| Ionut_Marian_1991 a întrebat:

Bună am fost blitat de un radar fix pe autostrada A1 Austria aproape de Salzburg aveam cam 130 km care ar fi amenda sau daca nu o platesc ce se antampla

5 răspunsuri:
| gaby500500 a răspuns:

Asteapta sa iti vina daca nu iti vine nu trebuie sa iti faci griji
Dar daca erai pe autostrada din cate stiu eu limita de viteza este de 130 in Austria
dar nu iti face griji ca nu este mare amenda daca ai depasit
amenda incepe de la 40 euro daca ai depasit cu 10-20km limita de viteza legala

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai daca aveai 130 care e problema? erai legal

| tril a răspuns:

Ba ai sa o platesti. Suntem deja in UE. Asta am vrut. Amenda te va urmari si nu vei putea face nimic nici la Primarie, nici la Politie, etc, pana nu o platesti. Poti avea chiar si popriri.

| Ionut_Marian_1991 explică:

Pai arata limita de 100 km

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Amenda poate fi trimisa in Romania si va trebui sa o platesti inaintea impozitelor.
Daca nu o platesti se va incerca executarea silita, in primul rand prin poprire pe salariu, conturi in banci sau alte venituri.
Dacă nu ai bunuri executabile silit atunci se poate sesiza judecătoria, pentru transformarea amenzii în ore de muncă în folosul comunităţii, conform OG nr.2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, cu md. şi compl. ulterioare, citez:
"ART.39^1.(1) În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, acesta va sesiza instanţa în circumscripţia căreia s-a săvârşit contravenţia, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama, după caz, şi de partea din amendă care a fost achitată.
(2) În cazul în care contravenientul, citat de instanţă, nu a achitat amenda în termenul prevăzut la alin. (1), instanţa procedează la înlocuirea amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii pe o durată maximă de 50 de ore, iar pentru minori începând cu vârsta de 16 ani, de 25 de ore.
(3) Hotărârea prin care s-a aplicat sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii este supusă recursului.  
(4) Urmărirea punerii în executare a sentinţelor se realizează de către serviciul de executări civile de pe lângă judecătoria în a cărei rază s-a săvârşit contravenţia, în colaborare cu serviciile specializate din primării."