Adevaru e ca fara spaga e mai greu caci trebuie sa faci totu ca la carte si daca nimeresti pe cinema care e stresat fiindcă l-a inselat sotia, i-a murit pisica, etc...Prin urmare daca nu se poate cum e normal va trebui sa "donezi" si tu ceva ca doar asta tara in care traim...
Da, sora mea a luat carnetul fără să dea şpagă, plus că mai ştiu încă multe persoane care n-au dat şpagă şi au luat carnetul.
Ai impresia ca toti da spaga ca sa ia carnetul.te inseli.si oricum daca ai instructor bun si intelegi ce iti explica nu ai cum sa nu il iei.o sa dau si eu de scoala in iunie.mi se pare mai greu sala.tu ai luat.o?
Da,am luat sala odata insa m-a picat la traseu. Desi a fost cu mine unul care a facut mul mai mari greseli de condus,el a aprobat. Dupa cum bine stim,in Ro,se repeta sala chiar daca ai picat doar traseul (spre diferenta de Spania,unde sala e valabila un an). Nici sala nu as putea spune ca e usoara,insa acolo daca stii,treci, daca nu, nu...
Bună.
Da, eu am luat permisul de conducere pe merit.
Am învățat și m-am descurcat bine și la poligon cât și la oraș, așa am dat eu la acea vreme.
Trebuie să renunțați la mentalitatea asta, cu datul șpăgii!
Pa, pa.
Da. Eu. Acum 30 de ani. Ca si Legiuitoarea, am luat si sala, si poligonul, si traseul fara sa dau nicio spaga nimanui. Si asta, in conditiile in care, la traseu, cand mi-a sarit un pieton in fata, am injurat birjareste si mai-mai sa-l scot pe politai prin parbriz.
Si eu l-am luat fara spaga.la traseu mi-a dat doar cateva puncte de penalizare pentru ca am stropit pietoni (ploua bine) si atat.
Da, eu mai demult, sotia mai recent. Si o gramada de cunostinte care spun la fel.
Sotia mi-a spus ca sistemul s-a mai schimbat putin intre timp si ca politistul completeaza un document in care sunt mentionate toate greselile comise si care trebuie semnat si de un al treilea ocupant al masinii. Acolo vei regasi motivele exacte pentru care ai fost picat la traseu si ma indoiesc ca lipsa spagii se regaseste printre ele. Faptul ca altii au gresit mai mult sau mai putin decat tine nu are nicio relevanta, sunt convins ca ai intalnit situatia de nenumarate ori in viata de zi cu zi (de exemplu cand iei amenda pentru depasirea vitezei, in timp ce altul, care tocmai te-a depasit, scapa cu fata curata). Oricum esti incepator si nu esti inca in masura sa stabilesti gravitatea greselilor comise de ceilalti.
Parerea mea este ca ar trebui sa te concentrezi pe greselile pe care le-ai comis, incercand sa le constientizezi si sa nu le mai repeti.
AndreiMadda întreabă: