Când mă uit şi văd semeni de-ai noştrii care omoară fără pic de remuşcări copii, femei, bătrâni, îmi vine să dau dreptate celor care sunt adepţii pedepsei cu moartea. Ar fi şi conform Vechiului Testament, a legii Talionului, dar pentru că Iisus a adus legea iubirii, trebuie să ne conformăm şi să fim puţin mai indulgenţi cu aceştia.
Despre eutanasie, în cazuri extreme, şi eu sunt de acord la prima vedere că e binevenită, dar aprofundând puţin şi gândindu-mă că numai Dumnezeu are drept de viaţă şi de moarte asupra fiecăruia dintre noi, nu pot decât să spun că trebuie să ne duceem crucea până la capăt.
Sunt doua lucruri diferite:eutanasia e ca vrei sa mori pentru ca nu mai poti sa traiesti (si uneori nu te lasa), iar pedeapsa cu moartea este ca tu vrei sa traiesti si altii nu te lasa! Criminalilor li-se ia viata pentru ca au luat si ei viata altora care voiau si ei sa traiasca.Parerea mea este ca fiecatre din aceste morti isi are rostul ei si pot coexista impreuna intr-o societate.
Ziua de care vorbesti este atit de aproape de nici nu poti sa iti dai seama.Omul se crede stapin al lumi. Judecatorul cel Mare, va judeca pe fiecare dupa faptele si gindurile lui, sti ca gindul este mai condamnat decit fapta?