Sigur ca imi pare bine, acum am o viata mai buna, o cariera riscanta si toata viata inainte. Ce a ramas bun in RO e mancarea noastra, in rest nu pot zice de bine
Nu zic nici ca e bine nici ca e rau.
Foarte bine o duc nepotii si amantele pusi/puse pe functii inalte la STAT si pe salarii nesimtite in tara asta, foarte bine o duc nenorocitii care incaseaza pensii multiple de la stat si de la privat sau care lucreaza la STAT dupa ce s-au pensionat deja, care nu au realizat nimic, foarte bine o duc mosi cacaciosi precum Ilie nastase care au fost incadrati in ranguri militare inalte desi ei nu au facut armata sau au facut-o pe terenul de sport, pe langa asta toti sportivii care pentru ca au luat o medalie se pensioneaza din sport la 30 de ani iau toata viata o renta viagera si pe langa asta se pot angaja pe alt salariu; este urat fata de oamenii simpli ai acestei tari pe care statul ii vrea pensionati la +70 de ani, iar cacatii din Politie si Magistratii se pensioneaza la +40 de ani, oameni tineri si dupa aia se intorc tot in sectoare ale statului si mai incaseaza pe langa pensia nesimtita si un salariu nesmitit!
Este demonstrat si statistic si sociologic si din ce perspectiva mai vreti, in tarile sub-dezvoltate coruptia este mare iar legea e de 2 lei. Avem coruptie de la militianul de frontiera, de la vames, pana la cel mai mare om in stat -Presedintele tarii...asta e tara noastra, daca as putea i-as da foc si in 40 de zile as zidi-o la loc dar cu alti oameni, de caracter!
De 32 de ani dragi cetățeni ai acestei tari aveți libertatea de a va alegea conducători prin vot,rezultatul acelor voturi se vede acum,numai va plângeți atâta, numai faceți pe victimele de alegerile voastre făcute, cei care nu au făcut sunt la fel de vina ca cei care votează pe un litru de ulei, conducători sunt reflecția alegătorilor.
Va bucurați ca trăiți in tara?
Eu nu am nimic cu tara si cu cei care locuiesc aici.
Daca trăiți in străinătate, va pare bine c-ați plecat?
Eu aș vrea sa trăiesc într o tara cu oameni normali mintal, ma înțelegi nu e vorba doar de banii.
Libertatea asta de alegere prin vot e doar o iluzie.
Imagineaza-ti poporul ca spectatorii de la teatrul de papusi. Daca lor nu le plac anumite papusi, atunci papusarii vor veni cu altele in loc. Poporul alege prin vot papusile, dar nu papusarii.
Pentru sărăcanii din Africa voi duceți vieți de lux și de huzur.
Dacă ai fi cunoscut comunismul de dinainte de 89, și lipsa de libertate de atunci, ai înțelege. Mă bucur că trăiesc aici.
Și? I-a arestat cineva pe cei care-l înjurau pe Dragnea pe Facebook cât timp el era la putere? Îi arestează cineva pe cei care-l înjură pe Iohannis pe Facebook? Bucură-te că ai această libertate, miliarde de oameni din lume nu o au.
Dacă vrei să trăiești în calitate de creștin: e libertate.
Dacă vrei să trăiești în calitate de musulman: e libertate.
Dacă vrei să trăiești în calitate de hindus: e libertate.
Dacă vrei să trăiești în calitate de ateu: e libertate.
Miliarde de oameni din lume nu au această libertate.
Dragnea a fost votat de cei din Teleorman care știau ca are dosar penal, nu e vina lui, el e doar o reflecție
Totusi milioane de romani au preferat democratiile din vest.
Poate libertatea de exprimare sau religioasa nu e suficienta in democratie.
Oamenii vor libertate financiara, ca tot e la moda termenul acum
Ai apa curenta si WC in casa? Pentru multe milioane de oameni asta e un lux rezervat bogatanilor.
Daca ar fi sa vizitez tara ca turist, cred ca nu m-ar deranja nimic din ce e aici.
As sta la un hotel decent, as vizita ce vreau, m-as mira ce ieftina e mancarea cum fac turistii straini as admira peisaje superbe... toate astea fara sa-mi lase urme in buget.
Locuiesc temporar in străinătate dar ma voi întoarce in Romania, rămâne țara de suflet.
,, Nicaieri nu-i mai bine ca acasa" așa cum se spune
Sunt plusuri si minusuri, niciunde nu este spectaculos. Eu sunt multumit in tara, atat in prezent, cat si in viitor. In acelasi timp, lasa de dorit multe lucruri. Am plecat si in strainatate, si m-am interesat in detaliu despre diferite locuri, dar niciunde nu ma incanta asa de mult.
Chiar daca nu ma incanta, tot voi fi nevoit sa plec, pentru ca nu stiu ce-mi rezerva viata.
Chiar daca ma incanta viata in strainatate, tot voi fi nevoit sa stau aici, la fel ca mai sus. Vice versa in ambele cazuri.
Depinde de multe varietati.
Peste 10-11 ani regimul actual va fi la fel de lung cat a fost si celalalt (comunism), sunt curios ce va dupa.
Sincer, nu! E prea multă mizerie, corupție, sărăcie. Nu mai vreau să mă gândesc la comuniștii ăia de români. Totuși, nici să plec definitiv nu m-aș gândi. Dar nu știu dacă o să se mai schimbe ceva în țara asta...
Nu pot spune daca este mai bine in strainatate pentru ca nu am fost plecata. Am avut o mobilitate erasmus in polonia si pot spune ca a fost destul de greu cu adaptarea, oamenii nu iti cunosteau limba, nu puteai sa comanzi spre exemplu de pe site-uri, sa citesti poate ceva util gen cum sa-ti faci abonament pentru ca efectiv totul era in POLONEZA dar locurile, ca si turist, m-au lasat impresionata. Pot spune ca cei care se vaita in Romania ca traiesc in Romania sunt cei care nici nu stiu ce sa faca cu viata lor. Daca tu te astepti sa te duci la o facultate si dupa sa ti se dea 3.000 euro pe luna atunci nu gandesti bine. Totul se incepe de jos. Si da, avem problemele noastre ca si tara, poate gandirea traditionalista sau alte aspecte insa nu cred ca in alte tari "umbla caini cu covrigi in coada".
Si eu am fost prin tari in care nici tinerii nu prea stiau engleza. Ma gandesc ca oamenii aia nu si-au pus vreodata problema sa emigreze.
Cei care vor sa-si faca un viitor in diaspora, strang in tara ceva ani experienta si apoi pleaca. Altfel e mai riscant, mai greu acolo. Se cere performanta, altfel salariul e mic si acolo si e greu de gasit ceva ok.
AvalohAlyn întreabă: