| xsl1ck a întrebat:

Avem tehnologia ADN in politie?

11 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Bineinteles ca Politia poate face teste ADN, dar nu mereu, deoarece costa si nu va face decat daca merita efortul.

| xsl1ck explică (pentru doctorandus):

Daca de exemplu un hot in serie lasa amprente, urme de fluide lasate de acesta, politia colecteaza mostrele prin acest proces, cu mostrele ce fac? Cum o sa il prinda? daca acesta prin urmare nu si-a aratat fata, a spart casa noaptea, fara nici un martor ocular de unde rezulta fara portret robot digital sau desenat.

| doctorandus a răspuns (pentru xsl1ck):

Se poate face analiza ADN-ului, care ramane in baza de date pana cand va fi prins un hot/violator si i se va face analiza ADN. Sau il cauta in baza de date, de ex. pe gedmatch.com

| xsl1ck explică (pentru doctorandus):

Am auzit de gedmatch.com. Golden State killer a fost primul serial prowler prins prin tehnologia adn, prin gedmatch.com. FBI ul crede ca prin metoda asta o sa-l prinda si pe Zodiac killer. care sunt sansele? monstrele sunt extrem de invechite, amprente false, ADN lipsa si singurul lucru pe care il au e un fir din parul lui si manusile lasate in taxi dupa ce l-a omorat pe Paul Stine.

| KR0NSTADT a răspuns (pentru doctorandus):

Nu mai da răspunsuri eronate!
Poliția NU face testări ADN. Ar trebui să cunoști acest lucru, fiindcă te dai doctorandus, dar ești doctorandus doar cu numele.
De ce nu te rezumi doar la răspunsuri de tip "ha-ha-ha!", dacă tot ești atât de slab și fals informat?

| doctorandus a răspuns (pentru KR0NSTADT):

Exprimarea e eliptica, n-am negat ca IML-ul face testele.

| doctorandus a răspuns:

Ha, ha, ha, reaua mea intentie fiind... combaterea pseudoistoriei (protocronism, dacomanie) si a pseudostiintei (ca masturbarea ar produce nebunie sau mai stiu eu ce, sau ca ar exista "campuri de energie" sau "campuri morfice" in vreo stiinta ca fizica sau biologia -- pe arXiv si bioRxiv nu exista).

| doctorandus a răspuns:

Si sa-ti spun un "secret": cand ma contrazice cineva cu argumente puternice (surse stiintifice mainstream), eu cand n-am dreptate recunosc ca n-am avut dreptate si invat de la cel care m-a contrazis.

Eu nu ezit sa invat de la altii care stiu mai mult ca mine. Deci nu sunt Gica Contra, ci contrazic pentru ca sunt informat cu privire la stiinta mainstream si la istoria mainstream. Iar la ce nu ma pricep, nu ma bag, asta e marele meu secret.

Atat ca plebeii nu au acces la informatie stiintifica si li se pare ca sunt Gica Contra pentru ca le contrazic prejudecatile sau teoriile conspirative sau metafizica de taraba. In privinta asta, fiecare decide singur daca vrea sa fie plebeu sau nu. Ca nu fie plebeu trebuie sa se educe si sa se informeze.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai da, la cazurile care necesita asa ceva.

| KR0NSTADT a răspuns:

Testele ADN nu le face poliția. Testele sunt făcute de către specialiștii în genetică din cadrul IML. IML este Institutul de Medicină Legală. Ei colaborează profesional cu organele de anchetă ale poliției pentru clarificarea situațiilor în cauză. Rezultatele analizelor lor constituie probă la dosar.

| NevverGhost a răspuns:

Avem doar cipuri 5G