De primit nu am primit... am avut o singura experienta cu dat mita, groaznica si de atunci nu am mai incercat niciodata; recunosc ca am dat si de oameni care mi-au rezolvat problemele fara sa dau ceva. Cand am dat, aveam 18 ani, faceam scoala de soferi si era a 4a oara cand dadeam sala. Drept pentru care ma las convinsa de mama sa duc o punga cu tigari, cafea, whiskey etc. Merg cu instructorul meu, vorbim cu secretara, o las ei si intru in sala. Cand vine tipul in cauza, cu punga dupa el si ma striga pe nume... Am inlemnit, dar m-am ridicat si a zis, de fata cu toti cursantii: ca el nu primeste mita si sa pun mana sa invat. M-a trimis sa duc pe hol pachetul. Examenul l-am luat (fusese si prima oara cand chiar citisem tot regulamentul)si, desigur, dupa ce mi-a corectat testul a zis, din nou in gura mare: vezi ca se poate si fara?!
Da am dat mita, de vreo doua ori, cand am fost nevoita in scopul urgentari o anumita problema necesara, eu mita inca nu am primit, nu am avut un motiv sa ajung la a primi mita, dar in general sunt o persoana care imi place sa ajut o persoana daca pot si depinde de mine, ajutand un om intr-o problema mai dificila, la randul meu mi se intoarce ajutorul acordat, cand ma astept mai putin...
Ieri am dat ultima oară. Conductorului de tren 15 RON să ne lase să urcăm bicicletele în tren.
O singura data am dat mita, acum 7 ani la 19 ani, spaga pentru a lua orasul la permisul auto.Sala o luasem dar la oras de nu dadeai spaga, te foia de te lua mama naibi, pe atunci era spaga 100 $, si vb de anul 2002.
Traim in tara lui "land of choise", desi mai inspirat ar fi fost "end of choice". Cred ca peste 90% din populatie a dat mita, intrucat functionarimea asa a fost obisnuita de pe vremea lui Ceasca. Nu dai o atentie acolo (atentia data unui functionar este mita 100%), nu se rezolva problema. De primit, nu am primit pentru ca am preferat sa lucrez tot timpul in sectorul privat.
Imi e rusine sa dau.imi e graza sa primesc. dar am dat la doctori, in doua cazuri, dupa ce am fost tratat, si operat, ca o recunoastere a calitatii muncii lor. e rau? si la domnisoarele asistente dupa iesirea din spital, niste eclere, cafea tigari, fiindca au o munca grea si periculoasa avand in vedere mediul si toate cu cate lucreaza.
Legile sunt nişte reguli facute de cei "puternici" pentru a fi respectate de către ceilalţi. Dacă toti, indiferent de tabără le-am respecta, fenomenul mită ar fi inexistent iar oamenii mult mai fericiţi.
Asta nu era un site pentru a ajuta altii oameni, care chiar au nevoie .
De ve puneti intrebari asa stupide?
Chiar nu aveti ce face? Iesiti afara la aer curat.
Da am dat mita cand am vrut sa intru in tara sui ungurii nu m-au lasat am bagat in pasaport 20 de euro si am intrat.
AvalohAlyn întreabă: