Întrebare recomandată | Aly_Ale_1996 a întrebat:

Buna
Am 17 ani iar peste cateva luni fac 18 si trebuie sa-mi fac buletinul, doar ca am o problema. sunt de 4 ani in Germania si nu am buletin ( am plecat inainte de 14 ani) doar pasaport iar aceesta a expirat la fel si actul judecatoresc semnat la notar de tatal meu ca pot merge in Germania cu mama Pot trece granita fara probleme? Mentionez ca sunt doar cu mama si fara semnatura lui tata nu primesc foaie de drum de la consulat ( pentru ca nu dau de el )

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Ca minora, in lipsa unei carti de identitate valabile, a unui pasaport valabil sau a unui titlu de calatorie eliberat de consulatul roman din Germania NU poti calatori( nu poti trece frontiera). Asteapta inca cateva luni pana la majorat --- la implinirea varstei de 18 ani, NU vei mai avea nevoie de acordul/ declaratiile ambilor parinti sau de prezenta lor la consulat. La 18 ani, Consulatul Romaniei din Germania iti va elibera un titlu de calatorie necesar intoarcerii in Ro. Vei avea nevoie NUMAI de: vechiul pasaport (cel expirat ) si de certificatul ne nastere ---- vezi :http://bonn.mae.ro/node/479

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca ai pasaportul expirat poti obtine un titlu de calatorie de la o reprezentanta diplomatica a Romaniei (Ambasada ori Consulat) si cu acesta te poti reintoarce in tara pentru a obtine carte de identitate. Pentru inapoierea in Romania nu ai nevoie si de acordul tatalui, de acesta este nevoie doar la plecarea din Romania, atata timp cat esti minor.

| Aly_Ale_1996 explică (pentru Ioandelasal):

Am fost 250 de km pana la consulatul roman si mi s-a spus ca imi trebuie semnatura tatulai ca sunt minor. Ma trimis inapoi acasa

| Ioandelasal a răspuns (pentru Aly_Ale_1996):

Nu ai fost cu mama ta?