| sssSnake a întrebat:

am in curand 16 ani si vreau sa imi iau un scuter.As vrea niste informatii despre ce inseamna scoala asta de mopede.
- o pot incepe de la 15 ani?
- unde se poate facea (ma intereseaza bihor sau salonta mai bine)
- cat dureaza scoala
- carnetul il voi primi dupa ce implinesc 16 ani sau dupa ce termin scoala?

Răspuns Câştigător
4 răspunsuri:
kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

O poţi începe când ai împlinit 16 ani sau când mai ai 3 luni până împlineşti 16 ani. Trebuie să faci un curs de legislaţie după care să susţii un examen ca să obţii pemisul. Şcoala depinde de tine cât durează. Probabil cam o lună, dar trebuie să treci şi examenul pentru a obţine atestatul să poţi conduce. Dacă iei carnetul înainte să ai 16 ani, îl vei primi după ce împlineşti 16 ani. Dacă îl iei după 16 ani îl vei primi când termini şcoala.

| ΔH a răspuns:

Sincer, nu prea stiu despre asta, dar trebuie` sa ai un mic curs de legislatie, care tine vreo 2 ore, parca.

Asta stiu de pe timpul in care ma documentam despre microcar.
Adica, ariciturile alea ce seamana cu automobilele.

| marcelan25 a răspuns:

Nu este cine stie ce. Trebuie sa ai 16 ani impliniti. O poti face la oricare instructor de scoala de soferi. Scoala dureaza 19 ore de teorie, dupa care ti se va da cateva teste de circulatie si cam atat. Dar daca ai cunostinte ceva instructori atunci o poti face pe loc fara ore si teste, deci primesti atestatul la minut si nu-i asa de scump, dar asta depinde de instructor si de buzunarul tau. Nu stiu daca te vor ajuta informatiile mele. Dar mie asa mi s-a intamplat. Succes!

| Nicu_2022 a răspuns:

Te poti prezenta la sediul politiei rutiere iar acolo vei plati o suma de 180 ron sau 200 si til va da dupa aproximativ 2 ore, depinde de persoana care til va face.