| WeedForever a întrebat:

Am aflat de curand ca parintii mei doresc sa se desparta, caz in care as dori sa raman cu mama in Romania, tata plecand in UK. As dori sa stiu cam cate sanse sunt ca mama sa obtina custodia mea, din moment ce la proces voi spune ca vreau sa raman cu ea. Voi motiva faptul ca ma intelege emotional mult mai bine, stie sa vorbeasca cu mine si sa imi dea sfaturi, am cu ea o legatura sufleteasca mult mai stransa. Cam asta e ideea in mare, dar ce ma ingrijoreaza e faptul ca se va tine cont si de starea financiara a parintilor, tatal meu castigand mult mai mult fiind doctor in strainatate, desi si mama e doctor. Pe de alta parte, am inteles ca se tine cont si de familiile din care provin parinti, dar aici cred ca va fi in favoarea mamei pentru ca tata provine dintr-o famile destramata.
Deci, pentru cine stie sau se priocepe, cam cate sanse sunt sa raman cu mama? Si cum as putea sa mai motivez dorinta de a ramane cu mama?
Mentionez ca sunt fata, am 15 ani, dar pana la proces voi face 16. Ma ingrijoreaza foarte tare acest lucru, nu stiu ce voi face daca se va hotara ca tata sa obtina custodia mea. Mi-ar fi extrem de deficil sa stau numai cu el, ar fi posibil sa cad si in depresie. sad

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca situatia este asa cum ai prezentat-o atunci este aproape sigur ca instanta o sa stabileasca domiciliul tau la mama ta, chiar daca tatal tau nu va fi de acord.
Judecatorul o sa tina cont, in principal, de ce o sa ceri tu si de faptul ca mama ta este in Romania, pe cand tatal in strainatate, asa ca n-ar putea avea grija de tine. Cu partea materiala n-o sa fie o problema, instanta o sa-l oblige la pensie alimentara, poate fi de pana la 1/4 din venitul lui lunar net.

| mgtow a răspuns:

O sa decizi tu unde ramai, dar mai bine ar fi sa pleci in strainatate. Poate maicata face bani in plus din spagi de la pacienti si asta nu ar fi corect din partea ei. Viitor stralucit nu vei avea in tara poti sa mergi in vizita la ea si sa ai un trai mai bun afara

| Simona9990 a răspuns:

Sansele ar fi de 80% sa ramai cu mama ta din moment ce spui ca te intelege mai bine... oricum lucruri din astea se mai intampla. trebuie sa treci peste si sa te gandesti ca sunt totusi parintii tai si ori ce s.ar intampla va fi bine. Funda? happy