Nu este normal si nici legal, probabil functionarul care a verificat listele nu si-a facut constiincios datoria. S-ar putea sa fie doar neglijenta.
Metoda clasica.
Mortii "voteaza" pe cei care "trebuie".
Pe buletinele de vot nu scrie numele celui care a pus stampila.
Cred ca te inseli si vorbesti in necunsotinta de cauza, fiindca numele sunt comune, putand fi 100 de "Ion vasile" intr-un oras, doar CNP-ul este unic si adresa casei lor.
Doar numele.
Ai să vezi că până la închiderea urnelor o să și voteze!
Lăsând gluma la o parte: fie este vorba despre neglijență, fie de un interes.
Nu avem nume de tip Popa Ion si fiecare zona are sectia ei de votare, daca acel om e pe lista inseamna ca e foarte aproape de locuinta mea, deci ar trebui sa stiu de existenta lui fiind un oras mic.
Trebuia reclamat si apelat la 112 sa vina politia si sa faca clarificari si sa deschida dosar penal +amenda presedintelui sectiei pentru neglijenta si neatentie, mai ales primariei!
Si nu le ai spus?
Oricum, nu ne mai facem noi bine...
Peste vreo suta de ani poate.
Erau foarte tinere persoanele de acolo, am zis ceva, dar au dat din umeri. Un vecin a zis sa fac reclamatie, dar unde poti reclama asta? Tot la ei?
Cei de acolo nu sunt vinovati cu nimic. Eu au primit listele.
Da,cei care supraveghează votul nu au nici o vina.
Cei care au facut listele sunt vinovați.
Banuiesc ca este o greseala intentionata.
Tot ce poti face este sa anunti la primărie si la următoarele voturi sa nu mai fie pe lista.
Ba da, ar trebui sa stie. Dar sunt neglijenti. E ceva munca sa reactualizeze listele. Si uite asa, sunt mai multi votanti decat populatie.
Nu este normal! Primăria trebuie să actualizeze listele electorale. Este probabil să fie din neatenție, deși nu prea cred. Informează biroul electoral și primăria
Este foarte normal. In capitala este mai greu sa fraudezi voturile, la sate este dezastru, cine crezi ca sta la sate sau prin alte orase sa faca verificari?