| BuffaloSoldier a întrebat:

Buna! Am fost prins de politie facand un graffitti acum cateva saptamani si bineinteles ca nu m-am oprit, am continuat, dar fara a ma mai vedea nimeni. Vreau sa stiu, sanctiunile se pot da doar in momentul in care esti prins in fapt, nu? Adica nu ma mai poate cauta nimeni si pentru altele fara dovezi, fara sa fi fost vazut in momentul in care le am facut, corect?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde de fapta. Daca este contraventie atunci trebuie constatata de un politist. Daca este infractiune atunci vei fi urmarit penal la plangerea penala a persoanei vatamate prin infractiune.

Bula
| Bula a răspuns:

Nu. Poti fi identificat de camere de supraveghere din zona, de martori oculari sau prin alte probe.
Iar sanctiunile pot fi chiar foarte dureroase: de la amenda contraventionala pana la distrugere (penala) + obligarea la repararea cladirii vopsite de tine (care te poate costa chiar salariul pe cativa ani).

| BuffaloSoldier explică (pentru Bula):

Ok, dar asta doar in cazul in care sunt vazut fie de camere fie de oameni, dar daca nu sunt vazut de nimeni in momentul in care desenez nu pot fi invinovatit(doar pentru ca am fost prins odata in trecut) nu?

| Bula a răspuns (pentru BuffaloSoldier):

Asta depinde de eventuala plangere depusa de proprietarul casei pe care ai vopsit-o sau de auto-sesizarea politistului.
In ambele cazuri, te poti trezi cu investigatie chiar si cu multe luni dupa fapta.