Desigur, doar ca procesul era gata cand tu deja terminai si facultatea...
Sa le fure libertatea nu e o solutie.
Ar putea incerca sa le ofere in schimb protectie.
Banuiesc ca au luat aceasta masura pentru ca multi cand traversau strada au ajuns pe la spital,din cauza accidentelor.
S-ar putea asigura de exemplu, acea zona, sa fie la acel liceu un politist care are grija ca masinile sa opreasca atunci cand trec elevii strada.
Nu stiu de e asa simplu, dar merita incercat, parerea mea.
O seara buna.
Daca ar fi dupa statistici, liceul ala nu ar mai exista...
Atata ca au fost investiti bani grei in acel liceu, a fost renovat de la cap la coada(cladirea+curtea, ne-au tras un teren calumea pentru fotbal, cu gazon d-ala sintetic si balon cand venea frigul) in speranta ca vor veni mai multi elevi fiindca ce-i drept eram si putini ca numar de elevi in tot liceul.
Totusi nu prea pot sa dau vina pe elevi, si profesorii veneau cand aveau chef si de abia daca invatam ceva, sau daca veneau pur si simplu favorizau cei mai buni 2 elevi din clasa(din 10 sau mai putini elevi prezenti, cica 18 ar fi fost in catalog).
Acei elevi erau-yours truly si inca o fata la care mereu ne faceau capul tambal sa invatam in timp ce ailalti fie se jucau pe telefon, fie nu erau prezenti, fie spargeau seminte.
Intr-a 12-a l-au rugat pe un elev de la mate-info sa se transfere la noi(avea probleme in liceul respectiv din cauza unor afaceri cu weed in care a fost dat in gat, voiau aia sa-l exmatriculeze) cat sa ia bacul sa se mandreasca si astia ca a crescut rata de promovabilitate la bac(1 singur elev a luat bacul in anul anterior) in schimbul faptului ca isi va putea continua studiile.
Ei bine de atunci numai pe ala il favoriza aproape orice profesor,pe restul-zero fucks given.
Atata ca la engleza si informatica eram ceva mai apt si le faceam la aia orele ca altfel nu aveau aia cu cine sa discute.
La matematica deja era clara treaba,ala fiind de la mate-info, mai ales ca eu nu eram briliant la mate:doar ala statea la tabla, il asculta si avea grija sa inteleaga numai el, noi restul zici ca eram picati din cer, adica hai ca mai intelegeam ceva dar asta e deja nesimtire totala.
De atunci nu prea am mai vizitat acel loc si am inceput sa ma relaxez, dar totusi, nu ti se pare atat de shady si meschin sa faci asa ceva? Nu am nimic cu tipul ala, e chiar foarte ok si m-am inteles bine cu el, dar treburile astea pot afecta viitorul multor copii, si gandeste-te ca treaba asta cu favoritismul se aplica in aproape orice institutie.
Stiu ca te-am plictisit si am aplicat multa romgleza dar vreau sa vezi prin ochii unui pustan care e treaba cu ''invatamantul'' din ziua de azi.
Favoritism a existat mereu. Eu am fost ultima generatie de pionieri. De ce am fost comandant de grupa si nu de detasament? Pentru ca ai mei erau ingineri iar ai colegei mele de banca erau tacsu director la banca si maica-sa tot ceva de genul inspector/sefulet pe undeva. Badumtsss! Asta pentru cine are impresia ca in comunism toti erau egali... P.S. Shady, meschin, fucked up, sa vezi manualele de religie de clasa intii. Nu cred ca mai ajungem nicaieri. Nici ca natie, nici ca specie. Sper sa ne trosneasca un meteorit cit sa nu mai ramina nici macar ion iliescu...
Ce gluma buna. Avem miliarde de politisti si o sa vina chiar sa treaca de minuta copiii. Noi avem linga scoala o trecere de pietoni care e dezastru ca vizibilitate si amplasare. Inainte a fost cu vreo 30 de metri mai jos, a fost un accident mortal, asa ca au mutat-o in sus pe panta. Tot fara semafor, tot fara camile, tot fara politist. Probabil la urmatorul accident mortal o sa o mute cu 10 metri mai jos...
Manuale? Ce-s alea? am si uitat de acel cuvant dintr-a 9-a, m-am saturat 8 ani sa ma cocosez zi dupa zi sub pretextul ca ''e pentru viitorul meu''.
Imi dau seama ce mizerii fac astia acum, facute in graba, incadrare proasta in pagina si foarte multe greseli gramaticale, dar asta era un lucru des intalnit si inainte.
Imi si amintesc cum profii ne puneau sa cumparam tot felul de chestii stupide precum reviste cu cd-uri.
Si cel mai naspa lucru e cand ti se baga aia cu ''copii astia fac asa, tu de ce nu faci la fel?''
Din pacate la noi domina instinctul de turma si zero gandire.
Apropo,din ce am observat reply-ul se pune doar ca raspuns cateodata.
Felicitari, ai descoperit un bug! De ar fi doar bugurile si in rest TPU sa aduca cu adevarat valoare. Uite, pana si diferenta de la cer la pamint intre Quora si discutiile de aici imi omoara sperantele...
Nu stiu cati politisti avem, dar sa puna UNUL la fiecare scoala si liceu din oras oare ar fi o problema asa mare?
Poate ca ar fi, dar ca idee consider ca e buna.
Si foarte aiurea ce au facut la tine, sa nu fie nici macar semafor...bataie de joc dar suntem in Romania, ce naiba sa ne mai mire pe aici?
OM-ul n-are valoare de lege. Să nu pară că mă contrazic, dar ideea e că printr-un OM se reglementează modul în care ar trebui aplicată o lege. Deci ar trebui respectată de bună credință.
E ceva prea neînsemnat să poată fi încadrat la vreo infracțiune.
Și în instanță poți chema pe cineva doar în civil.