| AndrewTate7789 a întrebat:

Au trecut alegerile și nu am avut nici o surpriza, aceeași circari vor conduce România ca în ultimii 30 de ani iar viitorul arata sumbru, oameni expirati, batrani, corupți și hoți, fără nici o carisma intelectuala.
Am fost la vot și am votat USR pe toate buletinele de vot, pentru ca ei sunt cei mai ok partid dar este departe de a fi acea mișcare pe care o consider productiva.
Eu sper ca tineretul sa preia inițiativa și să vină o noua mișcare tinereasca care sa ia puterea iar acea mișcare trebuie sa fie compusa dintre cei mai inteligenți oameni din Romania, testați psihic și să aiba rezultate deosebite în domeniile, în care aceștia profesează, președintele României sa fie un tânăr de 30 maxim 35 de ani la fel și politicienii sa aibă vârsta cuprinsa între 25 și 40 de ani maxim spun asta deoarece tineretul este axat și pe viitor, vine cu energie, și nu este cuprins de "mândria vârstei înaintate" de care suferă cei bătrâni, e nevoie de reforma totala, parerea mea.
Dacă aveam studii superioare și aveam un statut social înalt poate as fi creat eu mișcarea aceasta dar eu mai am mult pana sa ma dezvolt profesional și intelectual și sper sa vina alții mai dotați.
Totuși țin sa critic puțin lipsa de prezenta la alegeri pentru ca este inadmisibil ca ratații ăștia de la aur și sos sa aibă scoruri asa de mari, ăștia sunt niște scandalagii fara pic de intelect și calitate umana, sosoaca e o maimuță urlătoare grasa care o sa facă de rușine România în Parlamentul European.

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce au votat românii reprezinta foarte bine ce vrea și cum se comporta poporul acum. După rezultatele astea la vot eu am tras concluzia că de fapt majoritatea nu vrea deloc schimbare. Punct.

| mODIN a răspuns:

Uite, sunt complet de acord ca e putin tragic ca iar au furat PNL si PSD toate voturile. Si mie imi e greu sa inteleg ce trece prin capul unei persoane care ii voteaza, mai ales ca nu cunosc pe nimeni, personal, care i-ar alege pe ei.

Totodata, e dreptul fiecarui cetatean sa aleaga in ce fel de tara doreste sa traiasca. De aia se voteaza, pana la urma. Inteleg de ce USR ti s-ar parea o optiune mai buna, dar da-ti seama si ca sunt si multi oameni, eu inclusiv, care ar vrea sa evite cu orice pret fix acea mentalitate care in USR se gaseste.

Iar legat de partidul tineretului, aici am fix parerea opusa. Tu o numesti energie si ambitie, dar eu in asta vad impulsivitate si naivitate. E un motiv, totusi, pentru care cei in pozitii foarte inalte de conducere tind sa aiba o varsta, si e mult mai bine asa. Tinerii au fost mereu cei care au cerut schimbari radicale, cei care au vrut sa dea toata ordinea sociala peste cap in favoarea alteia care, cred ei, e mai potrivita, fara sa-si dea seama de ce lucrurile s-au asezat intr-un anume fel pana la ei. Tinerii nu au rabdare in nimic, cauta mereu rezultatele cele mai rapide, gandesc pe termen scurt totul. Nu e o chestie de orientare politica, de inteligenta sau de cultura, e o trasatura a mintii, sa fie mai linistita si mai putin impulsiva pe masura ce creste in maturitate.

Iar legat de ultima parte: crede-ma pe cuvant cand iti spun ca orice cuvant de critica ai aduce celor din SOS sau AUR, eu voi fi de acord cu tine, dar totodata mi se pare perfect rezonabil ca au asa o reprezentare mare la europarlamentare. Multi oameni in toata uniunea sunt ingroziti de politicile de stanga si standardizarea pe care o aduce UE. De aia apar si alternative mai de dreapta cum e PiS in Polonia sau partidul lui Meloni in Italia. In momentul de fata, UE nu mai e vazuta neaparat ca o colaborare win-win pentru toata lumea, oamenii incep sa doreasca mai multa independenta fata de ei, sa-si poata hotara propria soarta. Daca romanii doresc sa fie reprezentati in Uniune de cineva care vrea sa evite interferenta UE in tara, au tot dreptul sa voteze asa.