunism". Acelasi praf e.
Dar in fine, cat romanii inca mai duc dorul comunismului, tot saraci vor fi. Daca nu eram in UE, eram si mai varza, cat de cat ne-au mai scos aia din rahat, dar deh, romanul "nu-si vinde tara"... Daca te-ai uita, nu strainii au distrus industria, romanii au falimentat-o si au vandut-o la fier vechi. Totusi, ce a fost vandut unor companii straine serioase, in general merg bine, platesc salarii, taxe, etc. Orice tara normala isi doreste investitii straine, numai dacul liber din Romania e batut in cap si are impresia ca toata lumea il fura. Si dupa aia se mira ca moare de foame...Nu mai vorbim de faptul ca multi romani sunt puturosi, hoti, indolenti, invidiosi si lipsiti de educatie, de orice fel de educatie. Numai cand aud cuvantul "educatie" fac carcei mintali.Romania isi merita soarta, e numai si numai vina romanilor. Voteaza PSD in continuare, o sa fii la fel de sarac.
Nu poti zice ca nu era binisor (evident ca nu era ca in occident) pana in 77, ca asta mi-au zis-o aia care au trait atunci, inclusiv parintii, ca ei nu m-ar minti.
Daca zici ca nu era asa bine ca in vest, asta e corect, ca si ei mi-au zis acelasi lucru.
Poate te referi ca n-ar mai fi rezistat mult chiar daca pana in 77 era binisor, si apoi oricum picam, asta poate fi adevarat.
Insa Ungurii, Bulgarii, Cehi o duceau binisor mereu, chiar vestul zicea ca unguru are un nivel de trai destul de okey.
Da, ai dreptate, comunsimul ala nu era performant totusi, trebuie alt sistem, acolo nu aveai calitate, nu era concurenta, se baga statul in economie si asa mai departe.
Dar ce crezi? Multi duc dorul comunismului lui ceausu chiar daca era foame, aia chiar sunt dobitoci.
Dupa razboi e mai rau pentru ca ai cladiri distruse, infrastructura distrusa, curent, apa, gaze, etc, nu se compara cu dupa comunism totusi cand ai totul in picioare.
Iar corect ce spui, daca nu intram in UE eram mai praf, nu uita ca trai era in anii 90, nu stiu daca erai pe atunci si ce varsta aveai.
Ca am intrat ca sa le dam tara, ca altfel nu te bagau, ai dat pamanturi si resurse, asta iar e corect, iar asta ne costa acum.
Am trait o perioada mai bine pe imprumuturi si banii celor din afara, acum vine scadenta.
Mda, bosii romani au cam falimentat fabricile, asta la inceput, dupa intrarea in UE aveau si aia interes sa facem praf, dar tot romanii sunt tartorii in final.
Si iar da, companiile serioase dau salarii, dau taxe (Dacia, etc).
Ca s-a pus cota unica ca sa castige smecherii, e alta, cota unica care nu e nicaieri in UE, nici macar in est.
Normal ca orice tara sanatoasa la cap isi doreste investitii straine.
Corect, multi romani sunt puturosi si cum zici tu.
Cu PSD e discutabil, un 1 % au facut ceva, macar nu ti-a scumpit energia, si cu astialalti ce am facut? E mai rau.
Si daca aia au marit salarii, ca sa nu fie din pix, trebuia sa atraga investitii, sa rezolve pensiile si sal nesimtite, sa mai rezolve evaziune fiscala si erau bani, dar din pacate asta n-ar fi facut, de aia am zis doar 1 %.
Si nici cota unica nu aveau de gand sa o scoata.
Bine, okey pui impozite mai mici ca in afara, dar mai mari de 10 %.
Deci multe le zici foarte bine.
Insa mare mare eroare ca am intrat in NATO, asta nu trebuia sa ne punem rau cu rusii ca asa au vrut SUA, acum ne paste un razboi din cauza asta.
Ne cere polonia sa trimitem avioane acolo, DE CE? sa ne f rusii si pe noi? Sa trimita polonoa.
Suntem niste idioti.
"Insa mare mare eroare ca am intrat in NATO"
De fapt e unul dintre cele mai bune lucruri care ni s-au intamplat in istorie.
"...acum ne paste un razboi din cauza asta."
Daca nu eram in NATO ne "pastea" o ocupatie sovietica, ceea ce e mult mai rau decat un putin probabil razboi Rusia-NATO
"Ne cere polonia sa trimitem avioane acolo..."
Nu-ti cere nici Polonia, nici altcineva sa trimiti avioane, pentru ca pur si simplu noi NU AVEM Mig 29, singurele avioane rusesti care se mai afla in serviciu in tarile din estul Europei si care ar face fata avioanelor rusesti. Pe de alta parte, ar trebui sa suplimentam si noi ajutorul acordat Ucrainei. Am spus si mai sus, e momentul sa aratam clar de partea cui suntem.
Despre poezia de mai sus, despre comunism vs capitalism, nu mai comentez, observ ca nu prea am cu cine...
Cu, comunismul ti-am zis si eu ca nu era un sistem prea bun, deci e f clar.
Nu stiu daca ne pastea o invazie rusa ca pana sa intram in nato nu s-a pus problema de asta, riscam acum.
Pai nu am fost nici eu impotriva sa suplimentam ajutorul dar depinde la ce ajutor te referi.
Dar acum riscam 99 % daca ne bagam, aici e aici.
Si sa-ti zic ceva f tare, s-ar putea ca si daca ne invadeaza, sa nu se bage nimeni pentru noi, deci s-ar putea sa fi intrat in nato degeaba.
Am zis s-ar putea, aici nu-s sigur.
Desi poate ar cam trebui sa se bage, sa nu continue bolnavul mintal cu cuceririle mai departe in vest, insa asta vom vedea.
Foarte bine a făcut. Rusia nu are niciun drept să dicteze niciunei țări ce să facă pe teritoriul ei.
Nu am facut deloc bine, polonezii vor sa trimita avioane si incita si celelalte tari sa o faca, de ce?
Sa fie razboi si aici? Aia chiar nu-s sanatosi la cap?
O sa te ia la razboi, sa te vad, pentru altii.
Io am problema de sanatate, nu ma ia, dar pe astia sanatosi sa va vad.
Sa vedem daca-ti place, sa mori sau sa ramai handicapat pentru altii.
Dar cand Irak a atacat iranu sa intre peste ei, de ce nu s-a facut nimic? Din contra, sua a inarmat iraku pentru asta, ca aveau interes sa atace iranu ca n-au facut ca ei.
Cand SUA a intrat in afganistan abuziv, libia, irak, belgrad, vietnam, de ce nu s-a zis nimic?
Hai sa fim seriosi, ca tot asa se intra peste tari abuziv pe teritoriul lor.
Şi eu am probleme de sănătate chiar foarte grave, dar oricum prefer să lupt decât să fug.
NATO s-a implicat în multe războaie în care nu erau atacate state NATO, faptul că spun că nu se implică în Ucraina pentru că nu e în NATO e un bullshit.Adevărul e că le e frica de Rusia.
Şi stai calm, că NATO nu se va implca din păcate, probabil nici nu vom avea măcar şansa să alegem dacă să luptăm sau nu, pentru că deja au strict centrala de la Cernobîl.În scurt timp le vor strica şi pe celelalte şi vor împrăştia radiaţii în toată Europa. Nu vei mai avea unde să fugi.
Bine, si daca ai problema de sanatate si nu te ia, oricum suferim toti, ca nu o sa mai ai mancare, apa, locuintele afectate, iti convine asa? De ce ai lupta pentru ukraina?! Bine, te referi daca ne ataca rusii pe noi, pai nu ne ataca daca nu ne bagam acolo.
Ca daca te-ar ataca aiurea, iti dau dreptate, normal ca trebuie sa lupti.
Pai cum sa nu le fie la nato frica de rusia daca ala da cu atomica? De ne ducem dracu toti, mai bine prefera sa ii lase pe aia asa si gata, nu moare o planeta.
Bine, aia cu radiatiile ai dreptate, speram sa nu se intample pentru ca s-ar duce si rusii dracu, si nu cred ca le convine.
Iar daca da cu atomica iar s-ar duce dracului, dar orgoliu e prea mare sa se abtina, adica totusi ai de a face cu un bolnav mintal adica Putin.
Ptr ca un sanatos la cap nu ar da cu nucleara chiar daca s-ar preda, pentru ca oricum nu va fi castigator, si atunci de ce mai dai cu aia?
Dar asta e, ajung nebunii sa conduca.
Să ştii că sunt persoane care s-au dus şi de la noi să lupte în Ucraina voluntar.Nu mai zic de alte ţări.Războiul ne afectează deja şi pe noi, cel puţin economic în cam toate sectoarele.Deja nu mai luptă nimeni doar pentru Ucraina.
Putin e nebun la propriu.Lumea nu prea înţelege faptul că dacă moare, vrea să ia toată lumea cu el. Ăsta e un lucru adevărat în totalitate. Se mai spune şi că ar fi bolnav în fază terminală, ceea ce e un alt indiciu că omul e capabil de orice pentru că nu prea ar mai avea nimic de pierdut.
Sancţiunile pe care le pun, nu îl afectează pe el, ci pe ruşii de rând, de care oricum nu îi pasă.Noi toţi trebuie să ne implicăm, asta e soluţia.Dar NATO nu cred să se implice.Probabil că liderilor nu le pasă oricum de noi, că la banii lor pot fugi oriunde pe pământ, în spaţiu, oriunde.
Singurul lucru care mai stă între noi şi un dezastru nuclear sunt ucrainenii şi poate cei care sunt în grija armelor nucleare ale Rusiei care poate nu vor asculta de Putin.
Cu asta ai dreptate, cine s-a dus voluntar e okey, dar sa se duca acolo, nu sa fie jale la noi si sa obligi oamenii intre 18 si 60 ani sa se duca aici la lupta.
Asa este, razboiul ne afecteaza mult economic.
Iar asa este, Putin e nebun, am zis si eu, bolnav. Ba da, eu inteleg f bine ca unui bolnav nu ii pasa ca se duce lumea cu el.
Nu e bolnav in faza terminala, ca un bolnav asa nu arata ca el cu fata aia grasa umflata, se vede ca o duce bine, e bolnav la cap si ar duce-o asa pana crapa de batranete.
Perfect adevarat, sanctiunile nu afecteaza pe el si bosii lui, ci populatia rusa.
Pai sa ne implicam sa ajutam cu alimente, haine pe aia din Ukraina, sa-i primim, dar cam atat, sa nu riscam razboi militar aici, pentru ca daca faci un sondaj 90 % n-ar vrea, i-a intrebat cineva pe milioane de copii de la noi daca vor sa-si piarda parintii, sa moara de foame si altele? Si n-ar vrea in primul rand ca au copii.
Adica ar vrea sa ajute, dar doar in limita sa nu atenteze cineva la vietile, sanatatea lor si a copiilor lor.
Adica prefera sa nu se bage daca au de ales.
Corect ca liderii nostri nu au treaba cu noi astia de rand.
Singura treaba care ne-ar salva de nucleare sunt oamenii care le controleaza si sa nu asculte de putin, de ukrainieni nu prea depinde, si de noi depinde, si anume daca ne bagam acolo sau nu.
Ba da, de ucraineni depinde foarte mult. Oamenii ăia lucrează la centrale cu pistolul la cap, nemâncaţi, bătuţi, nedormiţi.Nu vor putea să o ducă aşa la nesfârşit.Momentan ei stau între noi şi radiaţiile nucleare care pot distruge Europa.
Ăsta e adevărul pe care orice idiot sau fricos mai ales, trebuie să îl înţeleagă.
Nimeni nu vrea război, nimeni nu vrea să îşi piardă familia, casa, viaţa.Dar războiul deja a venit la noi.Mai e puţin până să fie total ca în Ucraina.
D-aia nu evoluam si noi ca tara, din cauza oamenilor ca tine, ca voi care sunt cu alde sosoaca, ale simion, psd si alti lacheti care au ingenuncheat Romania, chiar nu vreti si voi sa faceti parte din elita occidentului, nu vreti si voi tara ca afara? Mai terminati dracului cu conspiratiile de pe facebuci, scoteti-va limba din k00rul rusnacilor, i-ati lins destul de-a lungul anilor si treziti-va la realitate. Razboiul din Ucraina e si razboiul Europei, poate escalada foarte usor, e ultima sansa a comunismului in Europa, daca pierd razboiul asta o sa pice in cap tot sistemul lor, pana si rusii s-au trezit la realitate, numai voi romanii ati ramas batuti in cap ca altfel nu am cum sa va numesc, sunt atat de inversunat pe prostia romaneasca incat am ajuns sa nu-mi mai suport jumate de popor, daca sunteti atat de pro-Rusia de ce nu va carati voi la Moscova daca occident nu va place?
Mda, ce sa zic, am auzit ca au taiat curentul la centrala de la cernobal. Dar oricum in Ukraina ar fi cam 10 centrale din astea, ai dreptate ca nu o pot tine asa la infinit, mai depinde si de ukrainieni.
Oricum razboiu a venit la noi inca cel economic. Si exact cum zici, mai e putin pana sa fie total ca acolo, doamne fereste.
Ma gandesc daca o fi razbel militar, o mai fi TPU functional? Asta daca va mai merge netu.
Bine, zic asta mai in gluma mai in serios.
Cine e simion ala? Ca tot ziceti de el dar eu nu stiu cine e, de sosoaca am zis ca am auzit de ea.
Dar niciodata nu vei fi tara ca afara, aici esti naiv, noi suntem lachei, nu ne place nimeni din elita UE, suntem vazuti ca ccurve, putori, neseriosi. Daca te-a bagat, te-a bagat cu conditia sa le dai tot din tara, ca la cat de tembeli eram, nu indeplineam conditiile de aderare.
Dar sigur ca am dus-o putin mai bine de cand cu aderarea la UE, nu zic nu, dar pana sa facem razboi militar si economic si sa ne facem mai praf, atat.
Nu-mi place la rusi, dar era bine sa luam gaze si petrol ieftin ca sa nu facem frigul acum, ca ungurii asa au facut pentru oamenii lor si nu le-a facut rusu nimic la schimb, deci nu i-a lins in dos, nu prea au ei treaba cu ce face rusia in alte parti, bine, au fost de acord cu sanctiunile pana la urma dar fortat ca e in UE.
Orban se da cu cine le face si interesu lor, dar si asta e cu dosu in doua parti, nu merge nici asa.
Stai ca am vazut acu la tv "ue ne cere sa facem frigu doar sa-l pedepsim pe putin", ete na, de ce sa fac eu frigu pentru altii?
Si daca am ajuns in halul asta, sincer la ce-ti mai trebuie occident? Adica daca din cauza occidentului am ajuns asa zic, daca mai ajungi si la bubuiala militara, e jale.
Ca daca o sa mori de foame, daca nu o sa mai ai apa, curent, si mai si ramai fara o mana, un picior, ce castigi cu occidentul?
Pai si polonia ce a zis? Ca daca nu ne mai dati bani ne p pe uniunea voastra, deci stai cu un interes, din moment ce ma rau iti face, ce faci? N-a zis acum, a zis inainte.
Presedintele, pai ala are acces la multe, autoritatile la fel, sigur ca posteaza si lumea, insa am zis ca in orasul ala e totul la pamant dupa cate am auzit la tv, si e posibil sa nu mai aiba nici net, mai ales ca daca in utilitati intra si curentu care e oprit, cum postezi?! La lumanare? Si daca pune idiotul mana si pe alte orase si ajung si alea la fel, e nenorocire.
OMG, Eu am spus că Ucraina are net.Că un oraş din Ucraina nu mai are, nu înseamnă că nici toată Ucraina nu mai are.
Trebuie să citeşti în general mai mult legat de orice. Drept dovadă că mi-ai dat dreptate la multe din ce am spus mai sus.Mai stai, mai gândeşte, ma citeşte înainte să comentezi şi să dezinformezi.În vremurile astea e un lucru foarte rău să dezinformezi şi să arunci nişte vorbe negândite.
"Dar niciodata nu vei fi tara ca afara, aici esti naiv, noi suntem lachei, nu ne place nimeni din elita UE, suntem vazuti ca ccurve, putori, neseriosi. Daca te-a bagat, te-a bagat cu conditia sa le dai tot din tara, ca la cat de tembeli eram, nu indeplineam conditiile de aderare." Asa e, hai sa iesim din UE, e mai bine asa decat sa ne fure hotii de acolo.
Doar 8% din gazul importat de Romania e gaz rusesc, restul provine de prin alte parti, deci noi folosim un procent nesemnificativ de la rusi, daca ne-am deconecta de la ei nici nu s-ar simti, plus de asta putem si noi sa producem, nu vom face frigul deloc pentru ca nu depindem de rusnaci, Europa nu depinde de ei, doar in anumite procente, iar petrol nu luam de la rusi, avem rezerve destul de bune si noi, cu alte cuvinte in orice secunda ne putem descotorosi de aia ca nu vom simti nici cea mai mica diferenta. Asta cu "daca rusia ne taie gazul sa va vad ce faceti" e prostie mare si propaganda ruseasca.
Nu am zis sa iesim, dar am zis sa ne respectam putin ca ungurii. Pai corect, luam 8 % doar, dar daca luam de la ei mai mult cu contracte lungi ca ungurii acum aveam gaz ieftin, nu luai din alte parti scump, de prietenului meu de la 700 lei i-a venit 1800 la acelasi consum, si se va mai scumpi.
Russia guita de aviatie militara, astea sunt civile
oricum dupa atatea sanctiuni, Putina deja are destule motive sa faca razboi cu NATO daca are chef
Putin a zis clar orice tara care ajuta Ucraina va fi din start dusman al Rusiei.
Daca ar fi sa faci o comparatie intre fortele pe care le au:
Ucraina are 160.000 de trupe si 1.000.000 in rezerva
67 de avioane de lupta
35 de elicoptere de lupta
2.400 de tancuri
10.000 de vehicule militare: hamare, camioane, distrugatoare
2.000 de tunuri de artilerie
20 de nave de razboi
Rusia are 120.000 de trupe si 2.000.000 in rezerva
1.530 de avioane de lupta
540 de elicoptere de lupta
18.000 de tancuri
27.000 de vehicule militare
4.400 de tunuri de artilerie
215 nave de razboi
Nu am intervenit militar deci nu are niciun motiv să se plângă deci Putin poate să o sugă