| IonutValeriu a întrebat:

Au dat la stiri cum ca sunt sute de mii de romani care isi fac pasapoarte in caz de ceva, sa plece.

Rusia a anuntat ca suntem pe lista tarilor negre pentru ea.

Sunt sanse sa ne atace si pe noi? Justificati va rog

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cred ca Rusia ne va ataca, ar insemna sa inceapa un razboi cu NATO, razboi pe care n-are cum sa-l castige.

| Violleta2022 a răspuns:

Mi-ar place sa cred ca nu suntem pe lista aia, dar Putin a amenintat toate tarile care ajuta Ucraina, inclusiv Romania, iar la nebunia lui, orice este posibil, inclusiv un razvboi cu Republica Moldova si apoi Romania.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu sunt șamse. NATO este argumentul.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Sute de mii de romani sunt timpiti si alarmisti, complet rupti de realitate. Deeci...
1. Sintem membri UE. Nu am nevoie de pasaport ca sa trag o fuga pana in Italia sau Franta. Oricum daca incepe panarama si se inchid granitele pentru astia pana in 60 de ani, chit ca nu am pregatire militara, pot sa ajut ca civil. Ii las sa fuga ca niste napirci pe jegurile de suporteri pesede/haur, pe politicieni, pe toti nemernicii.
2. Vai, sintem pe lista tarilor negre pentru rusi. Pina acum eram cumva prieteni si nu am stiut? Urmareste mai cu atentie stirile. Rusia e macinata de coruptie si esecurile repetate din campania militara impotriva Ucrainei demonstreaza asta inca o data. Si la noi o fi armata muci, dar nici chiar in halul ala.
3. Sanse sa ne atace, cel putin in urmatorii 2-3 ani, minime. Poate doar daca incep sa traga cu nucleare in toate partile, caz in care va fi irelevant daca vom fi si noi direct vizati sau nu, fiindca omenirea per total o sa fie cam kaput in situatia respectiva.

In concluzie, vezi-ti de viata tasi pregateste-te pentru nasoalele care vin oricum. Ia un bax-doua de ulei, conserve, alte alimente cu termen lung de valabilitate, pentru ca economia oricum se duce pe p00lă.

| sdaads a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Economia se duce pe poola? Unde? Cum? Vreo dovada?

Magazinele, mailurile, restaurantele și toate cele sunt permanent pline chiar dacă mâncarea s-a scumpit cu cel puțin 20-30%. Romanii sunt campioni la turism în Grecia.
Se preconizează ca turismul va fi chiar mai sus decât a fost în 2019 înainte de pandemie.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru sdaads):

Lasa bugetarii si politrucii. Vezi cum a picat in nas puterea de cumparare pentru gigelul de rind si cum s-au dus in bot zeci de mii de firme in perioada pandemiei.

| sdaads a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu chiar pentru gigelul de rand. De exemplu tinerii cu facultate nu au simțit pentru ca majoritatea din ei câștiga cel puțin 1500/2000 euro salariu la privat, deci la asemenea suma nu prea simți inflatia.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru sdaads):

Ei prostii, nu o simti, zici tu? Sa zicem ca ai 1500 si locuiesti singur, in Bucuresti. 7500 RON net, da? Inainte de noua prosperitate, dadeai lunar 2000 RON pe ratele la masina si apartament, 1500 pe benzina, 1500 pe mincare, 800 pe facturi, 800 pe iesiri in oras, restul ii puneai deoparte. Umfla sumele alea cu 20% pe putin, salariul il lasam constant, vezi ce iese.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai daca a zis sa-i fie de bine!
Nu ne ataca. E ocupat acum.