| catalinten a întrebat:

Bancnotele romanesti pot fi mai frumoase si mai reprezentative pentru ceea ce suntem noi ca natiune. Am primit doua propuneri realizate de un grup de artisti grafici. (Detalii si imagini in primul raspuns la intrebare.)
Cum vi se par aceste propuneri?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu vad unde sunt pozele, bine ca stiu ce e ala net... nu-mi plac... sunt idioate, iar romanul e comunist. inca comunist

45 răspunsuri:
| iuliany a răspuns:

Sunt intr-adevar deosebite, dar prea deosebite si sincer nu prea conteaza cum arata bacnota din mana ta ci valoarea pe care o are, frumoasa-urata, cum o fi ca si asa nu prea o tii prea mult la tine-la valoarea pe care o au banii in ziua de astazi!

| bozo a răspuns:

Fotografiile (versourile din dreapta) sunt reprezentative pentru jegul indianic in care traim. Cabluri atarnate in toate directiile, cladiri cu bannere publicitare prinse cu sarme, cladiri urate si evident masini parcate. Extrem de reprezentativ, bravos natiune, daca e anonima, semnez!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Beton

assiris
| assiris a răspuns:

Da ar fi o pata de culoare in cenusiul cotidian dar ar trebui urilizat un stil de arta gustat de o majoritate, cea abstracta place doar la cei ce o inteleg.

mira
| mira a răspuns:

Graficienii respectivi dau dovada de talent si creativitate.Totusi efortul lor ar trebui luat ca un exercitiu sau dirijat spre o opera cu alta destinatie.Alegerea unui creator de bancnote se face pe criterii riguroase si chiar rigide.Nu sunt refractara la nou si nici nu resping modernitatea in arta. O bancnota mai colorata si cu o tematica noua nu ne-ar aduce mai mult prestigiu.Cred ca prima urgenta pentru romani este sa invete cum sa se comporte cu bancnotele:sa nu le sifoneze, sa nu le indoaie, sa nu le rupa. Cel mai mult mi-a placut bancnota cu Brancusi, cea in care apare Enescu are ceva sinistru si trimite cu gandul la Salvador Dali. A treia bancnota are o zana cam universala. O anume traditie in conceperea bancnotelor trebuie respectata. Mira

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sunt foarte frumoase si ar fi o schimbare interesanta.
Eu personal n-as recomanda aceasta schimbare, fiindca vine la prea scurt timp dupa denominare. Oamenii, mai ales cei varstnici, nu s-au obisnuit inca cu noua valoare a bancnotelor si se ghideaza dupa culoarea lor si asemanarea cu bancnotele de dinainte de denominare. In plus, in cativa ani speram sa trecem la euro. Prea multe schimbari in timp scurt nasc confuzie si frustrare in randul populatiei.
In concluzie, mi se pare frumoase, le-as dori ca bancnote, dar schimbarea banilor acum mi se pare contraproductiva si ineficienta. In plus, reprezinta un handicap psihologic pentru oameni. Banii pana la urma sunt un instrument, conteaza destul de putin fumusetea lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Super ok dar trebuie,,,,,,,

| clau44 a răspuns:

Nici eu nu văd rostul acestor bani! mai bine e să rămână cei vechi, oricum peste câţiva ani se vor scoate şi în locul lor vor fi EURO! nu va fi numai tuşuri colorate distruse degeaba!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tin sa cred ca este un proiect foarte creativ si modern daca pot sa spun asa. cred ca este o idee mareata si foarte ingeniosa. aveti " votul meu de incredere". succes in realizarea propuneri. pupici

cristian
| cristian a răspuns:

Bancnotele romanilor vor fi frumoase in momentul cand vom trece la euro. Daca momentan ele sunt realizate pe suport din material plastic, dupa trecerea la euro trebuiesc musai realizate pe suport din cauciuc pentru a le putea intinde de la o luna la alta ca sa ne ajunga. Cea mai reprezentativa bancnota va fi cea cu chipul presedintelui Iliescu.Pentru a verifica autencitatea este suficient sa o intinzi si sa vezi daca Iliescu rade de noi.

cristian
| cristian a răspuns:

Bancnotele romanilor vor fi frumoase in momentul cand vom trece la euro.Daca momentan ele sunt realizate pe suport din material plastic,dupa trecerea la euro trebuiesc musai realizate pe suport din cauciuc pentru a le putea intinde de la o luna la alta ca sa ne ajunga.Cea mai reprezentativa bancnota va fi cea cu chipul presedintelui Iliescu.Pentru a verifica autencitatea este suficient sa o intinzi si sa vezi daca Iliescu rade de noi.

cristian
| cristian a răspuns:

Bancnotele romanilor vor fi frumoase in momentul cand vom trece la euro.Daca momentan ele sunt realizate pe suport din material plastic,dupa trecerea la euro trebuiesc musai realizate pe suport din cauciuc pentru a le putea intinde de la o luna la alta ca sa ne ajunga.Cea mai reprezentativa bancnota va fi cea cu chipul presedintelui Iliescu.Pentru a verifica autencitatea este suficient sa o intinzi si sa vezi daca Iliescu rade de noi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Arata bestial :X mult mai bine ca astea actuale

| maria a răspuns:

Propunerile mi se par creative, reusite, cum Romania nu a avut de multa vreme in acest domeniu.
Cred ca si copii ar retine mai usor, valoarea bancnotelor dupa imaginile sugestive. Sper ca propunerile realizate sa ajunga si la factorii decizionali si cine stie, poate intr-o buna zi, vom avea si noi, bancnote romanesti care sa ne reprezinte, in alt stil decat cel folosit pana acum.
In strainatate, in tarile din Europa Occidentala, banii trebuie pastrati in portofel, fara sa ii indoi, cocolosesti sau sa ii rupi, chiar din graba sau neatentie, si unele bancnote arata si transmit o istorie, o poveste, de ce nu si la noi?! Mie imi plac propunerile voastre si va urez din inima mult succes. Poate adunati voturi si insotite de un proiect le inaintati celor de la BNR.Bafta, va tin pumnii stransihappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O bancnota trebui sa tina cont de multe criterii tehnice, nu este de ajuns sa fie frumoase.