| Ilie_Robert_1998 a întrebat:

Am și eu o intrebare: treaba sta în felul următor... părinții mei sunt divorțați iar eu la divorț din anumite motive am ales sa stau cu tata... întrebarea este...acum ce pot face ca sa schimb decizia luată atunci și sa plec la mama mea în italia?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui varsta.
Daca esti minor mama ta poate cere stabilirea domiciliului la ea, printr-o actiune in justitie.
Daca esti major te poti duce singur, nu te poate opri nimeni si poti cere pensie alimentara de la tata, daca urmezi studii si dupa 18 ani.

| Ilie_Robert_1998 explică (pentru Ioandelasal):

Am 16 ani. La vârsta de 14 ani părinții mei au divorțat și am ales sa rămân cu tata pentru terminarea studiilor aici și deoarece dacă mă duceam la mama direct acesta ștergea orice relație cu mine așa ca am ales sa rămân cu el pentru a putea vorbi cu ambii. Însă acesta se comporta o perioa data frumos apoi ne certam și nu intru în detalii. Ce trebuie făcut pentru a re-alege cu cine vreau sa stau?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Ilie_Robert_1998):

Ti-am spus ca trebuie sa faceti, tu impreuna cu mama ta, o cerere de stabilire a domiciliului la mama, cerere care se depune la judecatoria domiciliului tau actual. La cerere se anexeaza copii de pe hotararea de divort, certificatul tau de nastere, actul tau de identitate si al mamei si orice proba care sa ateste ca mama are conditii de crestere si ingrijire a ta si ca tu poti sa urmezi studiile.
Daca nu va descurcati puteti apela la un avocat.

2 răspunsuri: