| CristinaMP a întrebat:

Am 17 ani, peste 3 luni fac 18, iar iubitul meu trebuie sa implineasca 19 peste 2 luni. Din motive personale vreau sa ma mut la el, dar ai mei nu sunt de acord. Avem o relatie stabila de aproape 3 ani. Tatal meu ma acuza de lucruri care nu au legatura cu mine si imi zice ca nu vrea sa mai auda de mine, mama e ce care vrea sa cheme politia in caz de plec. Intrebarea mea este: Daca imi fac bagajul si plec, iar ea suna la politie, ce ar putea sa imi/ne faca? Am citit n cazuri pe net cum ca din moment ce am fost de acord cu mutarea, totul se rezuma la o hartie semnata si ne lasa in pace. Rog sa nu raspundeti rautacios sau raspunsuri ce deviaza de la subiect. Si tot din motive personale, nu, nu pot astepta pana ii implinesc, iar de discutat deschis cu parintii nici nu deschid subiectul... Incerc de cateva luni bune. E complicat. Va rog...

Răspuns Câştigător
| Holiday a răspuns:

"Si daca te muti si parinti tai va chema politia il poate baga pe iubitul tau in mare belea."

Nu il baga in nici o belea. Politia fara hotarare judecatoreasca nu o poate obliga sa se intoarca acasa si nici nu are ce sa-i faca prietenului ei.
Parintii pot cel mult pot solicita prin instanta o hotarare judecatoreasca prin care sa fie obligata sa revina acasa. Dar cum mai sunt doar 3 luni pana devine majora, iar cercetarile legate de aceasta actiune, solutionarea cauzei, eventual recursul dureaza mult mai mult cel mai probabil nici nu va fi acceptata actiunea.

22 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In asemenea cazuri politia nu intervine, nu au atributii sau dreptul de a interveni.
Parintii pot solicita, printr-o actiune in judecata, sa fii obligata sa te reintorci la domiciliul lor. Abia dupa si daca instanta de judecata hotaraste reintoarcerea si tu nu te reintorci de bunavoie parintii pot solicita executarea silita, prin intermediul executorului judecatoresc si acesta poate solicita sprijinul politie in caz de opunere a ta, a prietenului sau altei persoane.
In orice caz, in situatia concreta, vei face 18 ani inainte de a se termina procesul si judecatorul va respinge actiunea ca lipsita de obiect, avand in vedere ca vei fi majora si poti alege unde sa stai.
In alta ordine de idei ar trebui sa te gandesti bine daca mutarea te avantajeaza sau nu si ce spune si familia prietenului, te va intretine ori nu, mai ales daca vei vrea sa urmezi studii superioare.

| CristinaMP explică (pentru Ioandelasal):

Lucram amandoi, financiar stam bine iar el locuieste singur, parintii ii sunt plecati dar am vorbit cu ei si sunt de acord cu ideea de a ma muta cu el. Insa ai mei nu sad

| Ioandelasal a răspuns (pentru CristinaMP):

Atunci te poti muta, desi poti fi in relatie cu el si fara sa te muti.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca esti inca minora si pleci de acasa, parintii tai pot depune plangere impotriva prietenului tau pentru corupere de minora etc., ceea ce nu cred ca-ti doresti nici tu, nici prietenul tau. Asa ca stai inca 3 luni pana faci majoratul.

In al doilea rand, gandeste-te din ce- si unde vei trai dupa ce pleci de acasa. Va trebui sa lucrezi sa-ti castigi existenta, bani de chirie, cheltuieli etc.

Daca vei munci, nu vei putea sa-ti termini scoala si bac-ul, iar facultatea si mai putin. Deocamdata ai doar treapta de 10 clase absolvite, cu care te angajeaza la salar minim.

Daca va mutati impreuna, fara venituri proprii, in curand vor aparea probleme din cauza lipsei de bani. Ce vei face daca va certati si va despartiti?

Gaseste-ti rezolvari la intrebarile de mai sus, inainte sa te muti!

Dragostea e frumoasa dar e si oarba, te poti impiedica repede...

| CristinaMP explică (pentru Bula):

Lucram amandoi, am absolvit liceul si am si bac-ul. Am fost data de la 5 ani la scoala

| Holiday a răspuns (pentru Bula):

"Daca esti inca minora si pleci de acasa, parintii tai pot depune plangere impotriva prietenului tau pentru corupere de minora etc"

Pot depune plangere si ca le-a otravit cainele, dar trebuie sa si dovedeasca asta. Daca pleaca de acasa nu inseamna neaparat ca e "corupta" de cineva.

| Bula a răspuns (pentru Holiday):

Cica "Avem o relatie stabila de aproape 3 ani", adica d-inainte sa aiba 16 ani.
De aici este doar chestiune de interpretare din partea autoritatilor.

| Holiday a răspuns (pentru Bula):

Nu vad ce legatura are faptul ca au o relatie de 3 ani.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce rahati de oameni au inceput sa apar pe TPU

| HappinessAfterSadness a răspuns (pentru suntserios):

Te manca undeva?

| suntserios a răspuns (pentru HappinessAfterSadness):

Ce ai scris acolo, chiar troll sau sarcastic fiind, te faci un rahat de om, un nimic, un jeg.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din propria experiență îți spun să faci un sacrificiu sa mai aștepți 3 luni și sa fii majora... daca ai 18 ani nu mai are ce probleme sa va facă cu poliția.
Așteaptă să faci 18 ani cel mai indicat

| TeRogLasama a răspuns:

Din cate stiu eu hartia accea cu lasarea este de fapt cand esti minor/a.Dar din moment ce ai 18 ani Gata. Nu Mai Au Ce Sa Iti Faca Daca Tu Vrei Sa Pleci.

| Criss1074 a răspuns:

Dat fiind faptul ca el este major poate fi acuzat de către parinti tai de corupere de minori,ceea ce l-ar putea baga in închisoare,iar daca ai intretinut relatii sexuale cu el (lucru care se poate demonstra foarte simplu cu un control la ginecolog si un test),e si mai grav.
Daca, prin absurd, parinti tai ar semna un document conform căruia il numesc pe el tutorele tau legal, nu v-ar mai putea spune nimeni nimic. Nu-mi vine vreo solutie in minte, dar sper ca macar aceste lucruri sa-ti fie de folos. Succes pe mai departe!

| Holiday a răspuns (pentru Criss1074):

"iar daca ai intretinut relatii sexuale cu el (lucru care se poate demonstra foarte simplu cu un control la ginecolog si un test), e si mai grav."

Pe de o parte niciun medic ginecolog nu poate stabili daca cineva a intretinut sau nu relatii sexuale. Si nu exista nici un test de virginitate sau de lipsa a ei. Medicul poate constata doar starea himenului. Dar ruperea lui poate avea si alte cauze gen autosatisfacere, exercitii fizice sau alte accidente.
Pe de alta parte de la varsta de 15 ani poti face sex de placere liber consimtit fara ca partenerul sau partenerii de sex sa fie in pericol de a fi acuzati de ceva.

"Daca, prin absurd, parinti tai ar semna un document conform căruia il numesc pe el tutorele tau legal, nu v-ar mai putea spune nimeni nimic."

Culmea e ca de abia daca s-ar intampla asta si ar intretine relatii sexuale cu ea minora fiind ar putea avea probleme prietenul ei.

| Criss1074 a răspuns (pentru Holiday):

Nu prea as vrea sa spun asta dar na...trebuie sa-mi argumentez punctul de vedere.
Daca el a "si-a dat drumul" in ea (nu pot folosi termenul corect pentru dupa aia mi se cataloghează răspunsul la alta categorie) se poate face un test care sa demonstreze asta., prin urmare si faptul ca nu mai e virgina, logic. De partea cu faptul ca de la 15 ani o poti face cu liber consimțământ,nu o stiam, dar ma bucur ca ai mentionat deoarece asta usureaza enorm situatia, desigur daca nu se vorbeste si de o sarcina.
La partea cu documentul...
Acesta nu ar mai lasa pe nimeni sa ii scuze de ceva (ca locuiesc impreuna sau altele) dar nu, nu ar avea voie sa intretina relatii sexuale pana devine majora, dar macar el ar deveni responsabil de ea.

| Holiday a răspuns (pentru Criss1074):

"Daca el a "si-a dat drumul" in ea (nu pot folosi termenul corect pentru dupa aia mi se cataloghează răspunsul la alta categorie) se poate face un test care sa demonstreze asta.,"

Nu exista nici un test de genul asta. Chiar te rog sa exemplifici despre ce test ar putea fi vorba.

| Criss1074 a răspuns (pentru Holiday):

Un test ADN si un control ginecologic, e foarte simplu, dar trecând peste...nu mai contează, eu doar mi-am dat cu părerea, lucru care l-ai facut si tu.

| CristinaMP explică:

Precizez ca am 12 clase si Bac-ul, am job si el la fel.

| RastaMAN222 a răspuns:

Pai din moment ce esti majora nu cred ca mai au ce sa-ti faca!

| Dany_Danyel_2001 a răspuns:

Buna!
Aveti o poveste de dragoste foarte minunata.
Pai cat timp esti minora nu conteaza ca esti de acord, pentrtu ca parintii tai raspund de tine.
Si daca te muti si parinti tai va chema politia il poate baga pe iubitul tau in mare belea.
Eu zic sa mai astepti 3 luni si sa ai rabdare dupa ce ai facu 18 te duci fara probleme parintii tai nu mai au control asupra ta si iubitul tau nu va pati nimic.
E vorba de 3 luni, nu inserca sa faci din 3luni - 2-3 ani.
Sper ca te-am ajutat si imi pare rau pentru ce se intampla in viata ta.

| Holiday a răspuns (pentru Dany_Danyel_2001):

"Si daca te muti si parinti tai va chema politia il poate baga pe iubitul tau in mare belea."

Nu il baga in nici o belea. Politia fara hotarare judecatoreasca nu o poate obliga sa se intoarca acasa si nici nu are ce sa-i faca prietenului ei.
Parintii pot cel mult pot solicita prin instanta o hotarare judecatoreasca prin care sa fie obligata sa revina acasa. Dar cum mai sunt doar 3 luni pana devine majora, iar cercetarile legate de aceasta actiune, solutionarea cauzei, eventual recursul dureaza mult mai mult cel mai probabil nici nu va fi acceptata actiunea.

| Elena0903 a răspuns:

Si eu sunt intr o situatie nasoala cu parintii mei si din cauza lor si relatia mea devine grea, deci eu zic sa nu te lasi deloc influentata de ei si sa faci ceea ce crezi ca este mai bine pentru tine, din greseli se invata, dar este decizia ta, inteleg ca ei sunt parintii tai dar la urma urmei este viata ta, poate regreti daca nu incerci