Ca minora, in lipsa unei carti de identitate valabile, a unui pasaport valabil sau a unui titlu de calatorie eliberat de consulatul roman din Germania NU poti calatori( nu poti trece frontiera). Asteapta inca cateva luni pana la majorat --- la implinirea varstei de 18 ani, NU vei mai avea nevoie de acordul/ declaratiile ambilor parinti sau de prezenta lor la consulat. La 18 ani, Consulatul Romaniei din Germania iti va elibera un titlu de calatorie necesar intoarcerii in Ro. Vei avea nevoie NUMAI de: vechiul pasaport (cel expirat ) si de certificatul ne nastere ---- vezi :http://bonn.mae.ro/node/479
Daca ai pasaportul expirat poti obtine un titlu de calatorie de la o reprezentanta diplomatica a Romaniei (Ambasada ori Consulat) si cu acesta te poti reintoarce in tara pentru a obtine carte de identitate. Pentru inapoierea in Romania nu ai nevoie si de acordul tatalui, de acesta este nevoie doar la plecarea din Romania, atata timp cat esti minor.
Am fost 250 de km pana la consulatul roman si mi s-a spus ca imi trebuie semnatura tatulai ca sunt minor. Ma trimis inapoi acasa
Nu ai fost cu mama ta?
efspactsy întreabă: