anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Blocul nostru este racordat la reteaua de apa Apa Nova impreuna cu alte 2(doua) blocuri, apometrul pentru masurarea consumului de apa fiind montat la primul dintre blocuri, noi fiind al trei-lea in aliniament. Proprietarii asociatiei au hotarat in Adunarea generala din anul trecut sa ne debransam de la consumul comun si executarea unui bransament propriu cu Apa Nova. S-au facut toate demersurile necesare si am obtinut Acordul de principiu de la Apa Nova precum si Certificatul de urbanism. In momentul de fata s-a gasit unul dintre proprietari sa fie impotriva si totul s-a blocat. Pentru rezolvarea acestei probleme, care se va discuta din nou in Ad. Gen viitoare, este nevoie de vot unanim sau de o majoritate de jumatate +1 din membrii asociatiei?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este nevoie de vot unanim ci doar de majoritatea membrilor (jumatate plus 1), conform L.230/2007, citez:
"ART.24.(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari (jumătate plus unu) sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal.
(2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea generală va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări.
(3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.
(4) Hotărârile adunării generale a asociaţiei de proprietari sunt obligatorii şi pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenţi la adunarea generală, precum şi pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociaţiei de proprietari.
ART.25.(1) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:
a) fiecare proprietar are dreptul la un vot pentru proprietatea sa;
b) pentru hotărârile cu privire la stabilirea fondurilor de investiţii pentru consolidare, reabilitare şi modernizare, votul fiecărui proprietar are o pondere egală cu cota-parte din proprietatea comună;
c) proprietarul poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
d) un membru al asociaţiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai mulţi membri absenţi, dacă prezintă împuternicire semnată de către proprietarii în numele cărora votează;
e) în cazul unui vot paritar, votul preşedintelui asociaţiei de proprietari este decisiv.
(2) Hotărârile adunărilor generale vor fi luate cu votul majorităţii membrilor asociaţiei de proprietari prezenţi la adunarea generală convocată sau reconvocată, după caz. În statutul propriu al asociaţiei de proprietari pot fi prevăzute şi alte condiţii, dar nu mai puţin de jumătate plus unu din voturile celor prezenţi la adunarea generală convocată sau reconvocată.
(3) În situaţii excepţionale, hotărârile pot fi luate prin acordul scris al majorităţii proprietarilor unei scări sau unui bloc, membri ai asociaţiei de proprietari, pentru probleme care îi vizează direct, pe bază de tabel nominal.
(4) Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor."

| anonim_4396 explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc mult!