| CracanelTrasPrintrunInel a întrebat:

Azi am vazut numele bunicului langa al meu pe lista de vot. A murit in 2014. E normal? Nu ar trebui Primaria sa stie cine e mort si cine nu? Credeti ca e intentionat?

19 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este normal si nici legal, probabil functionarul care a verificat listele nu si-a facut constiincios datoria. S-ar putea sa fie doar neglijenta.

Bula
| Bula a răspuns:

Metoda clasica.
Mortii "voteaza" pe cei care "trebuie".
Pe buletinele de vot nu scrie numele celui care a pus stampila.

| Violleta2022 a răspuns:

Cred ca te inseli si vorbesti in necunsotinta de cauza, fiindca numele sunt comune, putand fi 100 de "Ion vasile" intr-un oras, doar CNP-ul este unic si adresa casei lor.

| gabicoo a răspuns:

Era doar numele sau a și votat?

| gabicoo a răspuns (pentru CracanelTrasPrintrunInel):

Ai să vezi că până la închiderea urnelor o să și voteze!winking
Lăsând gluma la o parte: fie este vorba despre neglijență, fie de un interes.

| Holiday a răspuns:

Dar de unde stii ca era bunicul tau, si nu unul care are acelasi nume cu el?

| CracanelTrasPrintrunInel explică (pentru Holiday):

Nu avem nume de tip Popa Ion si fiecare zona are sectia ei de votare, daca acel om e pe lista inseamna ca e foarte aproape de locuinta mea, deci ar trebui sa stiu de existenta lui fiind un oras mic.

| untu a răspuns:

Trebuia reclamat si apelat la 112 sa vina politia si sa faca clarificari si sa deschida dosar penal +amenda presedintelui sectiei pentru neglijenta si neatentie, mai ales primariei!

| ioana748 a răspuns:

Si nu le ai spus?
Oricum, nu ne mai facem noi bine...
Peste vreo suta de ani poate.

| CracanelTrasPrintrunInel explică (pentru ioana748):

Erau foarte tinere persoanele de acolo, am zis ceva, dar au dat din umeri. Un vecin a zis sa fac reclamatie, dar unde poti reclama asta? Tot la ei?

| Nonameagain a răspuns (pentru CracanelTrasPrintrunInel):

Cei de acolo nu sunt vinovati cu nimic. Eu au primit listele.

| ioana748 a răspuns (pentru CracanelTrasPrintrunInel):

Da,cei care supraveghează votul nu au nici o vina.
Cei care au facut listele sunt vinovați.
Banuiesc ca este o greseala intentionata.
Tot ce poti face este sa anunti la primărie si la următoarele voturi sa nu mai fie pe lista.

| TimberWolf a răspuns:

Asa se fura voturile si la noi e la fel!

| Nonameagain a răspuns:

Ba da, ar trebui sa stie. Dar sunt neglijenti. E ceva munca sa reactualizeze listele. Si uite asa, sunt mai multi votanti decat populatie.

| vatadezahar24 a răspuns:

Nu este normal! Primăria trebuie să actualizeze listele electorale. Este probabil să fie din neatenție, deși nu prea cred. Informează biroul electoral și primăria

| contstersinteresscazut a răspuns:

Este foarte normal. In capitala este mai greu sa fraudezi voturile, la sate este dezastru, cine crezi ca sta la sate sau prin alte orase sa faca verificari?

| GeorgetaGavrila80 a răspuns:

Este o conspirație!