| contstersinteresscazut a întrebat:

Bonjour, madam. Cât mai valorează acum tichetul de masă oferit de angajatori? Tot între 10 și 15 lei? Cam cât mănâncă un nepalez porția lui zilnică de orez? Totuși, se poate compara un nepalez cu un român? Nu reușesc angajatorii să facă și ei un efort similar cu celelalte firme care acordă valoarea maximă a tichetului?

Răspuns Câştigător
| TimberWolf a răspuns:

Stai tu linistit, sunt destui prosti care sa lucreze pe 2000 de lei si trei acadele, cat timp acesti idioti vor exista nu vom scapa de angajatorii jegmanitori.

| goguPatent a răspuns (pentru TimberWolf):

Da bre. Soluția e că toți cei necalificați sa nu mai muncească deloc și atunci o sa avem cea mai puternică economie.

Multi prosti e pe lume.

| TimberWolf a răspuns (pentru goguPatent):

Daca atat ai inteles din ce am scris acolo, e clar cu cine stau de vorba.

| mODIN a răspuns (pentru TimberWolf):

Romanii: "Nu lucrez eu pe 2000 de lei, ca doar nu-s prost"
--> Patronii angajeaza oameni din Asia
Romanii: "Ce-i asta, frate? Ne iau astia toate locurile de munca?"

| contstersinteresscazut explică (pentru mODIN):

Stai liniștit, că și aceia se vor trezi cu timpul. Ne pare rău, dar în secolul XXI nu este acceptabil – ba chiar e rușinos – să ajungi să muncești doar ca să îți permiți un castron de orez pe zi. Nu mai suntem în Evul Mediu. Iar ceea ce este și mai frumos și mai îmbucurător e că, în ziua de azi, există atât de multe oportunități încât nu ai de ce să accepți un salariu din care abia să supraviețuiești.

| goguPatent a răspuns (pentru TimberWolf):

Ahh, ok, ai vrut sa zici ca ar trebui sa se revolte oamenii care nu au nici leverage pentru ca nu au nicio calificare? Slaba sansa.

21 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

De la 1.10. 2024 valoarea maxima este de 40, 04 lei.

suntserios
| suntserios a răspuns:

40 lei.
Tu tot neangajat?

| johnnny123 a răspuns:

Nu-mi spune că te-ai angajat...

| Mindfulness a răspuns:

Ești de al meu, ai alergie la munca.hee hee

| contstersinteresscazut explică (pentru Mindfulness):

Am alergie la hoti, nu la munca. Nu este vorba de a munci, si este vorba de a munci si sa fi renumarat corespunzator ceea ce nu se prea intampla!

| goguPatent a răspuns (pentru contstersinteresscazut):

Auzi, da tu ce știi să faci că sa fii remunerat corect?

| johnnny123 a răspuns (pentru goguPatent):

Știe să zbiere pe TPU că "societatea trebuie schimbată din temelii" pentru că nu vor angajatorii să-i dea și lui măcar 3000 de euro pe lună pe degeaba.

| goguPatent a răspuns (pentru johnnny123):

Asta e un skill pe care doar vreo 2 partide politice il pot valorifica happy

| mODIN a răspuns (pentru contstersinteresscazut):

Explica-mi te rog unde e furtul. Daca un roman nu are nici un fel de calificare, experienta sau aptitudine care sa-l diferentieze de restul si are totusi pretentii la salariul de mii de euro, iar muncitorii din Asia sunt mai mult decat fericiti sa ia ei aceste locuri de munca necalificata, prost e patronul ca gaseste o solutie sa iasa mai mult pe profit, sau prost e ala cu 10 clase care asteapta sa-l sune Elon Musk sa-l faca director la SpaceX?

Stai liniștit, că și aceia se vor trezi cu timpul. Ne pare rău, dar în secolul XXI nu este acceptabil – ba chiar e rușinos – să ajungi să muncești doar ca să îți permiți un castron de orez pe zi. Nu mai suntem în Evul Mediu. Iar ceea ce este și mai frumos și mai îmbucurător e că, în ziua de azi, există atât de multe oportunități încât nu ai de ce să accepți un salariu din care abia să supraviețuiești. Nu este vorba de mii de euro, ci de un trai decent, de supraviețuire – să mergi la magazin și să îți permiți să cumperi alimentele de care ai nevoie, nu doar pentru 2 sau 3 zile din 30, ci pentru toată luna, având în vedere că salariul se primește o dată pe lună. Cu 3000 de lei, asta ar însemna cam 100 de lei pe zi. Păi ce-i asta? Banii aceștia nu asigură nici măcar masa zilnică, ca să nu mai vorbim de alte necesități.

Eu împart banii la 30 de zile – așa se face calculul. Ar trebui să ai cel puțin 100 de euro pe zi pentru un trai cât de cât decent și ca să poți pune și ceva bani deoparte. Cam așa stau lucrurile și pentru patroni și oamenii de afaceri, cei care sunt în căutare de „sclavi". Dacă te uiți în buzunarul lor, e imposibil să nu găsești câteva sute de euro. Și atunci… nu se pot accepta asemenea diferențe; sunt inadmisibile.

Ba sunt foarte admisibile, pentru că atunci când deții o firma ai pe cap și toate riscurile care vin la pachet cu asta. Daca un muncitor nu are alta responsabilitate decât să împacheteze sandwichuri sau sa mute lăzi dintr-o parte în alta, nu își asumă nici un risc pe propria piele. Salariul lui intra lunar chiar daca firma face profit sau nu. Daca firma încalcă vreo lege, chiar și nevoit, angajații n-au nici o treabă. Ba mai mult, daca angajatul face o greșeală, patronul răspunde legal in majoritatea cazurilor.

Daca pe tine te doare că banii într-o firmă nu sunt împărțiți egal, ar trebui sa te doară și că riscurile sunt la fel de inegal distribuite. Cum ți s-ar părea să trebuiască că angajații sa trebuiască să dea bani de la ei in lunile când firma iese pe minus? Sau sa fie răspunzători de datoriile acesteia, daca are?

Numai când te aud că zici că "sunt atât de multe oportunități" îmi dau seama că tu nu ți-ai căutat în viața ta un loc de muncă. Ceva îmi spune că nici 18 ani împliniți nu ai. In alt răspuns ziceai că e nevoie de 3000 de euro pe lună să trăiești "cat de cat decent". Prietene, nu exista absolut nici un loc de muncă (legal) în țară care să plătească atât pentru un om fără o grămadă de experiență și calificări. Zero!

| goguPatent a răspuns (pentru contstersinteresscazut):

Te rog in continuare sa ne spui ce calificari ai tu ca sa fii platit cu 100 euro pe zi

| LikeForMe123 a răspuns:

La Decathlon de ex se oferă 40 lei /zi pentru program de 8h, 30 lei /zi pentru program de 6h și 20 lei /zi pentru program de 4h.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru LikeForMe123):

Mi se pare corect.
Iar pentru zile libere nu se dau tichete de masa.