| Carla26 a întrebat:

Buna, am indemnizație creștere copil și am un băiețel de un an... As dori sa știu în caz ca as rămâne însărcinată, voi beneficia în continuare și pentru următorul copil de dreptul de indemnizație? Și în caz ca da, ce ma sfătuiți sa fac pentru a o depune după naștere. Mulțumesc!

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, vei beneficia, avand in vedere prevederile OUG nr.111/2010, privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 9
  (1) Concediul şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) şi art. 5, precum şi stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre naşteri sau, după caz, pentru fiecare dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2).
  (2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungeşte corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situaţii de natură a genera acest drept.
  (3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizaţie, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă.
  (4) Pe perioada suprapunerii situaţiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizaţiei lunare prevăzut la art. 2 alin. (2) se majorează cu 50% din indemnizaţia cuvenită, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea. Majorarea astfel calculată nu poate fi mai mică decât valoarea minimă a indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (2)."
Se depun aceleasi acte si cu aceeasi procedura ca la prima nastere.