| euanonim16 a întrebat:

Am 15 saptamani de sarcina si mi-a dat de la munca o foaie pe care scrie riscurile pe care le am. Asadar cu foaia aceea m-au pus sa merg la medicul de familie pentru a-mi lua sarcina cu risc. Problema mea este ca am doar 10 luni lucrate si as vrea sa stiu daca concediul de risc maternal se ia in calcul la vechime si daca primesc indemnizatia de cresere a copilului.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se ia in considerare si concediul medical, cel de risc maternal si concediul prenatal, asa ca, avand acum 10 luni lucrate, vei avea dreptul la concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, conform OUG 111/2010, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
c) au beneficiat de concedii şi de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare;"

| euanonim16 explică (pentru Ioandelasal):

Mulumesc pentru raspuns, eu as putea sa mai rezist inca 2 luni la munca pentru a-mi face anul, dar imi e foarte greu avand in vedere riscurile la care sunt supusa. Inca nu m-am hotarat ce voi face, imi e frica sa nu pierd acei bani care m-ar ajuta foare mult in cresterea copilului.

| Ioandelasal a răspuns (pentru euanonim16):

N-are de ce sa-ti fie frica, o sa primesti in mod sigur.
Daca ai citit cu atentie prevederile legale pe care ti le-am citat atunci ai vazut ca perioada luata in considerare poate sa fie, integral, alcatuita din perioade de concediu medical.

2 răspunsuri: