| Ioanaaaaaaa55444222 a întrebat:

Am 16 ani si vreau sa ma mut la prietenul meu, darm parintii mei nu sunt de acord as putea sa dau o declaratie cev al apolitie cum ca stau de buna voie?

19 răspunsuri:
evenso
| evenso a răspuns:

Cat timp esti minor esti sub tutela parintilor.
Nu poti da asemenea declaratii la politie nici in alta parte - e nonsens.

| Zenithf a răspuns:

Nu, pana la 18 ani parintii tai raspund pentru tine, si poti sta doar cu acceptul lor.

| Zenithf a răspuns:

In plus, parintii tai pot sa-i cauzeze neplaceri mari prietenului tau, pot sa-l de-a in judecata pentru corupere de minori, si chiar daca nu ajunge sa fie acuzat o sa fie o experienta tare neplacuta.

| draky90 a răspuns (pentru Zenithf):

Nu mai baga lumea in eroare, da, te poti muta cu prietenul tau de la varsta de 16 ani, parintii tai nu o sa-l poata baga la corupere de minori, deoarece prin lege, de la varsta de 16 ani ai discernamant, iar daca vrei, te poti chiar si logodi daca ai 2 martori si nu stiu ce act,sunt multe scapari si portite,trebuie doar sa stii sa te documentezi,dar iti dau dreptate la o chestie,o sa iasa urat,mai ales pentru el,din cauza ca,parintii tai nu te-au crescut o viata,ca tu sa pleci de acasa cu lumea-n cap,si sa-i faci de ras,stai in banca ta,veze-ti de scoala, facultate, iar cand vei fii pe picioarele tale, atunci sa faci acest pas, deoarece la varsta de 16 ani, dragostea vine si pleaca mai tot timpul, din nou, nu face prostia sa actionezi asa, cheers!

| Mihaicf96 a răspuns (pentru draky90):

Eu si prietena mea avem cam aceiasi problema dar si diferă, as putea lua legătura cu dumneavoastra intr-un alt mod ca sa primesc un sfat cat mai precis si coerent, am vazut in poza dumneavoastra ca sunteti din Buzau si eu sun din zona

| lolly a răspuns:

Nu draga, pana la 18 ani parintii raspund de faptele tale. Fara accordul lor nu ai voie sa faci asta.La 16 ani ai probleme cu gandirea sincer, asteptam mai mult de la varsta ta.Nu este timpul, poate la 18 ani, traiesteti copilaria, nu la 16 ani se muta, asta daca nu esti de etnie "neagra", rom.

| DracusorImpielitat a răspuns:

Daca esti minora nu poti sa faci asta fara acordul parintilor, sau tutorelui legal. Si in plus, daca o sa stai la prietenul tau o sa te plictisesti si tu de el, si el de tine si relatia nu o sa mai aiba niciun farmec.

| ApaMineralaPlata a răspuns:

Eu spun ca la 16 ani nu esti destul de matura ca sa te muti la prietenul tau, si pana esti minora nu ai nici un drept, sa-i dai pe parintii tai la politie, eu zic sa mai astepti putin cu chestia asta sa te muti cu prietenul tau. De cat timp sunteti impreuna? Asteapta pana vei avea 18 ani si atunci o sa faci ce vrei tu! happy

| alixD a răspuns:

Buna! Nu prea cred ca poti lua cv de la politie, dar inainte de a te muta cu prietenul tau gandeste'te parintii tai iti vor binele, poate ca prietenul tau nu le'a facut o impresie prea buna.Si totusi ai si 16 ani...nu esti chiar mare.Bft

| EmaTanase a răspuns:

Sincer eu am tot 16 si am un iubit de 24 de ani dar parintii sunt de acord... eu ma si protejez adica iau buline contraceptive... si sincer vara asta am stat acasa la el si nu era problema. adica scuze ca iti spun dar parintii tai sunt cam comunisti! Si de raspunsul lui Marka daca vroia sa zica ceva nu trebuia sa jigneasca fiecare are o gandire anumewinking Si parintii daca nu sunt de acord nu ai ce face! Daca iubitul tau are 18 sau peste poate ajunge la puscarie pentru corupere sau sa aiba un dosar penal pe biroul unei sectii de politie big grin Eu nu am patit asa ceva si sunt cu baiatul asta de cand aveam 13 (nu stia cati ani am la inceput eram prea dezvoltata) dar asta e, acum sunt cu el si o sa ma mut la 18 ani cu el nu de acum. ma duc doar in weekend la el acasa, poate parintii tai te vor lasa macar o zi la el etc oh go on dar prezinta-l parintilor si arata-le ca e de incredere si ca nu e ca restul, arata-le ca va iubiti! Atat am avut de zis! Succes:*

| bobi595 a răspuns:

Tare proasta esti dc sa te muti cu el la 16 ani in primul rand macar termina liceul daca vrei sa ajungi ceva in viata in al doilea rand mai ai de copilarit asa ca te sfatuiesc sa nu pleci de nebuna cu el straight face

| diana99999 a răspuns:

Pana la 18 ani, trebuie sa-ti asculti parintii, si cand o sa fi majora o sa poti sa faci ce vrei

| AndreeaDeeeea a răspuns:

...la varsta ta sa sa te muti cu prietenul? sper ca ai glumit...inca esti tanara, ai destul timp sa te tot muti cu prietenul, dar acum esti minora, ar trebui sa te intereseze scoala, nu toate prostiile!

| pur3style a răspuns:

Mey Ioana...off ce face dragostea asta,gandeste-te ca nu o sa fie totul roz peste un timp,si o sa-ti para rau ca ai plecat de aksa, dar daca u asta iti doresti cu adevarat, poti da o declaratie la politie si poti ramane cu el, totul depinde de u, eu zic sa te mai gandesti un timp, ai doar 16 ani si ai toata viata in fata ...bft

| heinekeen94 a răspuns:

Nu fa aceasta greseala..iti spune o fata care a facut exact ce ai vrea tu sa faci. M-am mutat cu pr meu la 16 ani, totul e verde si frumos...dar la un momendat iti spun ca nu vei mai simti iubire t el...vei simti doar Obisnuita de a sta cu cineva alaturi de tine. Crede-ma. dar este alegerea ta.

| RikudōSennin a răspuns:

Pot sa spun doar atat:
tare proasta esti...in loc sa-ti traiesti copilaria in pace tu deja vrei sa te muti cu prietenul taustraight face.am aceeasi varsta ca tine da nu sunt asa de batut in cap ca tinestraight face

| Adriana a răspuns (pentru RikudōSennin):

Bravo pentru raspunsul dat :X m-ai facut sa zambesc kiss

| ALEXANDRAluci1996 a răspuns:

Buna,eu am aproape 17 ani si eu vroiam acum 2 luni sa stau cu prietenul meu si mama(tata nu am)nu m-a lasat asa ca am fugit de acasa si ea m-a amenintat ca se duce la politie ca face ca drege, dar nu a avut ce face, daca te duci de bunavoie si nesilita de nimeni nu pot face nimic.Nu vreau sa te indrum gresit dar vorbesc din propia experienta, nu regret ca am fugit, mi-e bine cu prietenul si sper sa alegi cu inima, sa nu-ti fie frica de parinti.Bafta:*!

| Ioanaaaaaaa55444222 explică (pentru ALEXANDRAluci1996):

Buna,ma bucur foarte mult ca iti este bine alaturi de prietenul tau. Sper ca in curand pot spune si eu acelasi lucru. Daca nu te superi imi poti lasa un mesaj cu id tau? Vroiam sa te ai intreb cate ceva...dar nu imi da voie sa iti las mesaj.