Pff, Antonescu sincer? Sa fim seriosi. Este un actor mai bun decit Geoana. Care Geoana desigur, a incercat o chestie interesanta, sa fie galant si sa ofere flori sotiilor contracandidatilor. Ei bine, falsitatea nu-l paraseste nici cind incearca sa fie galant. I-am urmarit expresia fetei cind oferea florile si dupa ce s-a retras, aceeasi figura rece, nepasatoare si ipocrita. Nu si-a putut ascunde falsitatea, macar daca reusea sa nu faca o grimasa in locul surisului pe care l-a incercat. Unde mai pui ca avea interventii disperate cu atacuri invatate si exersate. Nici pe alea nu a reusit sa le interpreteze bine, nu reuseste sa-si ascunda falsittea. Toti politicienii spun una si gindesc alta, dar Geoana este primul politician pe care-l vad ca nu este absolut de loc in stare sa-si ascunda ipocrizia. Crin? Crin e ca un crin, asa cum a inflorit in umbra celor puternici, se va ofili dupa alegeri. Am mai spus si o repet. Nu are sanse. Batalia finala va fi 99% intre Base si Geoana. Base are priza la public, reuseste sa fie popular, el este motorul partidului, fara el partidul moare. De fapt era aproape mort cind l-a perluat de la Roman. Degeaba e Roman suparat ca si-a pierdut partidul, daca nu ar fi fost ridicat Base in frunte, partidul kaput. Geoana, are suficiente sanse datorita partidului care-l sustine. Fara PSD Geoana ar fi un simplu politician obscur, care probabil nici in Parlament nu si-ar fi gasit un scaun pe care sa motaie alaturi de celelalte legume numite pompos parlamentari (in realitate niste putori profitoare, care stau acolo sa-si voteze avantajele). Base are si el destule sa i se reproseze. Numai cit ne-a omorit cu jafo Onesti, ca as fi zis ca gata, jafo s-a dus. Pff, s-a dus onoarea lui Base (oare stie ce-i aia), jafo e ok (ris amar). Unde mai pui ca-l ajuta si familia cu multe succesuri, apartamente de scandal si parcarile EBEi in mijlocul intersectiei. Ceilalti candidati, asa cum spuneam, sint firmiturile politicii. Nu stiu de ce au mai candidat. VC Tudor, trebuie sa-si faca injectiile zilnice, sa n-o ia dreak razna. Oprescu e un piscot smecher, trebuia sa-si vada de Primaria Generala. Becali este un simplu mascarici cu avere. Averea lui ii permite sa se faca si auzit, dar tot mascarici ramine. Toate incercarile lui de a deveni popular, au esuat lamentabil. De ce? Pentru ca "filozoful" si "cavalerul luminii", in orgoliul lui penibil, nu recunoaste ca politica nu este de el si sa-si angajeze dreak un om inteligent sa-i faca imaginea si sa-l invete sa fie politician. Orice tembel poate fi presedinte, daca are in spate un geniu. Nu in ultima instanta, revin la VC Tudor, care nu uimeste niciodata. Da dovada de lichelism cu consecventa. Dupa ce pentru europarlamentare ajunsese sa se milogeasca de Base pentru o asociere, constient ca partidul lui este deja istorie, acum il critica cu infocare si-l musca de dos pe intiiul chelios. Toti o apa si-un pamint. Alege daca ai de unde.
A avut de castigat Basescu, iar Antonescu sa facut de kko.Eu votez cu C. V. Tudor.
Crin Antonescu si Mircea Geoana sunt superiori in toate domeniile domnului Traian Basescu.Acesta din urma nu a facut deloc multe pentru poporul roman incercand sa gaseasca scuze.Dezbaterea a fost impecabil realizata.
L-am urmarit. Foarte fain organizat, s-au cam ironizat pe alocuri, dar per ansamblu a fost ok.
M-a cam dat peste cap, ca nu mai stiu cu cine votez
Diplomatul de Geoana, ce calm statea el. Tare Base! Antonescu se aprindea cam repede.
Cel mai realist este Basescu, ceilalti vorbeau din carti, adica... spuneau prostii.
@tigergeridAlan-cine ti-a spus tie ca nu a facut Basescu nimic pentru tara? Tu unde ai trait pana acum? Imi pare rau ca exista indivizi precum esti tu care traiesc intr-o alta lume decat cea reala.
Parerea mea e ca TigergeridAland a sintetizat cel mai bine,, tricombatul ". Basescu a fost patetic. In schimb domnii Crin Antonescu si Mircea Geoana au fost exemplari. Sinceritatea domnului Antonescu si diplomatia domnului
Geoana fac oricand cinste. Ce as putea sa spun despre Basescu oare? El a inceput prin scuze, jenant. E ca si cum si-ar fi dat seama ca a pierdut electorat. Asa ceva trebuia sa faca de mult domnul Basescu, si scuzele trebuiau sa fie alaturi de fapte care sa le dovedeasca.
Am vazut un Basescu ce nu mai este asa de sigur pe el, a dat rateuri, s-a incurcat in cifre, cert este ca atat Geoana cat si Antonescu au avut de castigat in urma confruntarii.Asteptam rezultatele dupa vot.
Impresia mea este ca romanii au vazut ce trebuia sa vada, au ascultat atent fiecare raspuns in parte si vor avea timp de gandire ca sa voteze pe cei mai buni. Pe data de 22 noiembrie ar trebui sa mergem la vot ca tara sa aiba un presedinte ales de toti romanii.
@eu_o_mare_enigma, votul tau nefolositor ma onoreaza. Asta denota discernamantul politic al fiecaruia dintre noi.
Intr-o campanie electorala vom avea mereu de-a face cu un cadru dominat de o pluralitate de mesaje politice in interiorul caruia unele dintre aceste mesaje isi pierd importanta sau coopteaza interesul doar unui grup restrans de populatie, in timp ce altele reusesc sa se afirme dominand spiritele tot mai mult.
Si candidatii aflati la aceasta confruntare au recurs la diferite strategii pentru a "recruta" consintamantul nostru si a ne castiga de partea lor.
Face parte din tehnicile de manipulare si fiecare dintre noi se va pozitiona prin prisma unei adeziuni subiective.
De aceea nu cred ca putem sa desemnam un invingator al tricombatului, ci cel mult sa urmarim in ce masura mesajele pe care le-au transmis se vor transforma intr-un succes sau esec.
@bacemi-crede-ma ca a fost o mare placere sa-ti ofer acele voturi, deoarece mi se pare stupid raspunsul tau, sau ai doua conturi iar celalalt este tigergeridAlan? Pentru ca de rfapt tu nu ai raspuns la postare, ci ai incercat sa faci lobby pentru celalalt cont al tau.incearca sa fii mai retinut, ne despart multe lucruri, inclusiv gandirea. Tu inca mai ai de invatat. A! Si daca tot mi-ai multumit pentru acele voturi, m-am gandit ca le vei primi cu aceeasi placere si pe celelalte, insa scuza-ma, am uitat sa-ti dau si nefolositor, insa voi vorbi cu Raluca sa vad ce pot face pentru tine.
Eu_o_mare_enigma aici intervin eu:Termina cu chestiile de genul, cu doua conturi, daca cineva este de acord cu parerea altuia nu inseamna ca sunt clona. Poate sa verifice si Raluca daca am vreo legatura cu bacemi. E foarte nedrept ceea ce faci tu, eu care stiu ca spun adevarul regret mult ca zici asta.
Eu nu am urmarit dar am observat din raspunsuri ca d-ul Geoana este laudat, pacat ca ne intoarcem iar la comunism
Respect pentru candidati, caci au avut bunul simt sa vina sa discute argumente in fata poporului, ca pana acum se tot ascundeau si aruncau,, piatra" unu in altu pe la spate...
Spre surprinderea mea, Turcescu a reusit destul de bine sa nu-i scape din mana.
Confruntarea mi s-a parut cronica unei morti anuntate. Acum astept doar sa vad daca a aflat si electoratul cine a murit.
Cu impresia ca unul recita lozinci, celalalt nu stia care este subiectul in propozitie dar si recunostea ca nu-l stie iar ultimul, singurul, vorbea despre proiecte si parea a sti despre ce vorbeste.Si chiar acum in timp ce scriam aici, cineva imi batu la usa si imi inmana un fluturas electoral intitulat:"Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti!"Si pe fata afisului sunt trei cupluri:Geoana cu Vanghelie, Crin cu Iohannis si Basescu alaturi de Elena Udrea.Intorc hartia si ce credeti ca scrie pe spate? Nu va spun decat dupa ce imi spuneti ce credeti voi ca scrie.Incerc sa-l conving apoi pe Psihosex,, sa dea fundita celui ce va ghici in favoarea cui era mesajul de pe spatele flurturasului electoral
Marea enigma are dreptate:de la PNL este fluturasul. Iar pe spatele lui scrie:"De ce sa mergi in Germania pentru un loc de munca? Voteaza pentru un prim ministru neamt!". Nu stiu cine a coordonat campania electorala a PNLdar acest fluturas imi spune ca ei n-au incredere in forta de convingere a propriului candidat atata vreme cat il pun in prim plan pe neamt.D.pe.d.v.psihologic mesajul le face un deserviciu, nu credeti? Luandu-ma cu vorba am pierdut din vedere un lucru:dar nu s-a terminat campania electorala asta-noapte la ora 24? Cum de a ajuns la usa mea agentul azi, sambata la ora 9a. m? In fine as putea sa fac lobby pentru Enigma cea Mare sa primeascafundita insa ma incearca o banuiala:nu cumva ai primit si tu fluturasul? ALtfel cum de ai fost atat de sigur(a)?
@april:Campania s-a terminat azi dimineata la ora 7, cu fix 24 de ore inainte de deschiderea sectiilor de votare. Ala care ti-a adus fluturasul a fost baiat salon; n-a vrut sa te trezeasca din zori!
Oricat ai incerca, este imposibil sa gasesti un castigator evident al confruntarii. Fiecare dintre ei a clacat, la un moment dat, a sucombat in fata celorlalti doi sau s-a enervat si a atacat nejustificat, rautacios si ratand tinta problemei si obiectul discutiei.
Traian Basescu a mimat explicatiile, iar Crin Antonescu a jenat prin agresivitatea si obsesia atacurilor.
Cu toate acestea, Antonescu a avut atacurile si replicile cele mai bune, cele mai eficiente si le-a impartit echidistant, in mod egal, si lui Geoana si lui Basescu. Antonescu a incercat sa impuna ideea ca are si consistenta (sau "substanta" – ce constant i s-a reprosat ca nu o detine), insa s-a lasat mereu luat de val si s-a pierdut in avalanse stilistice.
Traian Basescu – a inceput greoi, si-a dat seama ca are de raspuns la multe intrebari si a venit documentat, cu multe cifre, acte si dovezi pentru a demonstra ca a fost si va fi un bun presedinte, unul care si-a facut datoria. A lasat insa impresia ca stapaneste problemele mult mai bine decat oricare dintre ceilalti doi candidati.
Mircea Geoana a gafat mult mai putin decat ne-am fi asteptat. Si, probabil, mult mai putin decat se rugau cu frica sa nu o faca colegii sai de partid si familia.
O arma in duelul prezidentiabililor a fost mimica acestora, candidatii incercand sa pareze astfel de multe ori ideile sustinute de contracandidati.
In conditiile in care numerosi romani se declara dezamagiti de politica, la 20 de ani de la caderea dictatorului comunist Nicolae Ceausescu, participarea ar putea fi sub 50%. Pentru a mobiliza electoratul, Geoana si Basescu, ambii fosti membri ai regimului comunist, mizeaza pe diferentele lor de stil.
Cel mai mult m-a pus pe ganduri momentul dezbaterii, cand Robert Turcescu a intervenit si le-a cerut candidatilor sa indice un reper moral care conteaza pentru ei. "Sotia mea", a raspuns Basescu, in timp ce Geoana l-a indicat pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Daniel. "Chiar daca mai spune trasnai, chiar daca nu se tunde cum trebuie, Tudor Chirila", a raspuns Antonescu...No comment! Voi ce parere aveti despre aceste declaratii...pentru mine a avut mare importanta! Nu poti spune orice despre un asemenea subiect, care de fapt te defineste!
Da, Gbrldtr. si eu ma asteptam ca Geoana sa spuna ca si pentru el, sotia Mihaela (mama tot de 2 copii - ca si Maria B, - presedinta la Crucea Rosie, si fundatia aia cu fundita roz - anitcancer de san.) este tot modelul..., dar el a ales astfel, sa riste, si sa dea "bine", dar mizand pe naivitatea maselor credincioase, si pe o mezalianta cu Biserica, in speranta - deja verificata si confirmata in trecut! - ca aceasta, prin multi-i preoti, dicteaza/orienteaza optiunile nehotaratilor, a celor multi, flamanzi, si, evident, saraci cu duhul!
Q. E. D.
Gbrldtr, PsihoSex, am vazut. Au reusit doar sa demonstreze ca sint demagogi, falsi, ipocriti. Nici macar in momentul ala, nu am citit sinceritate in ochii sau vocile lor. Dar cel mai penibil a fost Geoana care a incercat sa puncteze oferind buchetele alea de flori. Florile se ofera cu un zimbte cald, cu miscari naturale... Insa Geoana, grabit, cu miscari bruste, mecanice si o figura rece, de piatra, nepasatoare, nu a demosntrat nimic. Mai bine nu facea gestul asta, era mai cistigat.
AldanaBlue întreabă: