De ce sa fie o prostie?
ti se pare normal sa vina unii de la Cuca Macaii cu media 10 si sa-ti ia fata la facultatile importante din Romania?
Mie mi se pare corect sa intrii la facultate pe stiinta, nu pe spagile date la liceu... Esti mai bun ca restul? demonstreaza-le la CONCURSUL DE ADMITERE
In alta ordine de ideei, nu se va intampla asa ceva (din pacate)
E mult mai bine aşa. Vine unul de la un liceu agricol, de pe la Protecţia Plantelor sau alte porcării, cu medii mari(că doar trebuie să fii oligofren să nu scoţi medii bune acolo) şi are şanse pe baza mediilor? E cretinism total, ăla oricum nu ştie nimic.
Să adaug că, în felul ăsta, vei putea învăţa liniştit la materiile care te interesează fără să te mai strofoci cu celelalte.
Oricum, de ce mă rog ai învăţa 4 ani de dragul notelor? Eu credeam că ideea e să înveţi ca să ştii, pentru tine, nu ca să te mândreşti cu un 10 acolo de care oricum nu-i pasă nimănui. Mă rog, acum să ai note de trecere, că altfel tot nu-i bine(da' dacă eşti inteligent, scoţi lesne note bune fără să înveţi mai nimic).
Am auzit.Inseamna ca nu va trebui sa ne mai luptam pentru note si nici sa invatam la materiile pe care le uram, ca oricum nu ne intreaba nimeni de notele din liceu.Cu aceasta ocazie dau o bila neagra noii legi, pentru ca nivelul culturii va scadea vertiginos.Pe de alta parte dau o bila alba pentru faptul ca se da si exam la toate facultatile(pana acum parca nu se dadea, nu?), ca sa intre doar cine merita, nu toti care au vanat note in liceu.
In scoala (gimnaziu, liceu, facultate etc.) invatati in primul rand pentru voi, nu pentru note. notele sunt niste repere mai mult pentru voi, sa stiti daca faceti/invatati bine sau nu ceea ce faceti/invatati. mediile din scoala va pot fi folositoare la alte chestii, la o bursa, la niste studii in strainatate etc. dar cunostintele care va raman oricum va folosesc pe viata. stiu ca acum e greu de crezut, dar o sa vezi ca nu inveti degeaba. porcaria mare e ca schimba astia sistemul in fiecare an si chiar nu mai stie lumea cum sa faca si ca de fiecare data il schimba in ultimul moment... spor la invatat si bafta la examene!
Si d-aia Romania e plina de oameni "cu foarte multa carte" dar fara nici un ban, ca au gandit ca tine. Parintilor mei de exemplu, mama a facut doua facultati si tata ASE-ul, nu le folosesc cu absolut nimic logaritmii si restul chestiilor inutile pe care ar trebui sa le invatam noi. Nu te apreciaza nimeni daca stii sa rezolvi un exercitiu la matematica. Intr-o situatie in viata cum crezi ca o sa te descurci? cu creierul "antrenat" de matematica? Mama ca profesoara ia 15 mil/luna si frizerul meu ia 15 mil in 3-4 zile.
Ba le folosesc, fiindca sunt in satre sa se descurce in viata, ceea ce tu nu vei fi.
''Nu te apreciaza nimeni daca stii sa rezolvi un exercitiu la matematica.''
ma doare-n 3 litere cine si de ce ma apreciaza sau din contra, nu ma apreciaza.
''Mama ca profesoara ia 15 mil/luna si frizerul meu ia 15 mil in 3-4 zile.''
da, dar frizerul munceste 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, maica-ta munceste 4 zile pe saptamana si, cumulat, nu stiu daca are peste 25 de ore pe saptamana
nu ma lua ca-si pregateste lectiile in restul timpului, am vazut eu cand isi corectau profesorii lucrarile...
Asa am crezut si eu la un moment dat, si acum imi pare tare rau de matematica atunci cand vad cat castiga un contabil sau un IT-ist. si nu stii niciodata ce cale o sa ia viata ta, si o sa-ti para rau ingrozitor ca n-ai invatat chimie. si te trezesti ca ar fi bine sa faci un master sau o specializare pe ceva si-ti pare rau ca n-ai invatat la chimie sau la biologie. poti sa-ti explic un milion de chestii, toate din proprie experienta legat de asta, dar ar fi trebuit sa intelegi deja anumite lucruri asa ca ma opresc aici. oricum, mult succes si sa ai mintea deschisa, ca vad ca esti baiat istet, totusi
Ce ii intereseaza pe ei? Nu le pasa ca se straduiesc sa aiba o medie mare si acum s-o dus pe apa sambetei totul ce sa le faci.
Si e am aceeasi parere. Si sincer mie si frica, mai ales daca ai o nota mica la bac si in liceu sa zicem ca ai note de 9 - 10, de ce ai mai invatat.
Din cate am inteles eu se oscileaza pentru adimterea la facultate intre nota de la bac si cea de la examenuld e admitere. Nu amandoua.
MA rog, sper sa nu se schimbe.