| catalinten a întrebat:

Bancnotele romanesti pot fi mai frumoase si mai reprezentative pentru ceea ce suntem noi ca natiune. Am primit doua propuneri realizate de un grup de artisti grafici. (Detalii si imagini in primul raspuns la intrebare.)
Cum vi se par aceste propuneri?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu vad unde sunt pozele, bine ca stiu ce e ala net... nu-mi plac... sunt idioate, iar romanul e comunist. inca comunist

45 răspunsuri:
| carmen_9743 a răspuns:

Sunt frumoase, ideea e ca nu cred ca ne permitem asa o cheltuiala pentru schimbarea celor actuale. Daca as fi guvernator n-as accepta asa o schimbare pe motive economice si ma gandesc la tot ce implica o astfel de decizie

| ina a răspuns:

Mi se par superbe desenele, chiar ar fi frumos daca ar fi asa bancnotele romanesti... Dar ma indoiesc, am intles ca peste cativa ani vom folosi euro.

| miha2010 a răspuns:

Super tare, bravo! Chiar sunt reprezentative si "atragatoare"!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Layout-ul banilor mi se pare foarte interesant, intraznet, mult mai modern fata de alte bancnote pe care le-am vazut pana acum, si oricum fata de cele existente acum pe piata la noi ar fi un salt foarte mare. Eu as vota pentru introducerea acestui layout.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Felicitari graficienilor! desenele ajuta chiar daca romania va adopta euro, fiecare tara trebuie sa fie definita printr-un desen reprezentativ traditional sau abstract. dar cati dintre noi recunosc toate personajele de pe cele doua fete ale bancnotelor?!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, super tare ideea. Si mai interesant ar fi daca si bancnotele euro s-ar schimba in acelasi sens (macar sa le faca din plastic, cum sunt ale noastre, daca un design mai creativ nu se gandeste nimeni sa le dea - sau nu vrea - ).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie imi plac

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie mi se par prea incarcate si prea colorate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

OK, cateva precizari.

La euro se pare ca se va trece in 2014. Pana atunci tipografiile de bani functioneaza, BNR scoate noi emisiuni de bancnota pe modelul cunoscut.

Desi proiectul nu a fost conceput pentru a fi "vandut", daca pentru el exista interes din partea autoritatilor, el le va fi donat ca atare. Deci, pe partea asta nu ar fi costuri.

In fine, va invit, din partea artistilor grafici (care de fapt sunt oameni de branding si creatie :) si pe http://www.transforma.info.ro/

Daniel Kozak

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna catalinten,
- o buna idee, excelente realizari;
- parerea mea este ca (citez un raspuns dat deja) : proiectul "ajuta chiar daca romania va adopta euro, fiecare tara trebuie sa fie definita printr-un desen reprezentativ";
- pentru ca peste scurt timp se va trece la euro, proiectul poate fi propus de pe acum pentru "euro" Romaniei, prezentat, recunoscut, batut in cuie, vazut care este calea punerii in practica, responsabilii, etc.;
- este evident ca de acum banii fizici se vor folosi din ce in ce mai rar, salarii si pensii direct pe card, fiind facute plati cu cardul, viramente si transferuri intre conturi, etc., este prea tarziu sa se mai schimbe acum bancnotele, pentru perioada asta "scurta" si pentru ca operarea cu lichiditati va fi din ce in ce mai putin intalnita!
- concluzie: ideea nu trebuie uitata, chiar daca punerea in practica pe "euro" e de o mai lunga durata! voi ce ziceti?
- toate imi plac, m-au impresionat realizarile ambelor propuneri, culorile, totul... bye

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Beton

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Super ok dar trebuie,,,,,,,

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tin sa cred ca este un proiect foarte creativ si modern daca pot sa spun asa. cred ca este o idee mareata si foarte ingeniosa. aveti " votul meu de incredere". succes in realizarea propuneri. pupici

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Arata bestial :X mult mai bine ca astea actuale

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O bancnota trebui sa tina cont de multe criterii tehnice, nu este de ajuns sa fie frumoase.

| iuliany a răspuns:

Sunt intr-adevar deosebite, dar prea deosebite si sincer nu prea conteaza cum arata bacnota din mana ta ci valoarea pe care o are, frumoasa-urata, cum o fi ca si asa nu prea o tii prea mult la tine-la valoarea pe care o au banii in ziua de astazi!