Condiţionarea vânzării unor mărfuri sau prestării unor servicii de cumpărarea altor mărfuri sau de prestarea de servicii este ilegală, conform articolului 1, litera c) din Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite (o găseşti uşor pe net). În cazul tău, clubul îţi impune ca, în schimbul serviciilor de divertisment (asta este denumirea lor legală) pe care ţi le furnizează, să cumperi anumite produse impuse de acesta. Trage singur(ă) concluzia...
Normal ca au dreptul, orice nu este interzis de lege este permis si nu cred ca ti se lezeaza vreun drept in momentul in care ti se impune o anumita consumatie pentru a rezerva o masa. Privieste problema dintr-un alt punct si vei vedea ca practica este corecta: tariful pentru rezervarea mesei este 200 RON si include doua sticle de vodca; daca iti convine rezervi masa, daca nu iti convine nu o rezervi, daca vrei sa bei cele doua sticle le bei, daca nu poti renunta la ele, nu iti baga nimeni mana in buzunar si nici nu iti impune ce sa consumi la masa.
Desigur ca au acest drept. Cluburile sunt societati comerciale cu capital privat. Proprietarii si directorii taie si spanzura in limita legii, nu li se poate impune nimic de catre nimeni. Este problema lor ce politica adopta atat vreme cat iti precizeaza clar ca este obligatorie consumatia.
Da,este normal, este politica clubului
daca este afisat(scris) undeva este f bine, daca nu...
Eu n-as mai calca in clubul ala, imi par niste magari cu regula asta tampita.
Si, de fapt, nici legal nu cred ca este. Daca mai treci pe acolo si-ti pun aceeasi placa, suna la protectia consumatorului si reclama-i.