| LanguageMaster a întrebat:

Avocații sunt nevoiți să se deplaseze uneori la instanțe din alte localități decât cea în care își au biroul?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se deplaseaza destul de des la instante din alte localitati, mai ales cei care nu au domiciliul in resedinta de judet, acolo se afla Tribunalul. De asemenea se deplaseaza la Curtea de Apel, care are circumscriptia pe doua sau mai multe judete.

| LanguageMaster explică (pentru Ioandelasal):

Cei care au domiciliul în marile orașe ale României sunt nevoiți să se deplaseze la instanțele din alte localități?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru LanguageMaster):

Depinde unde se desfasoara procesul. De regula avocatii apara loco, deoarece se reduc cheltuielile pentru justitiabil.
De regula, avocatul care sustine un justitiabil la fond (judecatorie, Tribunal, arareori Curte de Apel si si mai arareori ICCJ), il reprezinta si in apel sau in recurs. Dar nu toti avocatii au dreptul sa pledeze la Curtile de Apel si mai ales la ICCJ.

| Ioandelasal a răspuns (pentru LanguageMaster):

Da, daca au clienti cu procese la instante din alte localitati.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Eu cunosc cazuri reale iar clientul are obligația sa ii asigure transportul. Tu ai evaluat răspunsul meu cu "nefolositor si eronat" in timp ce @Ioandelasal a fost evaluat cu "folositor si inteligent". Se pare ca ai ceva cu mine. Îți urez spor la "evaluări eronate".

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Tu stii sa citesti? Sau mai binezis intelegi ce citesti?
Eu ma refeream la afirmatia ta de Gâgă in materie: "Chiar si in alte județe. Cei din județele in care nu exista Curte de Apel."
Un avocat poate sa pledeze si la o judecatorie sau un tribunal din alt judet, nu numai la Curtea de Apel. Nu conteaza ca in acel judet exista Curte de Apel sau nu.
Un avocat din Cluj poate sa pledeze la Tg. Mures la instante de orice nivel, desi ambele judete au curti de apel.

Si de ce e eronat ce am spus eu? Pentru ca nu am formulat răspunsul pe placul tau? Ioandelasal l-a formulat pe placul tau. Eu am menționat cazurile întâlnite de mine. Eu in viata mea a avut 5-6 dosare penale in care eu eram paratul. Cu răspunsul acesta nu motivezi evaluarea ta de "nefolositor si eronat".

Daca nu cunosti Codurile de procedura - civil, penal, comercial - nu te hazarda in explicatii. Poti sa ai 1000 de dosare, ca acolo nu-ti explica aceste lucruri.
Ceea ce ai scris tu ""Chiar si in alte județe. Cei din județele in care nu exista Curte de Apel." e o gogomanie, ceva fara logica. In mintea ta, cand ai facut afirmatia din a doua fraza erau procesele de la Curtea de Apel. Ori eu am spus: orice avocat se pot deplasa sa sustina o cuza la oricare judecatorie, tribunal sau curte de apel din tara. Nu numai cei care desfasoara activitatea intr-un judet fara curte de apel. Eu nu motivez nimic. Este nefolisitoare deoarece este o aberatie procedurala.

13 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Da!

| Zuzu1991 a răspuns:

Da, evident, poti sa nu gasesti un avocat bun in tot oraselul de provincie

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Da! Chiar si in alte județe. Cei din județele in care nu exista Curte de Apel.

Ce are Curtea de Apel cu reprezentarea in instanta de un avocat?
Iti dai seama ce enormitate ai spus?

Analfabet funcțional! Daca ai facultate o ia pe Viorica de mana si studiați pentru doctorat.

Te-ai caracterizat? Tu ce facultate ai? Ca am mai vazut eu persoane cu facultatea de drept terminata cu referate luate de pe net, modificate in anumite locuri si trimise la vreme de sesiuni, dar care nu stia nici macar care sunt persoanele cu vocatie succesorala.
Te rog sa nu imi mai raspunzi, ca nu ai bun simt. Altfel te blochez.

Întrebări similare