Intai trebuie inscriere ca operator de date cu caracter personal și dat clientului sa semneze un Acord GDPR apoi îl pui sa semneze un act! Ca simpla persoana juridica NU mai poti solicita date personale fără acord GDPR și inscriere ca operator! Turistul dacă vine la tine ce garanție are ca ii sunt protejate datele personale de uzul fraudulos?
Este recomandat ca dacă dai un apartament/garsonieră în regim hotelier să te înscrii ca operator de date ca caracter personal? Pentru a evita problemele ce pot apărea cu turiștii nu? Furturi, distrugeri etc. + un proces verbal de predare primire cu bunurile ( sau ceva de genul ).
Orice operator economic *( PFA, SRL sau S.A ), instituție publica CARE colecteaza date personale ale clienților trebuie sa fie înscris în Registrul Operatorilor de date personale care din câte știu este gratuit! Poate îți vine un " client " în civil de la Politie sau ANAF și îți cere GDPR-ul și dovada înscrierii în Registru ce faci dacă nu le ai? Știi ca este o vorba: CALICUL mai mult. Pagubeste! În orice platforma de rezervări clienții sunt verificați după telefon, e-mail, card bancar știu ca NU POT face prostii. Ca sunt prinși! Dacă tu vrei sa eviți platformele alea doar ca să nu PLATESTI comision o faci pe riscul tău!
Nu am zis ca vreau sa le evit, doar că o să postez când o sa am imobilul respectiv pe care doresc sa îl închiriez în regim hotelier, și pe grupuri de profil etc... Deci o sa o fac și "individual" și cu platformele acelea. Și nu e vorba ca se plătește comision. Pentru că ți am spus. Voi posta anunțul și pe acele platforme, dar și pe Facebook de ex unde pot sa promovez, pot posta pe grupuri de profil etc...
Au dat alții TUNURI de miliarde cu contracte semnate cu tot și pagubitii s-au sters cu contractele alea. undeva *( c#r)! În România mori cu contractul în mana! Ai impresia ca un petic de hartie te apară de ghiolbani?
Îți faci asigurare pe imobil și bunurile din el și asta e! Bagi în prețul cazării și costul de asigurare. Care oricum este. Deductibil fiscal. Pe. Firma sau PFA! Asta ca să nu ai bătăi inutile de cap sau scandal cu ghiolbanii care fac probleme la cazare! Simplu. Și elegant!
Știu că contractul pentru unii nu înseamnă nimic, dar așa dacă de exemplu, ai datele lor de identificare mai ales dacă se închiriază individual și nu pe platforme ( foarte mulți o fac ), nu o zic de mine, o spun la modul general, așa măcar se poate rezolva legal. Deși și așa cam slabe șanse în România...
"Pentru că în caz ca fură sau strică ceva nu se mai poate identifica persoana respectivă."
De ce nu? Cine inchiriazain regim hotelier e obligat sa inregistreze turistul exact ca la pensiune sau hotel. Daca nu o faci inseamna ca inchiriezi la negru si iti asumi riscurile.