| Mada2196 a întrebat:

Ati vazut noua structura a anului scolar 2011-2012?!? E cea mai mare prostie pe care ar putea sa o faca vreodata Guvernul in frunte cu Boc si cu Basescu. Ne-au dat total peste cap, cu vacantele lor cu tot. As vrea ca macar un an de zile sa se duca Funeriu, daca tot e el marele ministru al educatiei, sa se duca la scoala, sa vada el cat se invata si cum se invata. As vrea sa il vad ducandu-se la scoala la jumatatea lui iunie, cand aerul e irespirabil si soarele te topeste, sa vad daca rezista. As mai vrea sa il vad ducandu-se la examenul de cls a 8-a la scoala dupa 2 saptamana de la terminarea anului scolar, sa il vad invatand tot anul de frica examenelor si facand pregatiri la scoala pe 15 iunie, cand toata lumea e in vacanta.Ati observat ca in structura noului an scolar nu avem nici macar vacanta intersemestriala? Avem 3 saptamani la Craciun, si al 2-lea semestru pe 16 ianuarie. Voi ce parere aveti? E sau nu de tot rasul sistemul asta educational? oh go on (nu ca as vrea sa stau 5 luni in vacanta de vara, dar pana si pe asta au scurtat-o.Si asta o zic eu, proaspat bobocel de liceu, care anul asta pe 17 iunie faceam pregatire pentru examen.Si am reusit sa il iau cu nite de peste 9, lucru pe care nu cred ca l-ar reusi Funeriu daca si-ar testa propriul sistem care cica ar trebui sa ne educe.)

Răspuns Câştigător
| stweety10 a răspuns:

La noi totul se face pe dos, trebuia sa reduca numarul orelor. Sistemul nostru de invatamant nu se compara cu cel din alte state. Eu ma trezesc dimineata la 6 ca sa ajung la timp la scoala, pentru ca daca intarzi un minut nu mai am voie sa intru in curtea scolii pana la pauza. Si nu mai zic de cei care vin de mai departe. Si toate treburile astea pe care le fac ei sunt adevarate prostii. Multi vor fi tentati sa zica ca noi cei care facem astfel de comentarii nu suntem pasionati de scoala, dar eu cred ca cei pe care ii intereseaza comenteaza, pentru ca ceilalti nu vad nici`un interes. Eu sunt in clasa a 12a si ma bucur ca termin, dar ma gandesc ca peste cativa ani voi avea si eu copii la scoala si nu vreau sa imi imaginez ce dezastru va fi atunci. Sper ca acest lucru sa impinga tinerii sa preia initiativa, sa intre in locul celor din parlament si sa schimbe tara asta, sa fim si noi in randul tarilor europene.

9 răspunsuri:
| Gaabi32 a răspuns:

Sincer si eu cred ca e o mareeeee prostie sistemul asta educational.Dar nu prea avem ce face decat sa acceptam.sadsad:-

Răspuns utilizator avertizat
| corasa a răspuns:

Draga Mada, tin sa iti mentionez un mic element uitat de tine: legea educatiei este o lege, si se voteaza in Parlament. Parlamentul e diferit de boc si basescu. Stiu ca mami si tati ti-au repetat ad infinitum treaba asta ca boc si basescu distrug tara si dau toate legile proaste, insa nu e chiar asa. Puterea legislativa in stat o are Parlamentul, care a votat legea in cauza, asa ca ar fi corect sa-ti redirectionezi ura acolo unde ii e locul.

| BogdyBogdan a răspuns:

Aia care au votat pun pariu ca nici nu stiau ce lege voteaza, ca asa e la noi in tara!

| Mada2196 explică:

Asa e tweety. Si corasa, tin sa mentionez ca nu prea ma intereseaza politica deci nici structura parlamentului si camerei deputatilor si ce-o mai fi pe acolo.Iti mai zic si ca ''Stiu ca mami si tati ti-au repetat ad infinitum treaba asta ca boc si basescu distrug tara si dau toate legile proaste, insa nu e chiar asa'' nu imi influenteaza nimeni parerile, la mine in casa sunt subiecte mult mai interesanta de discutie decat Basescu.Si inca ceva, daca Basescu si cu Boc ar fi stiut sa conduca tara, nu s-ar mai vota astfel de legi.Nu vezi ce deputati si parlamentari avem? Insa pun pariu ca tu zici asta din perspectiva unui adult,dar pe noi cine ne asculta? In fond, noi suntem ''viitorul tarii''.Ma straduiesc din rasputeri sa invat si sa schimb tara asta, probabil chinuidu-ma in zadar.Dar in fine, vad ca ceilalti au inteles ce am vrut sa zic. oh go on

| Iriiina a răspuns:

Ai perfecta dreptate Mada! E cea mai mare prostie posibila.De fiecare data cand se schimba ministrul sau partidul trebuie sa se"reinventeze" scoala.Pur si simple isi bat joc de noi.Suntem niste cobai.Sora mea intra in cls a 4-a si am inteles ca ea o sa aiba 5 ani de gimnaziu, si acest lucru este o porcarie.Din pacate n-avem ce face, trebuie sa acceptam toate schimbarile astea pentru ca noi suntem nuli in fata lorstraight face. Sorry dar asta`i adevarul.

| adinutza_3126 a răspuns:

E cea mai mare prostie daca vine alt ministru in locul lu Funeriu iar se schimba sistemul cine stie ce idei mai are si ala care vine in locul lui si in plus el a sudiat in strainate si copii lui tot in strainatate invata deci e normal ca nu stie ce sistem sa introduka daca el a studiat in strainanate nu stie cum stau lucrurile aici in Romania si nu inteleg de ce parlamentu a acceptat asemenea prostie Sistemul educational pe care domnul Funeriu vrea sa il introduka e o prostie dar noi nu putem sa facem nimic decat sa acceptam

| stweety10 a răspuns:

@corasa, Mada e un copil si tin sa apreciez faptul ca e atent(a) si la detaliile astea cu legea, sunt altii care nu stiu nici cine e premier. Ar face foarte bine mami si tati daca i`ar repeta la infinit ca cei doi distrug tara, pentru ca e ceva adevarat. Stiu ca deviez de la subiect, dar voua vi se pare corect ce a facut Boc cu salariile parintilor vostri care sunt bugetari, sau cu pensiile bunicilor care sunt vai de mama lor scuzati de expresie, batrani, abia se pot misca, nici bani de medicamente nu au? Toate astea sunt facute de BOC si BASESCU, nu vreau sa fac politica acum si nu zic ca Geoana sau altul ar fi fost mai buni, dar si cu legea asta a invatamantului au facut ce le-a taiat capul. Isi bat joc de noi pe fata. Din parlament fac parte si Basescu si Boc. Dupa ce ca nu imi dau posibilitatea sa studiez cum ar trebui, mai vin si cu niste legi tampite sa ma termine de tot. Ei traiesc pe picior mare, bine mersi si de noi restul isi bat joc.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

În anul şcolar 1999-2000 eu am terminat şcoala pe 25 iunie 2000 şi anul următor l-am început pe 1 septembrie 2000. Şi... ia ghici? NIMENI nu s-a plâns şi nici eu nu m-am plâns!
Şi-aşa mai mult se stătea în vacanţă decât se mergea la şcoală!
Cu toţii am mers la şcoală până pe 15-20 iunie (sau chiar 25-26 iunie înainte de 2000) şi iaca n-am mai murit.
Şi eu am fost şi uite c-am luat capacitatea în clasa a VIII-a cu niţel(sic!) mai mult peste 9.50 şi bac-ul cu niţel peste 9 şi uite că acuş se termină şi facultatea şi încă sunt în viaţă şi n-am nicio problemă!
Generaţiile noi au adoptat deja modelul de-a sta în cur şi a înjura guvernul şi de a munci cât mai puţin. Prost model!