| AndreyDyu a întrebat:

Buna

Am cumparat un Opel vectra c 1.8 i din 2004 am dat 2600 de euro cu contract(civ, talon) copie buletin etc nepotul propietarului s-a ocupat, propetarul nici nu a fost prezent nepotul a spus ca totul e ok taxa este platita si am avut incredere in el dupa o saptamana am primit actele cum ca le-a radiat dupa propietar si am ramas surprins cand am aflat ca taxa nu a fost platita...

Cum pot sa imi recuprez bani de taxa de la asa zisul nepot?

De fapt baiatul care se dadea nepotul propietarului a facut un schimb cu propietarul si a evaluat opelul in 2100 de E si i-a dat o masina dusa de afara pentru ca stia ca masina nu are taxa platita,

Va multumesc astept un raspuns

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu ai ce-i face, trebuie sa platesti taxa acum, de recuperat banii nu poti, asa-i cand faci afaceri cu cine nu trebuie, te rupi mai mult decat sa te carpesti!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ma mira ca ai fost atat de naiv si nestiutor.
Legal poti cumpara ceva doar de la proprietar sau si alta persoana dar doar daca are o procura speciala prin care este imputernicit sa vanda, altfel contractul de vanzare-cumparare nu este valid.
Solicita respectivului sa-ti restituie banii dati ori sa-ti faciliteze incheierea contractului cu proprietarul din acte si sa-ti scada pretul cu valoarea timbrului de mediu. Daca nu vrea spune-i ca o sa-i faci plangere penala pentru inselaciune.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca tu nu ai facut contract cu proprietarul iar intermediarul nu avea procura nici nu cred ca e valabil.

Banii de taxa nu ii recuperezi, e strict greseala ta ca nu ai cerut dovada de la anaf.