Conform Codului penal, citez:
"ART. 336.Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0, 80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă."
Opinez ca vei primi o amenda penala, fiind infractor primar si o sa ti se anuleze permisul de conducere. De asemenea poti primi si inchisoare, dar cu amanarea executarii pedepsei sau suspendarea executarii, ambele pedepse reduse cu o treime, fiindca ai recunoscut fapta, daca inchei un acord de recunoastere.
Stai linistit ca sansele sa faci puscarie sunt mici. Amenda penala sau inchisoare cu suspendare cel mai probabil.
Salut, gandeste pozitiv!
( daca nu ti-a luat permisul pe loc si sa iti dea dovada ai avut noroc, )
Abia acum citesc Codul Rutier si in OUG scrie ca peste 0, 4 mg/l e contraventie.
La peste 0, 8 mg/l e infractiune.
Asa ca ai grija de acum.
P.S. Si eu am mai facut prostii de astea cu autoritatile, dar era pe drept ( am sunat la 112 pentru ca un vecin si-a rupt tibia si la sosirea SMURD a refuzat internarea pentru. ca era beat si am fost amenintat ca ``vine politia sa-mi de-a amend `` )