Fiindca indiferent ca-ti palce tie sau nu, este ISTORIA ROMANIEI si trebuie sa le aratam copiilor, ce s-a intamplat in comunism, cine a fost Ceasusescu samd.
Dar de filme, de emisiuni, reportaje, despre Egipt, despre mai stiu si eu regi, razboiaie de acu mii de ani, de alea nu te-ai saturat?
De aia se fac, sa aiba omu la ce se uita.Nu vad nimic anormal, sa zic asa.
Mă gândesc că poate asa le deschid mințile și celor cu mintea îngustă, pentru că, din nefericire, mai sunt astfel de persoane
Exista o zicala: "Cei ce nu isi cunosc istoria, sunt condamnati sa o repete" Sau cam ceva de genul.
Exista un motiv politic. A inceput sa clocote o nemulțumire adânca față de regimilul actual, față de democrația reprezentativă. Asta înseamnă că există o oportunitate pentru cei ce vor să propună un comunism alternativ - care zic ei că ar fi o formă superioară de comunism, mai aliniată cu filozofia lui Marx, ce ar asigura totodată egalitate și guvernanță buna lipsită de totalitarianism. O utopie de altfel, dar una la care au început sa spere mulți.
Și, bineînțeles, orice regim politic va face orice să împiedice orice schimbare de regim. Această lupta împotriva schimbării de regim se face pe multe planuri, iar una din ele este pe plan sociocultural, prin intermediul mass mediei. E important să se tot repete ca Ceaușescu a fost un dictator mai al naiba ca dracu - ceea ce bineînțeles nu e chiar asa alb și negru, există nuanțare. Dar si ăștia de acum nu duc lipsă de o doza imensă de ipocrizie.
Pe scurt, e o strategie de a manipula opinia generală. Bineînțeles că nu vrea nimeni comunism dictatorial - și avem suficiente motive sa credem ca alt comunism nu e posibil -, dar ceea ce speră cei care vor sa controleze opinia publică este sa nu cumva să se viseze la al regim politic.
De fapt războiul sociocultural e mai larg, pentru ca sunt multe ideologii care se răspândesc in paralel - spre exemplu libertaniasmul sau islamul. Dar sa lăsăm aceste detalii pentru altă discuție.
Ai trait tu pe vremea lui de zici ca te-ai saturat de omul asta?
Cine te pune sa te uiti la emisiunile alea? Schimba canalul.
In orice caz, nu cred ca arata ce a facut bun. Sunt platiti sa scoata in evidenta lucruri rele, chiar daca le-a facut sistemul si nu el personal.
E clar ca nu intelegi ce a insemna comunismul in Romania... daca afirmi "le-a facut sistemul si nu el personal". Supriza, el era sistemul. El era ce era mai rau din sistem.
Da mi se pare tare aiurea sa tot facă emisiuni despre el, a trecut atâta timp...
Asa cum esti tu aici pe site?
Crezi ca el stia totul ce se manarea in spatele lui? Nu era dumnezeu.
Tu crezi ca securitatea a fost ce a fost fara stirea lui?
Tu crezi ca infometarea, cenzura infrigurerea poporului au fost facute fara stirea lui?
Tu crezi ca el nu a stiut de crimele comunismului?
Ceausescu a transformat comunismul si asa rau in teroare in Romania.
Istoria oricum e uitata, pentru că dacă nu era uitata, nu apucam vremurile astea
Practic, suntem expuși repetării istoriei
Ca sa ne aducem aminte ca ceausescu a fost un presedinte din epoca de aur de care nu trebuie sa uitam niciodata, de ce nu o intrebi si pe profesoara de istorie de ce mai preda despre stefan cel mare sau alti domnitori, ca doar au trecut sute de ani de atunci, corect?
Boss, ca toate partidele politice a avut si lucruri bune, a avut si lucruri rele.Romania ce-i drept producea si facea ff mult export, avea bani si nu erau statuturi sociale atat de inalte insa a avut si foarte multe lucruri rele.Nici acum nu poti sa spui ca e bine, sunt multi care muncesc de le sar capacele, rata de analfabetism este mult mai mare si sistemul de invatamant este mult mai groaznic insa nici bataia, nici jignirile si nici sa poata un profesor sa faca ce vrea cu tine nu este deloc ok.