| Cr7adi a întrebat:

am 18 ani si am fost prins beat la volan, nu am facut accident, am mers incet, dar m-a oprit, in aerul expirat a iesit0, 56 iar in sange 1, 3.a zis ca o sa ma cheme procurorul, si el va decide daca trimite dosarul in instanta sau nu, mentionez ca m-am comportat exemplar, lucru recunoscut si de politisi, fiind tanar am gresit, si cu siguranta nu o sa mai repet, oare ce credeti care va fi finalul povesti. Seara cand am fost prins a fost imediat dupa bac, si am petrecut si am mers cu masina acasa.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Codului penal, citez:
"ART. 336.Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0, 80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă."
Opinez ca vei primi o amenda penala, fiind infractor primar si o sa ti se anuleze permisul de conducere. De asemenea poti primi si inchisoare, dar cu amanarea executarii pedepsei sau suspendarea executarii, ambele pedepse reduse cu o treime, fiindca ai recunoscut fapta, daca inchei un acord de recunoastere.

| podarumarius95 a răspuns:

Stai linistit ca sansele sa faci puscarie sunt mici. Amenda penala sau inchisoare cu suspendare cel mai probabil.

| guustter54 a răspuns:

Salut, gandeste pozitiv!
( daca nu ti-a luat permisul pe loc si sa iti dea dovada ai avut noroc, )
Abia acum citesc Codul Rutier si in OUG scrie ca peste 0, 4 mg/l e contraventie.

La peste 0, 8 mg/l e infractiune.

Asa ca ai grija de acum.

P.S. Si eu am mai facut prostii de astea cu autoritatile, dar era pe drept ( am sunat la 112 pentru ca un vecin si-a rupt tibia si la sosirea SMURD a refuzat internarea pentru. ca era beat si am fost amenintat ca ``vine politia sa-mi de-a amend `` laughing )