| destiny11 a întrebat:

Bun gasit, intai sa prezin putin situatia, sunt casatorita de 8 ani, locuim in strainatate, am un copil de 5 ani, dar relatiile de familie s-au deteriorat, sotul meu neglijeaza familia, are o relatie cu o prostituata de 2 ani de zile, aceasta fiind si chiriasa in casa noastra.Eu vreau sa divortez, dar ma ameninta ca imi ia copilul, ce sanse ar avea, si as dori sa stiu daca pot mentiona acst fapt la divort, avind in vederesituatia prin care trecem si la ce riscuri ne expune, atit pe mine cit si pe copil.multumesc

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este greu sa indici exact solutia pe care o va pronunta judecatorul, in cadrul procesului de divort, mai ales privind incredintarea exclusiva a copilului. Dupa noul Cod civil incredintarea poate fi facuta amandurora, cu stabilirea domiciliului la un parinte(art.396 si urm.). Judecatorul va tine seama, in primul rand, de interesul copilului, respectiv cine ii poate acorda mai bine ingrijirea si posibilitatile de crestere si educare, apoi si de restul imprejurarilor cauzei - motivele divortului, cine este vinovat de divort etc. La posibilitati relativ egale copilul, mai ales cel mic, este incredintat mamei. Numai bine!

| harciog a răspuns:

Doamna draga,bag sama,ca nu prea aveti probe in ceea ce priveste sotul si asanumita de dv "prostituata".Dv chiar vreti sa divortati dar tocmai amenintarea ca va ia copilul va tine pe loc ceea ce denota ca sinteti deschisa comnpromisului si asta nu degeaba ci, ca simbure de adevar, sa presupunem ca nu credeti ca aveti dreptate in totalitate si deci o parte din vina.Invocati dragostea pentru copil dar, daca ar fi fost asa, nu va gindeati la riscurile care va expun. Dragostea pentru un copil ar trebui sa depaseasca orice gind aiurea si sa cheme in fata ratiunii intelegerea si linistea pentru ambii parinti intru binele lui ori voi va razboiti si-l folositi drept cupa mondiala.

| harciog a răspuns:

Doamna draga,dupa toate spusele dv,n-ar trebui sa fie greu deloc.O discutie sincera cu sotul in primul rind si cu ceea ce va doriti fiecare dar asta in liniste si buna intelegere,fara certuri care nu-si au rostul pentru ca,banuiesc ca si sotul tot asta isi doreste dar probabil este tinut in loc de teama de a nu plati o pensie care,considera el, i-ar pune in pericol bunastarea, inexistenta dpdv al meu.Ai,probe (?)ai toate atuurile indiferent de ce vrea el sa faca.Succes.

| Maariiaa a răspuns:

Nu îți pot da o informație sigură. Vorbește cu un avocat și întreabă-l ce riscuri sunt,ce șanse ai. Trebuie să se ajungă la un proces. Soțul tău nu poate rămână cu copilul,pentru că acestuia îi trebuie educație,iar de la tatăl lui care stă cu o prostituată poate învăța numai rele. Este părerea mea,decizia ta. Nu vă expuneți la nici un risc.
Divorț,custodia copilului. Consider că copilul este destul de mare ca să poată spună în fața justiției cu cine să rămână. În cazul în care vrea cu tata, trebuie să îl convingi să rămână cu tine.
Cel mai bine, ia-ți un avocat dacă se complică lucrurile.

| Chris88 a răspuns:

Angajeaza un detectiv, sau obtine probe ca el te inseala ( foto, liste de convorbiri, martori, etc ). Apoi actiune de divort, in care ceri custodia copilului si pensie alimentara, demonstrand pe baza probelor ca isi neglijeaza familia.

| trăncănici a răspuns:

Dă-l în gît la poliţie pentru.proxenetism,dar mai întîi consultă un avocat, să nu cazi şi tu la belea dacă zici că o ţinea în casă cu voi. Cînd a adus-o în casă, cu ce statut ţi-a prezentat-o?

| trăncănici a răspuns:

Cum să nu! Dacă locuieşte în casa ta şi se hug în văzul lumii dar nu şi al tău, merge! Dar mai bine ar fi să nu-l anunţi de intenţia de divorţ, ci să-l iei prin surprindere.Fă-te pisi blîndă cîtva timp. Timp în care documentează-te la un avocat.Ai grijă că s-ar putea să te miroasă că vrei să divorţezi. Dacă-ţi distruge probele, ai şanse mici de cîştig.

| ICPreda a răspuns:

Salut!
Bineinteles ca trebuie sa actionezi mai intai pentru binele copilului iar dupa aceea pentru tine! Deja din cele spuse de tine sotul tau nu te mai respecta iar acest lucru este jignitor si dureros! Daca poti demonstra in fata instantei ca ai o sursa de venit stabila, ca este indeajuns sa te intretii pe tine si copilul tau iar daca este cazul sa iti poti permite un apartament ( gazda, chirie etc ), vei avea castig de cauza cu siguranta. In peste 99% din cazuri custodia copilului se ofera mamei. Daca nu iti permiti un avocat, cel mai bine ar fi sa vorbesti cu sotul tau, sa ii aduci la cunostinta ce se intampla si sa ii comunici ca tu si copilul veti parasi domiciliul. In acest fel mu te poate acuza de fu rtul copilului, tu deja spunandu-i sotului cum doresti sa actionezi. O viata ai si trebuie traita in fericire si armonie.
Iti urez mult succes si fruntea sus!

| Kitsunneee a răspuns:

Salut sincer nu prea stiu sa iti dau un raspuns dar daca spui ca te ameninta si iti ia copilul cel mai bine ar fi sa iei tot ce ai de luat si sa te muti sincer asta si divortul sunt cam singurele variante.

funda te rog!

| lorryy03 a răspuns:

Fa rost de dovezi si îl poți acuza de adulter